reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Według mnie, jest mniej niż 1 czyli wynik jest niereaktywny, czyli okej. Chyba, że coś zle odczytuje 🤓
Ja wlansie nie rozumiem i nie wiem czy będę musiała się szczepić czy nie. No spytam lekarza, wiadomo, ale czasem fajnie dowiedzieć się czegoś szybciej jak ktoś się orientuje :)Wlasnie się obawiam, że jak niereaktywbt tzn. że nie mam przeciwciał :/

Dziewczyny wy tu też o głodzie ...a mnie dziś rano tylko płatki z mlekiem weszły , potem mąż zabrał mnie do maka 😋 zjadłam na co miałam ochotę a teraz winogrona zajadam 😋😋😋😋
Ciekawe co jeszcze mi się zachce 🤣

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊
Hej kochana, możesz mnie dopisać na 26.05 USG + prenatalne i 22.06 położna? Dzięki :)
Dzieczyny czy Wy też się tak stresowalyscie przed pierwszym USG? Normalnie mnie brzuch z nerwów boli... Za 1.5h już wszystko będzie jasne 😍
Dzień przed byłam kłębkiem nerwów, w sam dzień USG już chyba byłam tak wymęczona tym stresem, że tylko czekałam :) Wszystko było ok i u Ciebie też będzie! 🤞

Hej kochana, możesz mnie dopisać na 26.05 USG + prenatalne i 22.06 położna? Dzięki :)

Dzień przed byłam kłębkiem nerwów, w sam dzień USG już chyba byłam tak wymęczona tym stresem, że tylko czekałam :) Wszystko było ok i u Ciebie też będzie! 🤞
ja cały tydzień nie mogłam się doczekać, a dziś im bliżej tym nerwy coraz większe...

Dzieczyny czy Wy też się tak stresowalyscie przed pierwszym USG? Normalnie mnie brzuch z nerwów boli... Za 1.5h już wszystko będzie jasne 😍
Ja już niby po pierwszym USG, tydzień temu w którym był tylko pęcherzyk, a do kolejnego jeszcze 13dni. Codziennie o tym myślę i denerwuje się czy wszystko jest ok i czy zobaczę moje maleństwo z bijącym serduszkiem. Tuż przed wizytą to chyba wyjdę z siebie🙃
Czekamy na dobre wieści ✊

Hej dziewczyny. Ja dziś na wkrwieniu jadę od rana. Poszłam na czczo na diagnostykę, mocz toksoplazmoza morfo różyczka itp. Stoję i podchodzę do jednej starszej pani i pytam czy mogę przed nią wejść bo jestem na czczo i bardzo zle sie czuje a jestem w ciazy. Ona do mnie ze takich przywilejów nie było jak ona była w ciazy i mma czekać. Za nią oczywiście sznur starszych bab, zadna mnie nie wpuściła. Wyszła Pani z diagnostyki sprawdzic czy duża kolejka i pytam jej czy mogę wejść bo jestem w ciazy i mam badania na czczo a bardzo mnie muli i zle się czuje. Wpuściła bez mrugnięcia okiem. W środku powiedziałam jej cała sytuacje to po skończeniu pobierania krwi wyszła na korytarz i powiedziała wprost „kobiety w ciazy są uprzywilejowane i nie obchodzi mnie jak było kiedyś, prosze o tym pamiętać i nie utrudniać”. Ale masakra…

reklama
Dziewczyny mam pytanie, czy badałyscie progesteron? Po pozytywnym teście zrobiłam przy okazji z beta żeby wykluczyć pozamaciczna, wynosił 24. Dwa dni późnej już 16,5. Po lekach duphaston i luteina wzrósł do 21 a dziś jak badałam to znów jest 16,8 i panikuj czy wszystko jest dobrze :( wiem że są skoki progesteronu w ciągu całego dnia ale żeby aż tak?

Do góry