Jak byłam w marcu w Zakopanem to pochłaniałam oscypki z żurawiną w ilościach hurtowych ! uwielbiam. W ogóle jak nie jestem w ciąży to kocham takie ciężkie , góralskie jedzenie do tego piwko , grzaniec. W ciąży jem lekko a na widok i zapach mięsa mdleje hahaJa to chętnie bym zjadła oscypka z żurawinką z grila
reklama
marsi89
Fanka BB :)
a można oscypki w ciąży ?Jak byłam w marcu w Zakopanem to pochłaniałam oscypki z żurawiną w ilościach hurtowych ! uwielbiam. W ogóle jak nie jestem w ciąży to kocham takie ciężkie , góralskie jedzenie do tego piwko , grzaniec. W ciąży jem lekko a na widok i zapach mięsa mdleje haha
niestety te moje omegi nie są wegańskie nad czym ubolewam, nie są nawet wegetariańskie, bo są z ryb, ale ostatnio gdy się tym interesowałam, to nie było badań na temat wchłanialności dha z suplementów z alg (wcześniej kupowałam omegę wegańską Moller’s). W związku z tym wybrałam te wcześniej wymienione, ale mięsa ryby nie tknę. Przewagą suplementów nad jedzeniem ryb jest to, że sprawdzają je pod kątem toksyczności, a z rybami to nigdy nie wiadomo… ryb chyba nikt nie bada, tak jak mięsa…Moja przyjaciółka miała tak samo, zresztą słyszałam że dużo kobiet odrzuca w ciąży od mięsa. Najważniejsze są suple
Ja już 8 lat jestem wegetarianka, witaminę B12 zawsze brałam w kratkę, teraz to nie wiem czy brać, może zacznę w końcu i żelazo tak samo... póki co biorę suplement ciążowy wegański właśnie, z tym że ma nie dużo tych pierwiastków i witamin. Ale czuję się po nim bardzo dobrze i opinie też ma spoko, co prawda holenderskie a nie polskie. Od 2 trymestru mam kupione prenatal Duo, ale nie wiem czy brać czy zostac przy tym . Może sprawdzę te Twoje.
Wegetarianie mają łatwiej z b12, bo chyba sporo jest jej w nabiale, ale serio warto sprawdzić poziom.
W Diagnostyce jest pakiet, który nazywa się „dla wegan i wegetarian” i on jest też świetny właśnie dla kobiet w ciąży. Trochę kosztuje, ale ciągle taniej, niż jakby kupować wszystkie badania oddzielnie.
po obróbce cieplnej myślę że jak najbardzieja można oscypki w ciąży ?
marsi89
e to nie. Ja taki zaraz ze stoiska jem. Ale w grudniu jak urodzę to sobie pojadę i kupię a copo obróbce cieplnej myślę że jak najbardziej
ja właśnie np osttanio na grillu jadłam takiego oscypka z grilla + żurawina. Uwielbiam w każdej formie takiego ,,zwykłego " i z grilla. Jestem z okolic Bochni i do Zakopanego mam takie 2,5 h drogi. Jesteśmy z mężem kilka razy w rokue to nie. Ja taki zaraz ze stoiska jem. Ale w grudniu jak urodzę to sobie pojadę i kupię a co
Bibi80
Dla mnie dziewczynka!Gratulacje
Tak piszecie o tym wyrostku. Czy na moim usg coś widać ?
Malka_91
tak, dokładnie.Jest to związane z tym że na obrazie usg była widoczna tylko jedna nerka , tak ?
reklama
Poplątana9
ja nawet miałam taką sytuację podczas pierwszej ciąży że studenci byli i kuźwa ja tu na fotelu rozkraczona a ordynator i 3 studentki i 4 studentów stoi i patrzy na mnie to było krępujące. Ja chodziłam do dwóch kobiet i prócz zasiania we mnie strachu i gadania że ciąża to nie choroba nic więcej nie potrafiły. A faceci jakoś tak na chłodno. Mój gin dodatkwo jest mega przystojny ale znamy się już jak łyse konie nie no on zawsze robi tak żeby nie czuć się skrępowanym, mogę założyć spódniczkę, jak mnie bada to cały czas mówi co robi. No serio facet złoto. A krępować się nie ma co, dla niego to widok powszedni. Poza tym zdrowie moje i dziecka jest dla mnie ważniejsze niz tam jakaś krepacja ale rozumiem że niektóre kobiety wstydzą się iść do mężczyzny.
Ja pamietam, że jak pojechałam do szpitala po stwierdzonym poronieniu zatrzymanym to na IP miałam wykonane jedno badanie, a za chwile Pani przyszła i powiedziała, że inna Pani doktor chce zrobić jeszcze potwierdzające na lepszym sprzęcie. Poszłam do innego gabinetu i tam oprocz Lekarza było dwóch praktykantów. Ja wtedy bylam w takich emocjach, że było mi wszystko jedno i chciałam stamtąd jak najszybciej wyjść, ale pamietam twarz praktykantki, która patrzyła na ten obraz usg i płakała.
Z jednej strony mogłabym się zezłościć, bo to taka chwila, że ktoś może uznać prowadzenie nauk w tej kwestii za niestosowne, ale z drugiej strony to wiedza teoretyczna nijak ma się do wiedzy praktycznej i tak starałam się to sobie wytłumaczyć, że oni muszą jakoś się nauczyć zawodu.