reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, a macie jakieś preferencje co do płci? Ja wiem ze najważniejsze zeby było zdrowe i w ogóle, ale jestem ciekawa :)

reklama
Odnośnie zwolnienia, lekarz ze względu na charakter mojej pracy chciał mi dać od razu zwolnienie jak poszłam na wizytę z beta, zapytać o suplementy itp. 🙂 Także chyba trzeba brać jak lekarze naciskają, ja mam następna wizytę 15.04 i chyba wezmę już L4.
dlatego tez właśnie wzielam :) pomijając już fakt tego, czy wysiłek fizyczny, stres itp maja wpływ na tak wczesna ciąże, doszłam do wniosku, ze jeśli znów(oby nie🤞🏻) się nie uda to nie chce na siłę wtedy szukać winy w tym, że nie poszłam na zwolnienie i być może mogłam tego uniknąć

Dziękuję! 🥰 Mam to samo, urodziny w tym roku są kompletnie przyćmione wiadomością o maluchu. Kiedy masz wizytę w lekarza? Ja dopiero 27.04. Ne wiem, jak dam radę tyle przeczekać!
13 kwietnia ❤️ wtedy będzie 6+3
Dziewczyny, ja po wizycie! Serduszko bije <3
Cudowna wiadomość! ❤️❤️
Powiedzcie mi Kobietki czy Wy tez macie takie zawroty głowy?
Ja mialam mocne zawroty dzień przed testowaniem i tylko wtedy

Dziewczyny a miałyście już jakieś sny? 😁
Ja już dwa razy. Za pierwszym razem rodziłam naturalnie, a za drugim razem cesarka i w obydwu snach urodziłam chłopakow 😁 mówię mężowi, a on 'oho, zaczyna się. To będzie dziewczyna w takim razie na pewno" 🤣

Dziewczyny, a macie jakieś preferencje co do płci? Ja wiem ze najważniejsze zeby było zdrowe i w ogóle, ale jestem ciekawa :)
Chciałabym dziewczynkę mam już 2 i trzecia byłaby super 🥰🥰 ale przyjmę co dają przy drugiej ciąży miałam straszne parcie na dziewczynkę teraz zmalało ale kolejna dziewczynka bardzo dużo by ułatwiła są już ubranka zabawki itp

Dziewczyny a miałyście już jakieś sny? 😁
Ja już dwa razy. Za pierwszym razem rodziłam naturalnie, a za drugim razem cesarka i w obydwu snach urodziłam chłopakow 😁 mówię mężowi, a on 'oho, zaczyna się. To będzie dziewczyna w takim razie na pewno" 🤣
W ogóle jeszcze nic, jedyny sen jaki miałam z tym związany to mocno natrętny dzień przed spodziewaną @ że muszę koniecznie zrobić test :D
Bardzo leciutko w stronę chłopca, w ogóle mnie wydaje się, że to będzie chłopiec a mężowi, że dziewczynka. A ponieważ jestem bardzo kiepska w te zgadywanki, to pewnie będzie dziewczynka ;) Ale serio jedno i drugie byłoby fantastyczne, absolutnie nie będę rozczarowana w żadnym wypadku!
Dzień dobry dziewczyny ❤️ Spokojnego dnia Nam życzę ❤️
Dziękuję i wzajemnie! 💛

reklama
Odnośnie zwolnienia, lekarz ze względu na charakter mojej pracy chciał mi dać od razu zwolnienie jak poszłam na wizytę z beta, zapytać o suplementy itp. 🙂 Także chyba trzeba brać jak lekarze naciskają, ja mam następna wizytę 15.04 i chyba wezmę już L4.
Lekarze są różni - jedni rozdają L4 na prawo i lewo a inni podchodzą do tego rozsądnie - dla mnie lekarz naciskający na L4 w zdrowej ciąży trochę minął się z powołaniem.
Chyba najlepiej ocenić samej - czy czujemy się faktycznie źle itp. Po co czując się super iść na L4 i w razie kontroli ZUS ryzykować utratę dochodów ?

Co innego jak ciąża jest zagrożona oczywiście.

Do góry