reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja nawet jak brałam zwolnienie to prosiłam by nie wypisywali mi ciążowego by pracodawca nie zauważył :) myślę, że będę pracować póki dam radę, pewnie nie za długo bo mam za dalekie dojazdy po 40 min ok autem jadę i też nie chce się narażać. może coś zdalnie będę wspierać a potem niestety muszą kogoś znaleźć i pewnie już będę mogła się pożegnać z tą pracą. Trochę będzie mi szkoda, ale takie życie.
To można prosić o zwolnienie bez kodu ciążowego będąc w ciąży? Wow. Dużo tutaj się dowiaduje. Ja miałam zwolnienie do 30ego kwietnia, później 2ego miałam urlop od dawna wpisany i na dzisiaj miałam ustawioną konsultację telefoniczną z ginekologiem z Luxmedu. Mówię jej że byłam 3 tyg na zwolnieniu na mdłości i słabe samopoczucie i że to nie minęło więc chciałabym przedłużyć zwolnienie a ta że ona telefonicznie nie może wystawić bo PANDEMIA SIĘ SKONCZYŁA i zaprasza do gabinetu. To ja jej mówię że chętnie ale z terminami jest ciężko. Dała mi zwolnienie od 1ego do dzisiaj włącznie bo musi być kontynuacja (ktoś wie dlaczego?) I jutro idę do lekarza który miał cudem termin (słabe opinie w necie) i zobaczymy co mi powie. Najlepsze będzie jak mi powie ze pracuje w korpo więc lekka robota a ciaza to nie choroba 🙈. A nawet moja szefowa mówi mi żebym wróciła jak będę się lepiej czuć.

reklama
Hej ! My już po wizycie dzisiaj 5+6, wszystko na swoim miejscu - doktor powiedziała ze już nawet widzi bicie serca ! Jestem przeszczęśliwa 🥰 to moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe ale myślałam ze pcos wykluczy mnie z bycia mama 🥺 załączam zdjecie tego kilku milimetrowego człowieczka 🥺🥺🤍

Załączniki

• IMG_2026.jpg
    IMG_2026.jpg
    114,4 KB · Wyświetleń: 74
Hej ! My już po wizycie dzisiaj 5+6, wszystko na swoim miejscu - doktor powiedziała ze już nawet widzi bicie serca ! Jestem przeszczęśliwa 🥰 to moja pierwsza ciąża wiec wszystko jest nowe ale myślałam ze pcos wykluczy mnie z bycia mama 🥺 załączam zdjecie tego kilku milimetrowego człowieczka 🥺🥺🤍
pięknie 💛💛💛

pięknie 😉 gratulacje

To można prosić o zwolnienie bez kodu ciążowego będąc w ciąży? Wow. Dużo tutaj się dowiaduje. Ja miałam zwolnienie do 30ego kwietnia, później 2ego miałam urlop od dawna wpisany i na dzisiaj miałam ustawioną konsultację telefoniczną z ginekologiem z Luxmedu. Mówię jej że byłam 3 tyg na zwolnieniu na mdłości i słabe samopoczucie i że to nie minęło więc chciałabym przedłużyć zwolnienie a ta że ona telefonicznie nie może wystawić bo PANDEMIA SIĘ SKONCZYŁA i zaprasza do gabinetu. To ja jej mówię że chętnie ale z terminami jest ciężko. Dała mi zwolnienie od 1ego do dzisiaj włącznie bo musi być kontynuacja (ktoś wie dlaczego?) I jutro idę do lekarza który miał cudem termin (słabe opinie w necie) i zobaczymy co mi powie. Najlepsze będzie jak mi powie ze pracuje w korpo więc lekka robota a ciaza to nie choroba 🙈. A nawet moja szefowa mówi mi żebym wróciła jak będę się lepiej czuć.
Można tylko wtedy jest 80% płatne, a nie 100% 🤷‍♀️
Nie jażę czemu musi być kontynuowacja jak to nowe zwolnienie - a powiedziałaś jej, że urlop miałaś wypisany? 🤔 ale lepiej dla Ciebie, bo urlop będziesz miała na potem 🙂

reklama
Pocieszające dla mnie takie informacje, bo tak się dziwnie czuję bez tych objawów. Taki większy brak pewności po prostu. Jak to mój mąż mówi, jakbym sobie zwymiotowała to byłabym spokojniejsza :))
Wierzę ♥️ ale myślę , że objawy również nie gwarantują nam zdrowej ciąży. Po prostu musimy nastawić się na różne opcje i spokojnie czekać

Do góry