reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny, a macie jakieś preferencje co do płci? Ja wiem ze najważniejsze zeby było zdrowe i w ogóle, ale jestem ciekawa :)

reklama
Odnośnie zwolnienia, lekarz ze względu na charakter mojej pracy chciał mi dać od razu zwolnienie jak poszłam na wizytę z beta, zapytać o suplementy itp. 🙂 Także chyba trzeba brać jak lekarze naciskają, ja mam następna wizytę 15.04 i chyba wezmę już L4.
dlatego tez właśnie wzielam :) pomijając już fakt tego, czy wysiłek fizyczny, stres itp maja wpływ na tak wczesna ciąże, doszłam do wniosku, ze jeśli znów(oby nie🤞🏻) się nie uda to nie chce na siłę wtedy szukać winy w tym, że nie poszłam na zwolnienie i być może mogłam tego uniknąć

Dziękuję! 🥰 Mam to samo, urodziny w tym roku są kompletnie przyćmione wiadomością o maluchu. Kiedy masz wizytę w lekarza? Ja dopiero 27.04. Ne wiem, jak dam radę tyle przeczekać!
13 kwietnia ❤️ wtedy będzie 6+3
Dziewczyny, ja po wizycie! Serduszko bije <3
Cudowna wiadomość! ❤️❤️
Powiedzcie mi Kobietki czy Wy tez macie takie zawroty głowy?
Ja mialam mocne zawroty dzień przed testowaniem i tylko wtedy

Dziewczyny a miałyście już jakieś sny? 😁
Ja już dwa razy. Za pierwszym razem rodziłam naturalnie, a za drugim razem cesarka i w obydwu snach urodziłam chłopakow 😁 mówię mężowi, a on 'oho, zaczyna się. To będzie dziewczyna w takim razie na pewno" 🤣

Dziewczyny, a macie jakieś preferencje co do płci? Ja wiem ze najważniejsze zeby było zdrowe i w ogóle, ale jestem ciekawa :)
Chciałabym dziewczynkę mam już 2 i trzecia byłaby super 🥰🥰 ale przyjmę co dają przy drugiej ciąży miałam straszne parcie na dziewczynkę teraz zmalało ale kolejna dziewczynka bardzo dużo by ułatwiła są już ubranka zabawki itp

Dziewczyny a miałyście już jakieś sny? 😁
Ja już dwa razy. Za pierwszym razem rodziłam naturalnie, a za drugim razem cesarka i w obydwu snach urodziłam chłopakow 😁 mówię mężowi, a on 'oho, zaczyna się. To będzie dziewczyna w takim razie na pewno" 🤣
W ogóle jeszcze nic, jedyny sen jaki miałam z tym związany to mocno natrętny dzień przed spodziewaną @ że muszę koniecznie zrobić test :D
Bardzo leciutko w stronę chłopca, w ogóle mnie wydaje się, że to będzie chłopiec a mężowi, że dziewczynka. A ponieważ jestem bardzo kiepska w te zgadywanki, to pewnie będzie dziewczynka ;) Ale serio jedno i drugie byłoby fantastyczne, absolutnie nie będę rozczarowana w żadnym wypadku!
Dzień dobry dziewczyny ❤️ Spokojnego dnia Nam życzę ❤️
Dziękuję i wzajemnie! 💛

reklama
Odnośnie zwolnienia, lekarz ze względu na charakter mojej pracy chciał mi dać od razu zwolnienie jak poszłam na wizytę z beta, zapytać o suplementy itp. 🙂 Także chyba trzeba brać jak lekarze naciskają, ja mam następna wizytę 15.04 i chyba wezmę już L4.
Lekarze są różni - jedni rozdają L4 na prawo i lewo a inni podchodzą do tego rozsądnie - dla mnie lekarz naciskający na L4 w zdrowej ciąży trochę minął się z powołaniem.
Chyba najlepiej ocenić samej - czy czujemy się faktycznie źle itp. Po co czując się super iść na L4 i w razie kontroli ZUS ryzykować utratę dochodów ?

Co innego jak ciąża jest zagrożona oczywiście.

Do góry