reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Rano miałam znowu krwawienie, moja gin powiedziała abym podjechała do niej na IP podejrzala usg. Z dzieckiem wszystko Ok, mam krwiaka tuż przy ujściu, dlatego nie ma brązowych plamien tylko krew, bo się oczyszcza. Mam brać cały zestaw przepisanych leków i odpoczywać. Co dziwne krwawienia od 2 dni tylko rano. Później spokój. I delikatne skurcze, ale powiedziała ze to przy oczyszczaniu krwiaków normalne.

a ile masz lat? Mnie wczoraj ta lekarka opowiedzielila bo powiedziałam że pappa to statystyka . Potwierdziła to co mówi mój gin że USG jest najważniejsze ale oni tych wyników z pappy i tych obliczeń nie biorą z kosmosu i to nie tyle chodzi o ryzyko urodzenia chorego dziecka bo nawet 1:200 to jest niskie ryzyko według opinii lekarzy ale chodzi o to że właśnie pokazuje ryzyko hipotrofii, porodu przedwczesnego i wiele innych i wtedy działają od 16 tyg. Tak na mnie z tym naskoczyla. Tak samo z płcią zresztą. Że na tym etapie to można sobie wróżyć , a ona wróżka nie jest tylko lekarzem i dla niej liczą się tylko fakty. A strzelać to może na strzelnicy a nie jeśli chodzi o tak ważną kwestię. Sprawdzalam kobietę i ma bardzo dużo pozytywnych opinii i faktycznie mój mąż mówi że zachwycony jest tym jak wszystko nam wytłumaczyła, tak dosłownie. Aha jeszcze o te farby pytałam, powiedziała że można farbować, malować paznokcie...bo jeśli coś w tym jest chemicznego jakiś amoniak czy coś to tego są tak małe ilości że nie ma o czym gadać.
mi też się nasiliły ale tylko rano a wcześniej miałam cały dzień praktycznie.

Dziewczyny jak mi się nie chce iść do pracy. Deszcz leje, oczy się zamykają. To będzie ciężko dzień
Ja właśnie nie miałam a teraz, też rano często mnie bierze na 🤮😅 mówię że dzidzia daje popalić 😂 Ty chyba też masz podobny tc nie ? ❣️

Powiem Ci ze ja tez właśnie mam 12+0 i wcześniej w ogóle ani wymiotów/mdlosci nic a teraz w ciągu dnia zdarzają mi się takie rewolucje ze w żołądku się przewraca 🙈 na szczęście wymiotów z tego nie ma, ale kto wie co będzie dalej 🤭

A co do pogody to faktycznie nie pomaga, ja nie mialam siły się zwlec z łóżka , najchetniej bym już tam wróciła 😴
tak to widać zależy od organizmu i ciąży wydaje mi się 🙈🙊 obyś nie miała wymiotów bo to nic przyjemnego... 🙊

ps. ja to mam codziennie czkawkę i bardzo często zgagę, ale już chyba wolę to niż mdlosci 🤭

Rano miałam znowu krwawienie, moja gin powiedziała abym podjechała do niej na IP podejrzala usg. Z dzieckiem wszystko Ok, mam krwiaka tuż przy ujściu, dlatego nie ma brązowych plamien tylko krew, bo się oczyszcza. Mam brać cały zestaw przepisanych leków i odpoczywać. Co dziwne krwawienia od 2 dni tylko rano. Później spokój. I delikatne skurcze, ale powiedziała ze to przy oczyszczaniu krwiaków normalne.
Jestem z tobą i musi być dobrze ❤

reklama
Okej, to najważniejsze ze z dzidzia dobrze. Niech się oczyszcza krwiak, znika i nie wraca!

Do góry