reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Nie pamiętam kochana czy to pierwsza czy kolejna ciąża u Ciebie, u mnie pierwsza i brzuchol też już widoczny 🙈 Ciężko się ukryć, na zdjęciu mój "strój roboczy", więc gdybym nie powiedziała oficjalnie w pracy to i tak byłoby widać, że coś jest na rzeczy 😅
to moja 4 ciąża. 2 udana i zakończona sukcesem mam nadzieję 🙂 u ciebie też już widać ładnie 🙂
Wow dziewczyny, aż sprawdziłam i u mnie to wygląda jakbym zjadła większy talerz spaghetti 😅 Mój maluch chyba postanowił się wciskać w stronę kręgosłupa. Pierwsza ciąża, 13+0.
Śliczne macie brzuszki 😍
no może tak być. U mojej koleżanki maluch tak się schowal że ciężko było brzuch dostrzec. W pierwszej ciąży są mocniejsze te miesnie brzucha to trzymają mocniej a potem już sa rozluźnione to szybciej widać. No i u mnie on jest taki przez operacje

reklama
Ja zawsze wieczorami wymyślam co bym tu dobrego zjadła.. to mnie najbardziej gubi 😖 lodówkę na kłódkę i po sprawie 😅 muszę muszę się pilnować, lato za rogiem😁
Damy rade 🤣🤣🤣 szerokie długie sukienki i ukryje się zbędne kilogramy 🤣🤣 mnie czekają wakacje za granicą z 9 latkiem, także basen będzie codzienną rutyną a tam będzie gorzej ukryć Kochane ciałko 🙈😁

Oo ale u was już widać, u mnie nadal nic ale to nic dziwnego ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie było widać za bardzo brzucha, pod sam koniec to jak duże wzdęcie. No i tym razem też pewnie powtórka
W sumie też fajnie, nie musisz zmieniać garderoby :) Ja dziś wywaliłam połowę ciuchów z szafy, bo za bardzo uciskają w talii...

Jakby któraś miała ochotę na goferka zapraszam 🙂

Załączniki

• IMG_20220528_214110.jpg
    IMG_20220528_214110.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 82
Oo ale u was już widać, u mnie nadal nic ale to nic dziwnego ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie było widać za bardzo brzucha, pod sam koniec to jak duże wzdęcie. No i tym razem też pewnie powtórka
I szczerze mówiąc to trochę zazdroszczę 🙈 Super jest widzieć rosnący brzuch, szczególnie ten pierwszy raz, ale niestety mam mnóstwo rozstępów z okresu dorastania, parę lat temu przytyłam w bardzo szybkim czasie ok. 20 kg, po czym też mam pamiątkę w postaci ogromnej ilości rozstępów w różnych częściach ciała, i myślę, że ciąża niestety też nie będzie dla mnie łaskawa, ale biorę to na klatę 😅 W każdym razie im mniejszy ten brzuszek tym większa szansa, że rozstępów będzie mniej, tak mi się przynajmniej wydaje 🤷

reklama
I szczerze mówiąc to trochę zazdroszczę 🙈 Super jest widzieć rosnący brzuch, szczególnie ten pierwszy raz, ale niestety mam mnóstwo rozstępów z okresu dorastania, parę lat temu przytyłam w bardzo szybkim czasie ok. 20 kg, po czym też mam pamiątkę w postaci ogromnej ilości rozstępów w różnych częściach ciała, i myślę, że ciąża niestety też nie będzie dla mnie łaskawa, ale biorę to na klatę 😅 W każdym razie im mniejszy ten brzuszek tym większa szansa, że rozstępów będzie mniej, tak mi się przynajmniej wydaje 🤷
Z rozstępami to taka sprawa że nigdy nie wiadomo co nam los zgotuje. Dużo osób ma po okresie dojrzewania ja też mam na tyłku a on się mi jakoś mocno nie zmienił. Po ciążach nie mam wcale. Ale są też kobiety którym rozstępy wywala w ostatnim tygodniu ciąży. Głównie genetyka, ale wspomagać się maściami jak najbardziej należy zdrowa nawodniona skóra będzie miała mniejsze tendencję do rozstepow mimo że genetycznie będą predyspozycje.
Rozstępy reagują mocno na hormony dlatego przy okresie dojrzewania kiedy ciało nie zmienia się aż tak mocno jak w ciąży to dają w kość.

Do góry