reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny które przyjmują euthyrox, czy zwiększałyscie dawkę? Mi ostatnio endokrynolog powiedział że jak zajdę w ciążę to mam zwiększyć dawkę z 50 na 75. Wczoraj robiłam tsh i mam 2,06 i tak się zastanawiam czy brać już 75 czy czekać do wizyty u ginekologa którą mam 25.04?

Nie jest to najprzyjemniejsze ale jeśli wytłumaczysz sobie po co to robisz to już przestaje być problemem :)
masz jakieś instrukcje gdzie najlepiej ? Ginekolog mi powiedziała, że raczej ludzie decydują się na brzuch rzadziej w udo. Ja się w ogóle boje panicznie igieł. Chyba mąż mi będzie musiał robić te zastrzyki .

da się to przerwać ? Ja właśnie dostałam dzisiaj pierwszy zastrzyk i mega się boje 🙈
Pewnie, ze da! :) Choc akurat heparyna nie należy dla mnie do najprzyjemniejszych zastrzyków, bo ma tępą igłę i czuć rozpieranie przy podawaniu. Szukaj miejsca, gdzie igła miękko wchodzi 💉 powodzenia i daj znac jak Ci poszło ☺️☺️

Dziewczyny które przyjmują euthyrox, czy zwiększałyscie dawkę? Mi ostatnio endokrynolog powiedział że jak zajdę w ciążę to mam zwiększyć dawkę z 50 na 75. Wczoraj robiłam tsh i mam 2,06 i tak się zastanawiam czy brać już 75 czy czekać do wizyty u ginekologa którą mam 25.04?
poczekaj na lekarza lepiej. Zreszta euthyrox jest na receptę, więc ciężko zmienić dawkę samemu. Ja biorę 25, w dniu planowej miesiączki miałam chyba 1,4. Muszę sprawdzić.

reklama
Do góry