reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, krótka piłka!
Robimy listę wszystkich udzielających się dziewczyn, tych, które chcą jeszcze dołączyć i zakładamy niedługo grupę prywatną 😊
Poniżej lista uczestniczek. Listę zrobiłam na bazie moich ostatnich powiadomień, także na pewno dużo z Was jeszcze tu brakuje. Z góry przepraszam, ale ciężko zapamiętać wszystkie nazwy 😅 Ja nie piszę się na założycielkę grupy, ale może lista nas zmotywuje do działania? 😉Można ją kopiować! Zgłaszajcie się, jeśli nie ma Was na liście 😊 Mam nadzieję, że nie wstawiłam tu jakiejś przypadkowej użytkowniczki forum 🤣

Lista użytkowników (kolejność przypadkowa):
@MartaMarkry
@Strzyga_
@Purrfect
@Hejcia
@anulaa_89
@MałaMi 2022
@natusia.mamusia86
@marsi89
@Carmen_87
@Roksi2810
@Blanca86
@Blondynka w sieci
@ka.an92
@Karola z nadzieją
@7grudnia
@nikola1512
@Karolcia105
@Cleo92
@Mamafasolki
@Coronita
@Bibi80
@honeypie58
@Blackoliwka
@Marcowa22
@Aurora84
@Sentosa
@Diaanaa
@Agnesco
@Renjja
@AgataG21
@Magdalena_xx
@Bebet
@Malka_91
@Edka88
@Nantes
@Hol-inka
@gigian
@Takalenka
@Poplątana9
@Aniaaa_022
@pannadarianna
@Olka92
@panna_anna
@MartaŁ
zgłaszam się jako częsty komentator 😅

reklama
No nie masz racji. Jeśli kobieta w teście Coombsa wytworzyła przeciwciała to profilaktyka nie jest stosowana.

A moja odpowiedz nie odnosiła się do Twojego komentarza. Nie wiem czemu został podpięty.
Czasem dziwnie forum działa jeśli chodzi o wstawianie komentarzy 🤷‍♀️

Aaaaaa, ok - w tą stronę. Jasne. 🙂
Ale pozostaje cała grupa kobiet, jak ja, gdzie nie będę miała przeciwciał, bo zarówno ja, jak i mąż, mamy rh- i w drugiej i każdej kolejnej ciąży będę miała wypisane podanie immonoglobuliny w ramach profilaktyki mimo że jej wcale nie potrzebuje 🤷‍♀️
Chyba, że mamy na myśli inne badanie 🤔 muszę się dokształcić jeszcze 🙂

Ale pozostaje cała grupa kobiet, jak ja, gdzie nie będę miała przeciwciał, bo zarówno ja, jak i mąż, mamy rh- i w drugiej i każdej kolejnej ciąży będę miała wypisane podanie immonoglobuliny w ramach profilaktyki mimo że jej wcale nie potrzebuje 🤷‍♀️
jestem przypadkiem i wiem o co chodzi bo świeżo urodziłam w styczniu, też mam rh- i podają immunoglobulinę wtedy zapobiegawczo aby się nie wytworzyły przeciwciała. Nie pytają jaka tata ma grupę, pi wyniku mamy dają 😊

Jak macie 0rh- obydwoje nie nie ma żadnego konfiltu tylko jeśli kobieta ma 0rh- a facet 0rh+ wtedy bada się przeciwciala a przy porodzie grupę krwi dziecka i jeśli dziecko ma 0rh- to jest ok i nic nie podają w dniu porodu a jak 0rh+ to podają tyle co z mojego życia tyle mogę powiedzieć

jestem przypadkiem i wiem o co chodzi bo świeżo urodziłam w styczniu, też mam rh- i podają immunoglobulinę wtedy zapobiegawczo aby się nie wytworzyły przeciwciała. Nie pytają jaka tata ma grupę, pi wyniku mamy dają 😊
A zbadali po porodzie grupę krwi dziecka?

Aaaa i w pierwszej ciąży jak podają po porodzie 2 dawkę to ona już działa na tę drugą, nie na pierwszą ciążę

Dokładnie. Ja odmówiłam i nie wziąłam, bo bez sensu się faszerować tylko dlatego, że NFZ szkoda pieniędzy na zbadanie rh.

reklama
Dziewczyny, krótka piłka!
Robimy listę wszystkich udzielających się dziewczyn, tych, które chcą jeszcze dołączyć i zakładamy niedługo grupę prywatną 😊
Poniżej lista uczestniczek. Listę zrobiłam na bazie moich ostatnich powiadomień, także na pewno dużo z Was jeszcze tu brakuje. Z góry przepraszam, ale ciężko zapamiętać wszystkie nazwy 😅 Ja nie piszę się na założycielkę grupy, ale może lista nas zmotywuje do działania? 😉Można ją kopiować! Zgłaszajcie się, jeśli nie ma Was na liście 😊 Mam nadzieję, że nie wstawiłam tu jakiejś przypadkowej użytkowniczki forum 🤣

Lista użytkowników (kolejność przypadkowa):
@MartaMarkry
@Strzyga_
@Purrfect
@Hejcia
@anulaa_89
@MałaMi 2022
@natusia.mamusia86
@marsi89
@Carmen_87
@Roksi2810
@Blanca86