@ka.an92 I jak, i jak?Czekam właśnie na korytarzu i kolejna wchodzę, stres razy milion
reklama
Carolina123
Fanka BB :)
Wam też dziewczyny jakby mózg odebrało w tej ciąży? Mam problemy z logicznym myśleniem, w rozmowie brakuje mi słów, dłużej się nad wszystkim zastanawiam i nieraz palnę jakąś głupotę Dzisiaj nawet niechcący, właśnie przez brak zdolności logicznego myślenia wpierdzieliłam męża w kłopotliwą sytuację i był na mnie zły (i słusznie, ale przeprosiłam ). Normalnie czuje się głupia czasami
mam tak samo. Brakuje mi słów, mam problem z koncentracją. Zapominam angielskie słówka . Mam na dzieje, że to po ciąży wróci do normy też jestem inżynierem a jak zostanie mi potem tylko połowa mózgu to może być słaboMam to samo, juz druga ciąża i wydaje mi się że jest jeszcze gorzej . Normalnie jestem inzynierem więc głupia nie jestem, ale w 1 trymestrze to mam wrażenie, że mózg mi ktoś z orzechem zamienił .
Carolina123
jaJa mam takie pytanie… czy ktoś przyjmuje witaminy B i kwas foliowy w formie metylowanej?
Blackoliwka
I jak tam badanko?Czekam właśnie na korytarzu i kolejna wchodzę, stres razy milion
Carolina123
kochana, ochłoń. Nie znam się, ale tak jak dziewczyny piszą to ryzyko, nie wyrok. Poza tym wydaje mi się, że jest dozę prawdopodobieństwo, że zaszła tu pomyłka. To nie badania prenatalne.Pappe mam w środę a prenatalne w piątek, a dziś miałam usg z karty ciąży w 11-13 tygodniu. Nie wiem czy to pomyłka bo Pani doktor ma słabe opinie ( luxmed). Mam nadzieje ze się poprostu pomyliła bo od 12 wylałam już morze łez..
Za pierwszym razem też tak miałam ale za drugim nie bardzo więc teraz się już nie łudzę...moja mama też. Ale zaraz podczas karmienia traciła. Ja przytyłam w 1 ciąży może z 8 kg max. I 3 miesiace po porodzie już wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży, ale karmiłam cycem, mało spałam i mało jadłam.
ja przyjmuje. Ja mam mutacje mtfhr hetero i pai 1 hetero. I biorę metyle: prenatal uno. Miałam ponad 8 homocysteine a teraz przy tych metylacji mam 4,7.
Aha i trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę
Carolina123
wiadomo, pewnie że jak ma Cię sytuacja uspokoić to lepiej jechać. Trzymam kciuki aby zaszła w porannych badaniach jakąś pomyłkaNa znany lekarz dzis już tylko konsultacje online i 1 lekarz przyjmuje na Pradze z tego co znalazłam. Chyba pojadę bo nie wytrzymam do poniedziałku a tym bardziej do piątku. Strasznie się martwię, ale czytam ze 75% dzieci z powiększonym NT rodzi się zdrowa. Próbuje to sobie wmawiać, ale wiadomo.. ciężko.
Mój mąż nienawidziRaz zjesz i nigdy już nie zapomnisz, to taka jakby fasola zielona gotujesz do miękkości w osolonej wodzie i jesz wydłubując z miękkiej skorupki pyyyychaaa
Dokładnie.. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką z pracy, która niedawno urodziła. Po USG i Pappa wyszło jej, że dziecko ma ryzyko czy tam ma nie znam się trisomię 13 dostała skierowanie na amniopunkcję i nie poszła. Ile się opłakała to jej, ale powiedziała co ma być to będzie. Dziecko urodziła ZDROWE!przede wszystkim kochana się nie stresuj. Ja wiem że łatwo mówic ale na wielu forach było że dziewczyny z nt powyżej 5 rodziły zdrowe dzieci. Były też błędy w pomiarach. A robiłaś też pappe?
reklama
MartaMarkry
trzymam kciuki, żeby wszystko było jednak dobrze. Jeśli w jakikolwiek sposób cię to uspokoi to jedz dzisiaj chociaż poniedziałek tez jest lada dzień.Na znany lekarz dzis już tylko konsultacje online i 1 lekarz przyjmuje na Pradze z tego co znalazłam. Chyba pojadę bo nie wytrzymam do poniedziałku a tym bardziej do piątku. Strasznie się martwię, ale czytam ze 75% dzieci z powiększonym NT rodzi się zdrowa. Próbuje to sobie wmawiać, ale wiadomo.. ciężko.