reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja tylko dopowiem, żebyś jeśli masz możliwość wyboru lekarza do usg to spójrz na komentarze, bo jak przeglądałam to niestety często się zdarzało, że babki pisały o nieprzyjemnych komentarzach ze strony lekarzy co do większej
Tak sobie teraz pomyślałam że jak urodzimy to my na prawdę będziemy znały się jak łyse konie wnet 😅 fajnie by było kiedyś zrobić jakieś spotkanie gdzieś w połowie drogi wszystkich 😀
Wyobrażasz sobie ten hałas i ryk tylu noworodków? Haha

reklama
Wam też dziewczyny jakby mózg odebrało w tej ciąży? 😅 Mam problemy z logicznym myśleniem, w rozmowie brakuje mi słów, dłużej się nad wszystkim zastanawiam i nieraz palnę jakąś głupotę 🙈 Dzisiaj nawet niechcący, właśnie przez brak zdolności logicznego myślenia wpierdzieliłam męża w kłopotliwą sytuację i był na mnie zły (i słusznie, ale przeprosiłam 😂). Normalnie czuje się głupia czasami
Mój lekarz nazywa to ciążowym dziurami mózgowymi i tez to mam

Ale czego potrzebujesz? 😁
Mogę Ci polecisz i wszystkim Wam w sumie jeżeli chodzi o drogeryjne produkty to podkład Eveline better than skin, no mówię Wam nie ma lepszego! Używam go na sobie od kiedy ttylko się pojawił i jest sztos. W ogóle ostatnio marka Eveline mnie tak zaskoczyła pozytywnie, że ja Teraz prakrycznie na codzień się maluję tylko tą marka 😁 korektory są super, eyeliner precise brush liner najlepszy jaki w życiu miałam dla siebie (podobny do słynnego eyelinera z Kat von d), tusz do rzęs z Eveline z taką mega malutka szczoteczką, puder mineralny Variete, puder rozświetlający też z serii Variete, i kredki do brwi mają super 😁
Rozświetlacz polecam z Sensique albo my secret. A cienie to ostatnio katuje Affect
To ja się dołączę do pytania, bo w tych tematach jestem zielona jak trawka na wiosnę. A mogłabyś polecić jakiś krem/podkład z spf? 😃

Zazdroszczę 😊 ja jak rzuciłam palenie to więcej przytyłam i nie wróciłam do swojej wagi 😅🤣🤣🤣
ale ja też jak rzucialam to przytyłam. Zawsze rzucałam na czas ciąży a potem wracałam do fajek. A w tamtym roku po pierwszym poronieniu jak wyszlam ze szpitala tak pierwsze co do sklepu po fajki, wypaliłam cała paczkę i potem powiedziałam koniec z tym na zawsze, mam nadzieję. Ważyłam 53kg a waga skoczyła mi do 58 kg ale udało mi się zjechać 1 kg. Właśnie jak brałam się za ostre ćwiczenia i dietę to zaszłam w ciążę. Odpuściłam ciwczenia bo miałam je mega intensywne i tabate i cardio i interwały. Ale już widziałam efekty, brzuch płaski się robił... Także po porodzie daje sobie 3 miechy na regenerację i wracam do treningów.
No bardzo nie mile No ale zdarzają się takie głupie położne tez i nastolatce może się przytrafić i tez nie powinno ich to dziwić a wręcz pomóc żeby było łatwiej takie życie
moja koleżanka jak rodziła to do niej położna z tekstem: co się tak drzesz, a ona że boli ją a ta położna: a jak się jebał** z mężem to nie bolało? To teraz cierp. Kuźwa jak mi to powiedziała to myślałam że padne. Ja ogólnie jestem pyskata i nerwowa więc myślę że w takich emocjach podeszlabym i by tej położnej walnęła.

ale ja też jak rzucialam to przytyłam. Zawsze rzucałam na czas ciąży a potem wracałam do fajek. A w tamtym roku po pierwszym poronieniu jak wyszlam ze szpitala tak pierwsze co do sklepu po fajki, wypaliłam cała paczkę i potem powiedziałam koniec z tym na zawsze, mam nadzieję. Ważyłam 53kg a waga skoczyła mi do 58 kg ale udało mi się zjechać 1 kg. Właśnie jak brałam się za ostre ćwiczenia i dietę to zaszłam w ciążę. Odpuściłam ciwczenia bo miałam je mega intensywne i tabate i cardio i interwały. Ale już widziałam efekty, brzuch płaski się robił... Także po porodzie daje sobie 3 miechy na regenerację i wracam do treningów.
moja koleżanka jak rodziła to do niej położna z tekstem: co się tak drzesz, a ona że boli ją a ta położna: a jak się jebał** z mężem to nie bolało? To teraz cierp. Kuźwa jak mi to powiedziała to myślałam że padne. Ja ogólnie jestem pyskata i nerwowa więc myślę że w takich emocjach podeszlabym i by tej położnej walnęła.
Ale bym się wkur.... Nie zostawiłabym na babie suchej nitki.

Następna Fran....a no ja też bym pewnie nie wytrzymała niektóre są okropne 😒😒😒

reklama
Dobra udało się zmienić nick ,to jestem ja bajdelka35 ,chce zostać z wami

Termin mam na 19 grudnia, prenatalne 9 czerwca do tego czasu bardzo się stresuje

Czy jest tu ciężarna z większą masa? Obawiam się że na prenatalnych nie bedzie nic widac przez te moje powłoki brzuszne
Ja jestem z naprawdę większą masą i w poniedziałek moja gin pokazała mi malucha przez brzuch. Za dwa tygodnie mam prenatalne to nie powinno być problemu ale jak coś to najwyżej zrobi dopochwowo.
Zachcianek nie mam żadnych, zalecenie lekarza to mam chudnąć w tej ciazy a nie tyć, więc stresik jest i muszę się pilnować, nie jem słodyczy, nie pije Sokow I gazowanych napojów, porcje ograniczać itp
Tak z ciekawości kochana ile ważysz że kazał ci schudnąć? Ja mam bardzo dużą nadwagę a raczej to już otyłość i mi na razie nikt nic nie każe się odchudzać. Obawia się tylko że będę miała cukrzycę ciążową i wtedy będę musiała pilnować diety. Mimo że mam ok cukier na czczo to dostałam glukometr i muszę sprawdzać po posiłkach i dostałam książeczki w których jest zapisane że przy moim BMI dobrze jest przytyć od 5 do 9kg przez całą ciążę.
Wcześniej odpisałam którejś z dziewczyn - od początku ciąży upławy były duże, a od paru dni są żółtawe. Nic nie boli, nie piecze. Myślę właśnie jakie badanie zrobić, ale i tak do wtorku nie będę mieć wyniku, więc zapytam lekarza co on zaleca i najwyżej napiszę mu smsa z wynikami, zleci jakieś leczenie jeśli będzie konieczne.
Żółta wydzielina to nic niezwykłego i normalnego w ciąży, chyba że ma dziwny zapach ale jeżeli jest bezwonna to norma. Dla pewności i swojego spokoju zapytaj lekarza.

Do góry