reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Hej! Też będę grudniową mamusią ❤️ na wizytę idę 4 maja
Wg. Aplikacji powinnam mieć termin pomiędzy 17 a 20 grudnia.
Jestem jeszcze w szoku. Bo w piątek robiłam test. I po tylu latach jestem w końcu w ciąży, kiedy zupełnie totalnie olałam sprawe i nawet stwierdziłam, że nie chcę na razie mieć dzieci bo straszne rzeczy się dzieją na świecie. A tu niespodzianka 😁

reklama
Hej! Też będę grudniową mamusią ❤️ na wizytę idę 4 maja
Wg. Aplikacji powinnam mieć termin pomiędzy 17 a 20 grudnia.
Jestem jeszcze w szoku. Bo w piątek robiłam test. I po tylu latach jestem w końcu w ciąży, kiedy zupełnie totalnie olałam sprawe i nawet stwierdziłam, że nie chcę na razie mieć dzieci bo straszne rzeczy się dzieją na świecie. A tu niespodzianka 😁
Witaj i gratulacje!! 💚🌱 Świat zawsze będzie miał swoje problemy i jakby tak na to patrzeć to nigdy nie ma dobrego momentu :)

Cześć dziewczyny, witam nieśmiało i chętnie dołączę do Was :)
Ja mam termin ma 12.12.2022 😀 jedną 8 letnią panne mam w domu :)
Jak samopoczucie u Was, słyszałyście juz bicie waszych serduszek?
Witaj. Ja mam termin na koniec grudnia, więc dopiero przymierzam się do umówienia wizyty
Ja mam odrzut na mieso, ciarki mnie przechodzą jak o nim myśle 😂
Trzy poprzednie ciąże miałam odrzut na mięso. Zajadałam się kanapkami z pomidorem lub twarożkiem z rzodkiewka i szczypiorkiem 🤪🙃
Na tą chwilę wszystko mi pasuje... Przyjdzie z czasem

jak to czytać? 🤔
CRL to długość zarodka, 50th centile to średnia wielkość (czyli na to głownie patrzysz), 5th i 95th centile to skrajne wartości, odchyły od średniej (czyli może tak być, ale statystycznie dużo rzadziej). Czyli np. w 6+3 średnia długość zarodka to 7mm. Jak coś pokręciłam to poprawcie :)

Witaj i gratulacje!! 💚🌱 Świat zawsze będzie miał swoje problemy i jakby tak na to patrzeć to nigdy nie ma dobrego momentu :)
A to prawda.. Nigdy nie ma dobrego czasu zawsze wymówka się znajdzie 😅
Także jestem dowodem na to, że po co najmniej 10 latach da się czasem zajść w ciążę bez leczenia niepłodności.. Musiałam mieć za dużo stresu i brak stabilizacji.. Oczywiście mam niedoczynność tarczycy i zapalenie hashimoto ale jestem pod kontrolą endo cały czas. Ale tak to nawet nie zaczęłam dobrze brać castagnusa na prolaktyne, bo kupiłam go jak już bylam w ciąży tylko o tym nie wiedziałam jeszcze. Teraz znowu myślałam, że zaś mi hormony buzują i coś się psuje...

reklama
Do góry