reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Witam, pisałam na forum gdzieś na samym początku,miałam niski przyrost bhcg. Mój lekarz kazał mi przyjechać na USG po świętach. Był to 5t3d. Wg USG 5 tydzień,pęcherzyk ciążowy 9,4 mm. 4.05 miałam kolejne USG, dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem poronienia zatrzymanego. Lekarz stwierdził,że pęcherzyk za duży i brak zarodka,a to 7t3d. Nastawiam się na najgorsze. Jednak nie daje mi spokoju,że w pęcherzyku coś było. Mam napisane GS 3,03 YS 0,27. Pojechałam od razu na bhcg,lekarz kazał sprawdzić, wynik 31240. W piątek mam powtórzyć. Myślicie,że cokolwiek może jeszcze z tego być,raz myślę że to już koniec, ale zaraz chwytam się myśli że jest jakaś szansa. Wszystkim wam życzę spokojnych i nudnych ciąż 🥰
dopóki ciąża w macicy nadzieja zawsze jest 🤗 tule mocno

Ja leżę w szpitalu po silnych bólach i krwawieniu i jutro powtórka beta i usg wyjaśni się coś więcej...

reklama
Dzięki że pytasz 😘 po porannym bólu który mnie obudził cały dzień było naprawdę dobrze i nie brałam żadnych tabletek. W tym momencie nie boli mnie wcale. Także jestem trochę spokojniejsza że to może nic takiego ☺️
cudownie! Cały czas myślałam o Tobie! Martwię się 😒 ale taka już jestem 😅 czekam na wizytę, jeszcze 5 dni! Nie licząc jutra prawie 4!

a to widzisz nie wiedziałam. Ale poczekam jednak aż lekarz da skierowanie. Czas i godzina nie gra roli bo mam taką pracę że sama robię sobie wolne kiedy chce.
chciałam robić właśnie cytologię ale poczekam do nowego roku bo też bym miala schiza
mam zwiększone ryzyko zakrzepicy. W dwóch pierwszych ciążach się nie uaktywnila ale przy bliźniakach chyba zrobił się zakrzepik jakiś i dzieci umarły. Więc dlatego ta hepryna w ciąży. Dużo masz sinikaow? Wbijasz w brzuch czy inne miejsce?
ja nie słyszałam. Mi mogą jedzenie, podgryzanie czegokolwiek. Jablka, orzechów, marchwi. Jak jem regularnie mdłości są mniejsze. Nospa to jednak lek i tak faszerować się nim codziennie to nie bardzo.
u mnie też zakrzepica od razu wychodzi . W poprzedniej ciąży lekarka (inna ) zlekceważyła moją prośbę o zastrzyki tylko dała acard i zrobił się zakrzep ale dziecko naszczescie żyje .
Co do siniaków czasem się robią a czasem wogole .
Wbijam się w brzuch w ta moją dolna fałdkę 🤣 ale ostatnio coś mnie bardziej boli ...chyba już mi skóra się naciąga czy coś nie wiem ... Później przejdę na wyższą partie brzucha a jak już będzie dzieciątko mnie mocno kopać to zostaje mi wbijanie się w udo 😖

A ja chyba dalej mam plamienia takie brunatne... Na papierze pozostaje po podtarciu tak to nic nie ma. Wzięłam czat z położna i też mówiła abym się nie stresowała bo plamienia są normalne i że mogą kilka dni się utrzymywać. Jedynie obserwować czy się nie nasilają, ale bez paniki. Także jestem trochę spokojniejsza. Tym bardziej, że nic mnie przy tym nie boli 🤔🤔

reklama
Do góry