Wnioskowałam że to to, po innych usg na internecieHmmmm moim zdaniem to nie to musi być na końcu. Prawie wystawać jak ogonek

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wnioskowałam że to to, po innych usg na internecieHmmmm moim zdaniem to nie to musi być na końcu. Prawie wystawać jak ogonek
proszę wpisz mnie na 03.06 na wizytę na godz 16.45Hej mamy
Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem
21.05.2022
@Dorotii - prenatalne
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki!
23.05.22
@MartaMarkry - wizyta, 17.45
@Aurora84 - wizyta
@AgataG21 - USG prenatalne (Pappa juz będzie zrobiona) i wizyta kontrolna
@Bebet - prenatalne
24.05.22
@Agnesco - wizyta + prenatalne
@Cleo92 - prenatalne, 06.00
@MissCe - prenatalne
@Poplątana9 - prenatalne, 19.00
@7grudnia - prenatalne
@Malka_91 - prenatalne
@Mamafasolki - prenatalne
@Renjja - prenatalne
@marsi89 - prenatalne, 19.00
25.05.22
@Cleo92 - wizyta
@Marcowa22 - prenatalne, 17.50
26.05.22
@Blondynka w sieci - prenatalne
@Purrfect - prenatalne (USG + pobranie krwi do Pappa)
@Dagna42 - wizyta
@nikola1512 - prenatalne z krwi
@natusia.mamusia86 - wizyta
28.05.22
@ka.an92 - prenatalne
30.05.22
@Olka92 - prenatalne
@Magdalena_27 - prenatalne
@pannadarianna - wizyta
@Blackoliwka - wizyta
31.05.2022
@nikola1512 - USG prenatalne
@Hol-inka - USG prenatalne
@Kamilad - wizyta
@Bibi80 - prenatalne villocentesis (CVS)
@7grudnia - wizyta, 17.00
@Strzyga_ - USG
01.06.2022
@Aniaaa_022 - wizyta
@Blackoliwka - prenatalne
02.06.2022
@ka.an92 - prenatalne
@Majka2022 - prenatalne
@anulaa_89 - wizyta
@MałaMi 2022 - wizyta
03.06.2022
@Mamafasolki - wizyta
06.06.2022
@Bibi80 - wizyta 06.06
@Sentosa - wizyta 06.06
@Diaanaa - prenatalne 6.06
07.06.2022
@MałaMi 2022 - prenatalne
08.06.2022
@Carolina123 - wizyta
09.06.2022
@MartaMarkry - prenatalne
@Diaanaa - prenatalne
10.06.2022
@Karola z nadzieją - prenatalne
@Kamsik - wizyta
@Olka92 - wizyta, 9.00
13.06.2022
@pannadarianna - prenatalne
@Margeritka28 - wizyta rano + prenatalne 16.00
@marsi89 - wizyta
14.06.2022
@anulaa_89 - USG prenatalne
15.06.2022
@Strzyga_ - wizyta
17.06.2022
@Dagna42 - prenatalne
@Cytryna* - wizyta
21.06.2022
@Carolina123 - prenatalne
@Kamilad - prenatalne
22.06.2022
@Strzyga_ - USG z Pappa
24.06.2022
@Cytryna* - prenatalne
Z ostatniej wizyty termin faktycznie wypada na 28 listopad (ktoś pytał o dokładny wiek ciąży - wg ostatniego badania dziś jest 12+5, w poniedziałek będzie wiadomo czy usg prenatalne potwierdza ten termin), natomiast nie wiem czy dwunasty (teraz już trzynasty) tydzień jest mocno do przodu, skoro 12+3 daje termin już na grudzień.Hej hej witamy i gratulacje!![]()
Pewnie, że można dołączyć, ale ty nie będziesz czasem listopadową mamą? Bo 12 tydzień to już mocno do przodu. Ale oczywiście możesz zostać w grudniówkach, część dziewczyn i tak będzie miała poród pod koniec listopada.
Zaraz Cię dopiszę do naszego forumowego kalendarza wizyt i badań![]()
Ja chodzę prywatnie i na NFZ.Przepraszam, jeżeli był już temat poruszany, ale nie udało mi się przejrzeć całego wątku. Czy któraś z Was prowadzi ciążę u gina prywatnie, a jednocześnie zgłasza się do lekarza poz albo gina na NFZ, żeby wystawił skierowanie na badania zlecone przez gina? Lekarz, u którego chce prowadzić ciążę, nie przyjmuje w ogóle na NFZ, dlatego tak się zastanawiam, czy jest szansa, że ktoś inny będzie skłonny wystawić skierowanie. W końcu po coś od wielu lat te składki zdrowotne opłacam![]()
Pewnie mieli rację, że usg i pobranie materiału jest najbardziej miarodajne, kiedy odbywa się w tym samym dniu. Pappa czy wolna podjednostka hcg ma swoje normy dla danego tygodnia ciąży. Jeśli materiał pobrany zostanie np. tydzień wcześniej, to badanie krwi masz np. z 11 tygodnia, a usg z 12 - nie wiem, jak "widzi to" program liczący ryzyko.Też tak miałam w poprzedniej ciąży z wizytą i usłyszałam, że po co przyszłam?
Tam gdzie ja robiłam pappa pobranie było tego samego dnia co usg, bo twierdzili, że wtedy jest najbardziej miarodajne.
Mi też i prywatnie i na NFZ wyznaczono wizyty na termin najbliższy możliwy po prenatalnych. Oczywiście też nie zapytałam po coNo, a mi mój doktorek sam kazał przyjść następnego dnia (on nie robi prenatalnych) a ja debil nie zapytałam po co od razu na wizytę![]()
Lat mam jeszcze 29 (do lipcaWłaśnie dziewczyny, może stworzymy też "podpost" albo spam wiekowy ?
Tzn kazda z nas niech powie swój wiek i dopisze liczbę dzieci
Ja 27lat
0 dzieci (jedno w brzuszku)![]()
Miałam takie bóle w krzyżu, że nie mogłam siedzieć, stać, leżeć w żadnej pozycji... Okazało się, że wszystko było ok z dzieckiem.Dziewczyny zaczęły mi się dzisiaj po 14 jakieś dziwne bóle w krzyżu promieniujące do pośladków… jestem 9+1, miała któraś z Was tak? Zaczynam się martwić…
U mnie przez ostatnie dwa dni ta sama zupaGratulacje pięknych bobasków i wizyt
Dziewczyny dzisiaj brakuje wątku kulinarnego, chyba, że coś pominęłam, jak złoto wjechała mi zupa kalafiorowa z koperkiem, już trzeci talerz![]()
tez sie tam leczyłam i też miałam prawie 80 kmJa mieszkam 80 km od Lublina ale do Lublina jeżdżę na wizyty i jutro tez mam prenatalne w klinice ovum![]()
tylko nie przestrasz się tak jak ja następnego dnia bo nie mogłam znaleźć, a okazało się że dzidzia była bardziej z bokuJa na detektorze juz złapałam 10 tydzień 10+0 jak mi się udało. Najpierw długo szukałam już chciałam się poddać ale się udało policzyłam i to było na 100% tętno dziecka i teraz wiem gdzie szukać i już szybciej się łapie .