reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Zdaję się, że nawet jeżeli nie chcieliby przedłużać ci umowy to muszą przynajmniej do dnia porodu, bo w czerwcu będziesz dalej niż w 12 tygodniu ciąży. Jeśli źle mówię, to poprawcie mnie 🙈
Będę wtedy w 16 tygodniu . 🤔 Cały czas się nad tym zastanawiam czytam i czytam i już głupia z tego jestem

reklama
A ja dalej czekam do doktorka... Miałam miec na 8:40, ale jak się okazało, nie byłam zapisana... Ja nie wiem co te baby w rejestracji robią. Dość długo z nią gadałam i zapomniała mnie zapisać?! 🤦‍♀️🤷🏻‍♀️ I zapisala mnie położna, ale na jakąś późniejsza godzinę.. Jest jedna dziewczyna w gabinecie, ciążowa, potem jakąś na monitoring i dopiero ja 😭
Cześć dziewczyny 😌 poczytuje sobie tutaj u was i postanowiłam napisać i się przywitac 🙃 mam mały stres a mianowicie byłam w poniedziałek na pierwszym USG z obliczeń na podstawie OM wychodzi mi 5 t 4 d cykle 32 dyniowe a na USG zobaczyłam tylko pusty pęcherzyl . Czy któraś z was też tylko tyle ujrzała czy ciąża może być młodsza przy dłuższych cyklach .? Jeżeli wrócę do pani doktor za dwa tygodnie bo tak kazała przyjść to jest szansa że zobaczę już zarodek.? Bardzo się boje
hej, a jakiejś wielkości miałaś przęcherzyk?
Przechodzimy aktualnie przez to samo bo w niedziele byłam na USG wg OM powinien być 6t1d a lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie dwa tygodnie powiedział ze ma 4 tygodnie i kilka dni, również pusty pęcherzyk tylko ze pęcherzyk 1,06 cm, dość spory ale mam powtórzyć USG 25 kwietnia. Sama już rwę włosy z głowy jak ja wytrzymam w tej niepewności wiec wiem co czujesz.

Dziewczyny, ja już po wizycie... Lekarz nie zrobił mi usg, wyliczył że to równo 6 tydzień i powiedział, że jest to za wcześnie, żeby cokolwiek było widać. Kazał mi przyjść na 2 tygodnie. Do tego czasu mam zrobić wszystkie badania. Założył kartę ciąży. Jakoś mi tak smutno i źle. Myślałam że coś dziś zobaczę i się uspokoję

reklama
Dziewczyny, ja już po wizycie... Lekarz nie zrobił mi usg, wyliczył że to równo 6 tydzień i powiedział, że jest to za wcześnie, żeby cokolwiek było widać. Kazał mi przyjść na 2 tygodnie. Do tego czasu mam zrobić wszystkie badania. Założył kartę ciąży. Jakoś mi tak smutno i źle. Myślałam że coś dziś zobaczę i się uspokoję

Głowa do góry, lekarz jednak wie lepiej, być może oszczędził ci stresu bo jeśli byłby pusty pęcherzyk jak w moim przypadku to byś się teraz zastanawiała i zamartwiała przez te dwa tygodnie czy wszystko w porządku, czy zarodek się pojawi itp.
Teraz sama po sobie wiem ze mogłam poczekać dłużej i mieć tą pewność ze wszystko jest na swoim miejscu a nie żyć w niepewności przez 2 tygodnie. Głowa do góry, wytrzymasz 🤗

Do góry