reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

a co powiedział lekarz?
że pęcherzyk jest za mały na 5+5 ciąży, że nie ma pęcherzyka żółtkowego ani zarodka a już powinny się pojawić, że może to być kolejna biochemiczna, dlatego kazał zrobić bete i przyjść na kontrolę... Beta urosla, wizyta w poniedziałek... Poza tym pęcherzy w jakiś trudno dostępnym miejscu, nie mógł go odnaleźć, gdzieś jak to powodzial w rogu macicy...

reklama
Dobra majówka w drodze. Co jecie w weekend? 😅 co jecie na śniadania i was nasyca na dłużej (pytanie zwłaszcza do tych co są wiecznie głodne w tej ciazy) 😅
moje śniadania do poprzedniego tygodnia to były jajka na różne sposoby: pasta jajeczna z natką pietruszki, jajka sadzone, jajecznica. Teraz nie mogę patrzeć patrzeć na jajka🤢 i jem głównie owsianki. Dwa dni temu na śniadanie jadłam rosół warzywny, bo od wieczora o nim myślałam 😅
mam też fazę na zwykłe kanapki z żółtym serem, pomidorem i cebulką.
Codziennie jem orzechy włoskie, sporo awokado. Zrobiłam hummus i podjadam z marchewkami pokrojonymi w słupki. O jedzeniu mogę pisać i pisać 😂
Dzisiaj jeszcze zapiekę sobie bułkę z pesto, suszonymi pomidorami i mozarellą na późną kolację 🙈
Rozmyślam o tym, że zjadłabym w weekend leniwe z bułką tartą… Może zrobię gofry z mąki orkiszowej na śniadanie lub pancakes bananowe 😅

że pęcherzyk jest za mały na 5+5 ciąży, że nie ma pęcherzyka żółtkowego ani zarodka a już powinny się pojawić, że może to być kolejna biochemiczna, dlatego kazał zrobić bete i przyjść na kontrolę... Beta urosla, wizyta w poniedziałek... Poza tym pęcherzy w jakiś trudno dostępnym miejscu, nie mógł go odnaleźć, gdzieś jak to powodzial w rogu macicy...
a 5+5 to wiek z OM czy owulacji? Jesteś pewna, że ciąża nie jest młodsza? 5+5 powinnaś mieć ys i chyba już zarodek

Znowu zacytuję artykuł od mamyginekolog:

Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj, gdy pęcherzyk ciążowy (GS) ma średnicę 8-10 mm.

Ile mm ma pęcherzyk? Wystarczy, że ciąża jest kilka dni młodsza, a Ty się niepotrzebnie stresujesz.

a 5+5 to wiek z OM czy owulacji? Jesteś pewna, że ciąża nie jest młodsza? 5+5 powinnaś mieć ys i chyba już zarodek

Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj, gdy pęcherzyk ciążowy (GS) ma średnicę 8-10 mm.

Ile mm ma pęcherzyk? Wystarczy, że ciąża jest kilka dni młodsza, a Ty się niepotrzebnie stresujesz.

Ja w 6+1 jeden miałam tylko pęcherzyk ciążowy 1,08 cm wiec Aniu poczekaj jeszcze i pójdź za tydzień np. na kolejne usg i powinno być wiadome. Jeszcze nic straconego!

Ja w 6+1 jeden miałam tylko pęcherzyk ciążowy 1,08 cm wiec Aniu poczekaj jeszcze i pójdź za tydzień np. na kolejne usg i powinno być wiadome. Jeszcze nic straconego!
dziękuję, stresuje się ponieważ badalo mnie dwóch lekarzy i obaj mieli nie tęgie miny... Najpierw się naszukali pęcherzyka jakiegokolwiek, jak znaleźli gdzieś głęboko w rogu macicy, powiedzieli ze nie jest to prawidłowy pęcherzyk, ma 7 mm, i powiedział że cuda się zdarzają ale prosze się nie nastawiać że coś z tego bedzie... Oczywiście gdyby to powiedział jeden lekarz to moglabym myśleć ze się pomyli, ale dwóch? Powiedział żeby to skontrolować za kilka dni bo jeśli beta nie zacznie spadać to skierują mnie do szpitala na poronienie... Kurcze, jeśli dawaliby by temu szanse to chyba nie używałby takich słów...

5+5 wiek od OM, 21.03 OM a 01.04 inseminacja

reklama
Ciąża w rogu macicy to ciąża uznawana za pozamaciczną, on to olał ?

Do góry