reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

ja właśnie mam idealną cerę, zresztą w każdej ciąży mam taką promienna i cerę i włosy. Włosy to rosną mi jak szalone. U mnie zaś się sikaczka włączyła, sikam jak szalona. W nocy chyba z 8 razy wystawalam.
U mnie to samo z cerą i włosami (nie nadążam z depilacją a tu lato idzie 😅 ), a sikaczka się trochę uspokoiła. Ogólnie podoba mi się ten 10 tydzień :)

reklama
U mnie to samo z cerą i włosami (nie nadążam z depilacją a tu lato idzie 😅 ), a sikaczka się trochę uspokoiła. Ogólnie podoba mi się ten 10 tydzień :)
Kurczę, myślałam że z tymi włosami to tylko u mnie, dzień po dniu muszę golić nogi i inne części ciała, bo rośnie wszystko jak szalone, myślałam że coś ze mną nie tak 😂 Gdzie przed ciążą spokojnie co parę dni mogłam 😱

haha u mnie też sikaczka w nocy co godzinę , raz w nocy mam tak że troszkę sikam a raz mam cały pęcherz ...aż niemożliwe co tam się dzieje 😂🙈
Od jutra 11+0 wchodzi i aż nie mogę się doczekać prenatalnych 🥰 a dopiero 23.05 🙄

Kurczę, myślałam że z tymi włosami to tylko u mnie, dzień po dniu muszę golić nogi i inne części ciała, bo rośnie wszystko jak szalone, myślałam że coś ze mną nie tak 😂 Gdzie przed ciążą spokojnie co parę dni mogłam 😱
a masz też tak że Ci rosną no na brzuchu ? Kurde mi zaczynają rosnąć na brzuchu 😱

a masz też tak że Ci rosną no na brzuchu ? Kurde mi zaczynają rosnąć na brzuchu 😱
Ja mam to samo…. Koszmar…. Dodam ze jestem brunetka i mam ciemne włosy… mam wrażenie ze teraz w wakacje będę musiała się golić co dwa dni jak nie codziennie… jak tylko urodzę i skoncze karmic idę na laser :D plus jest taki ze mam teraz w ciąży super cerę i błyszczące włosy

To ja mam na odwrót. W nocy wstaję 1-2 razy za to w dzień raz na godzinę muszę być w wc. Normalnie musiałam zacząć używać mokrego papieru bo od zwykłego czułam że jestem podrażniona, przecież ile to podcienia 🤨
ja w dzień to co pół godziny chodzę siku 🤣 ale ja też dużo pije. Mocz mam tak jasny. Kiedyś nawet z kuli tego robilam dochodzenie ale lekarz po badaniach stwierdził że wszystko ok. Ale ja to piję tak z 3 l wody dziennie i kawa jeszcze i soki. No z 5 litrów wypije.
u mnie bez zmian w tym 10 tyg. Ale sikam więcej. Mdłości juz ogarniam, cyce też więc luzik. Ciekawe kiedy przejdą te wszystkie dolegliwości. I czy zawału nie dostanę jak przejdą.
a nie to ja mam tak ciemny i silny wlos że czy w ciąży czy bez ciąży ogóle nogi a za 3h już widać włoski. Po ciąży chyba zrobię sobie epilacje nóg i spokój na 10 lat jak nie więcej
Ah i ostatnie pytanie, jak liczycie sobie tygodnie? Według OM czy zgodnie z USG?
ja liczę według miesiączki. Osttabia miałam 1 marca. Dwie aplikacje i każda pokazuje mi inaczej. Jedna że termin na 6 grudnia a druga że na 12 grudnia. A pewnie będę mieć CC pod koniec listopada. W każdym bądź razie jestem 10 tc już bliżej 11 TC 😃 w poniedziałek gin dopiero mi książeczkę założy więc coś bardziej będę wiedzieć

reklama
Do góry