MartaMarkry
Fanka BB :)
piatka!Czy komuś też się tak nie chce siedzieć w pracy jak mi??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
piatka!Czy komuś też się tak nie chce siedzieć w pracy jak mi??
hahaha możemy się wymienić ja tez tona ubranek dziewczęcych, a liczę na chłopca tym razem
Hahaha ja cała resztę tez mam wózek, chustę, nosidło, wannę, przewijak, laktator.. ale tona ubranek przeważa. Babcie zwariowały na pierwsza wnuczkę w rodzine
Wooow, ja jakieś ciuchy miałam ale oddałam dla Ukrainy i koleżance bo stwierdziłam że nie znajdę w 2 ciąże i nagle dwie kreski. Ja tyle zawsze czekam na ciążę że ten kolor pokoju by zblaklTo powiem wam dziewczyny ze ja muszę kupić wszystko od podstaw. Jedyne co mamy to dwa puste pokoiki wytapetowane dla dziecka jeden różowy drugi niebieski
Ja jak cokolwiek kupię dla dziecka to mnie chyba mąż pogoniU mnie na odwrót a kombinezon jest granatowy misiowy. Obie płci będą ok.
Jak tylko płeć, to robię porządki w jakiś 20 pudłach ubrań bo na co mi body na krótki rękaw w rozmiarze 56 czy 62...Zimą nie założę...liczę że oddam te wszystkie body w samochody
U mnie dużo rzeczy będzie, ale będę musiała dokupić małych ciepłych ubranek, śpiworek do gondoli i do fotelika, śpiworek do spania. Plus pampersy, jakieś koszule dla mnie (mam 2, to lekko za mało. Ubrań ciążowych mam trzy kartony, ale muszę dokupić spodenki krótkie i jakiś t-shirt, bo aż tylu długich bluzek nie mam...za to kurtka / płaszcz / ciepłe spodnie są.
I koła do wózka oraz chusta do noszenia. Może jakieś prześcieradło? Wanna, łóżeczko, przewijak są nawet mam laktator
Moja znajoma też tak miała- do końca było, że dziewczynka, ona chciała chłopca i urodziła chłopcaeh no nic nie zrobimy. Jak wejdziemy w drugi trymestr to mdłości powinny minąć.
przykro. Nic więcej nie napiszę bo brakuje słów w takich chwilach.
ja tam samo zabieram się pod koniec lata z a porządki na strychu. Tzn. jak będzie dziewczynka to wszystko zostawiam, jak chłopiec to tylko niektóre rzeczy choć po domu to i w różowym może pomykać a z drugiej strony mam kilka koleżanek co cały czas lekarz twierdził że dziewczynka a tu chlopiec. U mojej przyjaciółki też było że chłopiec a okazało się że dziewczynka. Była w strasznym szoku bo prentalne robiła u jakiego profesora najlepszego z najlepszych dziewczyna co ze mna na porodówce była też nastawiona na dziewczynę a urodziła chłopca. Jej mąż dosłownie upadl na podloge z wrażenia. U mnie w ogóle bardzo późno lekarze stwierdzają płeć. W pierwszej ciąży dopiero w 25 tyg. Lekarz zobaczył płeć. A w tej ciąży co poroniłam tak wysoko w 18 tyg. Też nie widzieli jeszcze, dopiero jak się mała urodziła.
Ja bym musiała kupić laktator, osttanio miałam medela swing, świetny. Zamrozilam 20 l mleka teraz też mam taki zamiar
A z ubrań ciążowych mam tylko jedne legginsy i 2 topy. W pierwszej ciąży miałam tak mały brzuch że nie kupowałam w ogóle ubrań ciążowych. Teraz też pomykam w legginsach zwykłych a zaraz będzie ciepło to mam pełno sukienek takich odcinanych pod biustem więc przydadzą się w ciąży. Gorzej z zimą, szczególnie w pracy bo tu chodzę elegancko ubrana, ale zawsze mogę jakiś top zarzucić i na to marynarka albo koszula rozpięta. Ale kurtkę najwyżej nie będę zapinac tylko szalikami się poowijam
przygotowania są piękne! Jak rozłożysz sobie ładnie w czasie to nawet kieszeń aż tak nie boli. Ja w pierwszej ciazy, kupowałam od momentu poznania płci w 16 tc, systematycznie co miesiąca dane rzeczy.To powiem wam dziewczyny ze ja muszę kupić wszystko od podstaw. Jedyne co mamy to dwa puste pokoiki wytapetowane dla dziecka jeden różowy drugi niebieski
Za równy miesiąc zaczynam pracę to pewnie wtedy to samo napiszęCzy komuś też się tak nie chce siedzieć w pracy jak mi??
Hej , udało się na wizytę pójść dziś ktoś zwolnił miejsce. Beta w porządku ale duża ponieważ to ciąża bliźniacza niestety jeden zarodek obumarł drugi zaś rozwija się prawidłowo i już jest tętno. Dokładnie to 5 tydzień i 6 dni. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Przy takich wartościach jak rośnie jakkolwiek to prawidłowo
Po co ty tam wracasz...Za równy miesiąc zaczynam pracę to pewnie wtedy to samo napiszę
Wooow, ja jakieś ciuchy miałam ale oddałam dla Ukrainy i koleżance bo stwierdziłam że nie znajdę w 2 ciąże i nagle dwie kreski. Ja tyle zawsze czekam na ciążę że ten kolor pokoju by zblakl