reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Ja dziś nawet takie rarytaski w diecie mam, ja niestety na bezglutenowej i bezlaktozowej.... Twarożek, rukola, buraki, sucharki, ciekawie :) ale już widzę kaszę na obiad fujj

Załączniki

• InShot_20220602_114641515.jpg
    InShot_20220602_114641515.jpg
    404,7 KB · Wyświetleń: 66
Ostatnia edycja:
Czy badania moczu trzeba robić na czczo? Ostatnio mi robili nie na czczo i byłam taka zdziwiona, że tak można, no ale dali pojemnik to poszłam do WC i zrobiłam, popołudnie było :p
Lepiej robić na czczo, ale zależy o co chodzi. Np. infekcje czy zapalenie pęcherza, jeśli jest, wyjdzie też jak nie będziesz na czczo.

Przy pierwszym porodzie na traku słyszałam teksty, dlaczego nie chodziłaś na szkołe rodzenia, to co ty robiłaś całą ciążę jak i tak nic lepszego nie miałaś do roboty, leżałaś i ładnie pachniałaś.?! Czego się drzesz przecież musi boleć.! Sama chciałaś więc czego wyjesz..! Szczerze te teksty mi w niczym nie pomagały, dzięki bogu była zmiana i akurat zmianę miała moja położna od pani ginekolog do której chodzę ❤️ po porodzie mały strasznie płakał w nocy, przyszła pielęgniarka naciskała na piersi i mówi przecież Ty mleka nie masz, to czego męczysz te dziecko po leko idź, poszłam na noworodki po mleko i tam usłyszałam, że mam nie iść na łatwiznę i karmić piersią, wróciłam i usłyszałam, że nawet mleka nie potrafię załatwić, przyniosła mi herbatkę i mleko rano na obchodzie kazały mi tą herbatkę wymienić, poszłam mówię, że chciałam wymienić na świeża pytają się kiedy brałam mówię, że dostałam w środku nocy, to odesłały mnie z tą herbatka, bo one nie będą mi non stop wymieniać jak ta jest dobra, a w pokoju usłyszałam czy ja jestem poważna, że chce dać do picia dziecku coś co leżało tyle godzin...
Wróciłam do domu tak przeorana psychicznie, że nie cieszyło mnie w ogóle, to że jestem w domu z dzieckiem, tylko siedziałam i płakałam.. Ale byłam młoda i głupia, teraz przy drugim porodzie obiecałam, że nie dam się tak traktować, ale drugi poród, to niebo, a ziemia, trafiłam na taką położna niczym anioł ❤️ mleczko dostałam jak tylko przyszłam na salę i z góry miałam powiedziane, że jak będę bardzo zmęczona i będę chciała troszkę pospać w nocy, to przyjść po butelkę z mlekiem i nawet się nie zastanawiać, ale akurat nie było takiej potrzeby i mały był tylko na cycusiu, do domu wróciłam pełna życia i szczęśliwa ❤️

Lepiej robić na czczo, ale zależy o co chodzi. Np. infekcje czy zapalenie pęcherza, jeśli jest, wyjdzie też jak nie będziesz na czczo.
Badanie ogólne moczu po prostu widniało na skierowaniu. I wiem, że w czerwcu znowu będę miała do zrobienia, ale na wizytę jadę na 13:00 dopiero to nie bardzo brać swój mocz z rana, trochę długo.

Ładnie wygląda, ale chyba bym się tym nie najadła 😅
Mam jeszcze jakieś zdrowe ciasto :) ale obiad będę męczyć... Jutro mam urlop to dziś po południu może będzie mi się chciało zrobić sobie coś dobrego, rosół bym zjadła hehe ja mam największą fazę na rosół, ale to i przed ciążą, a w ciąży jeszcze bardziej :p

reklama
Do góry