reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Miałam mieć prenatalne na 17:50 i jest takie opóźnienie , że wejdę chyba godzinę później... Wizyta prywatna , ponad godzina drogi itd mogliby dać znać wcześniej 😬😬😬 zejdę na zawał..
U mojego gina to święto lasu jak się o czasie wchodzi 😅 przez całą poprzednią ciążę raz mi się zdarzyło 🤣 oczywiście wtedy jak spotkałam koleżankę na korytarzu i chciałam z nią pogadać 😑

reklama
Dziewczyny mam dzisiaj totalny zjazd mocy . Dowlokłam się z pracy do domu po 15 i do tej pory leżę. Od poniedziałku idę chyba na zwolnienie. W pracy jestem tylko ciałem ale nie mam siły nic robić 😐

Jakbym czytała o sobie 🙄 wczoraj myślałam, że wjeżdżam w 2 trymestr i zaczynam nowe, wspaniale życie, a dziś mnie tak uderzyło zmęczenie, że ledwo żyje 😞

A kiedy miałyście zakładaną kartę ciąży? 🤔 ja wizytę teraz będę miała w 11 tc to myślicie, że już mi gin założy czy jeszcze nie? 🤔

w biedronce jest mrożony. Jak już fasolka szparagowa żółta jest to bob musi być. Znajdę! Będę polować aż dopadnę 😂dzisiaj pragnienie jest silniejsze
To ja od początku tygodnia mam takie pragnienie na zupę szczawiowa ale nie miałam szczawiu 🙈 i tez tak polowałam aż pojechałam nazbierać tego szczawiu z mama bo nie dawało mi to spokoju i dziś jest zupka u mamy zaraz jadę skonsumować 😅🥰
Rano miałam znowu krwawienie, moja gin powiedziała abym podjechała do niej na IP podejrzala usg. Z dzieckiem wszystko Ok, mam krwiaka tuż przy ujściu, dlatego nie ma brązowych plamien tylko krew, bo się oczyszcza. Mam brać cały zestaw przepisanych leków i odpoczywać. Co dziwne krwawienia od 2 dni tylko rano. Później spokój. I delikatne skurcze, ale powiedziała ze to przy oczyszczaniu krwiaków normalne.
Super ze z dzidzia wszystko w porządku, musi być dobrze, trzymam kciuki ✊🏼😘

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się przywitać i zostać na dłużej.
Mam 32 lata i to moje pierwsze ciążowe doświadczenia:)
Wszystko jest dla mnie nowe i nieznane (nie mówiąc już o strachu i niepewności) a Wy tworzycie tak mocną grupę wsparcia❤... Myślę, że dużo się od Was dowiem!

Jestem po badaniach genetycznych (robiłam w pon). Wszystko na szczęście w porządku ale emocje i strach były nie do opisania (nie wrzucam zdjęć bo ciążę prowadzę w lux medzie i sprzęt mają tam słabej jakości). Na 90% będzie chłopiec (już 63 mm).
Termin z OM wychodzi na 1 grudnia, z USG natomiast 30 listopada.
Chętnie z Wami zostanę! 😀
I bardzo, bardzo mocno trzymam za Was kciuki! ❤🧡💛

Do góry