reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Chodzi ci o USG genetyczne tak ?
Ja bym radziła każdemu zrobić niezależnie od tego czy miał badane zarodki czy nie bo wady mogą się tworzyć na różnym etapie wzrostu płodu a jeśli chodzi no o serce to czasem na pierwszym genetycznym nic na widać a na kolejnym okazuje się że jest jakas wada tylko po prostu powstała później
dokładnie, w mojej pierwszej ciąży tak bylo - dopiero na połówkowych wyszła lekka wada, wyszły tez nieprawidłowości z nerkami ale na szczęście do końca ciąży wszystko sie naprawiło ;) ja tez bym radziła zrobić usg prenatalne niezależnie od badań genetycznych zarodków.

reklama
olejków nie wolno dawać do nebulizacji
Ja tam się nie znam lekarzem nie jestem, ale skoro dostała takie info do lekarza o stosuje to już pare lat i dzieciom nic nie jest to może tragedii to nie wywołuje :) z reszta mi to tez pomagało także nie wiem 🙈

I nawet w opisie inhalatora jest tez info ze można, może to zależy od modelu jaki się ma :)

„Inhalator Microlife NEB 100B może także służyć do inhalacji roztworem soli fizjologicznej lub naturalnymi olejkami. Takie zabiegi pozytywnie wpływają na stan dróg oddechowych, zapobiegają infekcjom lub podrażnianiu śluzówki i ułatwiają oddychanie. Inhalatory są szczególnie polecane osobom chorym na astmę lub przewlekłą obturacyjną chorobę płuc.”

Ja tam się nie znam lekarzem nie jestem, ale skoro dostała takie info do lekarza o stosuje to już pare lat i dzieciom nic nie jest to może tragedii to nie wywołuje :) z reszta mi to tez pomagało także nie wiem 🙈

I nawet w opisie nebulizatora jest tez info ze można, może to zależy jaki się ma inhalator/nebulizator ;)

„Inhalator Microlife NEB 100B może także służyć do inhalacji roztworem soli fizjologicznej lub naturalnymi olejkami. Takie zabiegi pozytywnie wpływają na stan dróg oddechowych, zapobiegają infekcjom lub podrażnianiu śluzówki i ułatwiają oddychanie. Inhalatory są szczególnie polecane osobom chorym na astmę lub przewlekłą obturacyjną chorobę płuc.”
bardzo dziwne bo przecież on rozbija do najmniejszych cząsteczek te olejki i wpada do oskrzeli i płuc ...
Nawet chyba czytałam u pana tabletki że olejków się nie stosuje ale głowy nie dam

bardzo dziwne bo przecież on rozbija do najmniejszych cząsteczek te olejki i wpada do oskrzeli i płuc ...
Nawet chyba czytałam u pana tabletki że olejków się nie stosuje ale głowy nie dam
Mi się wydaje ze jak po troszku to tak jak ze wszystkim chyba nic się nie stanie 🤷‍♀️ ale tez się na tym nie znam wiec tez nie dam sobie głowy uciąć 🙈

A mam pytanie czy są tu mamy które mają bardzo malutka różnice wieku między dziećmi.? Albo właśnie tak jak ja mają malucha w domu i również są w ciąży.. Chciałam tylko zapytać jak to ogarniacie, bo póki co jestem przerażona trochę :)

A mam pytanie czy są tu mamy które mają bardzo malutka różnice wieku między dziećmi.? Albo właśnie tak jak ja mają malucha w domu i również są w ciąży.. Chciałam tylko zapytać jak to ogarniacie, bo póki co jestem przerażona trochę :)
jeśli chodzi o małe to już przeszłość ale między środkowym dzieckiem a tym 3 to jest różnica niecałe półtorej roku

Dziękuję, tak z ciekawości pytałam, bo zapłaciłam 8,5 tys. zł za badanie trzech zarodków i wiem, że to tam było pod kątem tych różnych najbardziej popularnych wad genetycznych, trisomii i innych. I tak sobie myślę czy znowu będę miała koszty :) a 35 lat kończę dopiero w październiku
Dziękuję, tak z ciekawości pytałam, bo zapłaciłam 8,5 tys. zł za badanie trzech zarodków i wiem, że to tam było pod kątem tych różnych najbardziej popularnych wad genetycznych, trisomii i innych. I tak sobie myślę czy znowu będę miała koszty :) a 35 lat kończę dopiero w październiku
ja 35 lat kończę w grudniu. Badania na NFZ należą się kobiecie która rocznikowo ma 35 lat

Ps
Czekam na wieści z wizyt

reklama
Do góry