reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Girls!
Piszę bo się mega stresuje, wiem, nie powinnam 😞
Jeśli na ostatnich badaniach: wg. USG: 5,5 tyg (OM: 6+0), CRP 2 mm, pecherz żółtkowy 3,4 mm (średnica) a pecherz płodowy 25mmx18mm to czy pecherz nie jest aby za mały? Przeczytałam wczoraj na forum że którejś z Was lekarz zwrócił na to uwagę. 😔 trochę się zestresowałam a kontrola dopiero pod koniec tygodnia...

reklama
Girls!
Jeśli na ostatnich badaniach: wg. USG: 5,5 tyg (OM: 6+0), CRP 2 mm, pecherz żółtkowy 3,4 mm (średnica) a pecherz płodowy 25mmx18mm to czy pecherz nie jest aby za mały? Przeczytałam wczoraj na forum że którejś z Was lekarz zwrócił na to uwagę. 😔 trochę się zestresowałam a kontrola dopiero pod koniec tygodnia...
a co mowila twoja lekarz? Ja myśle, ze trzeba słuchać swojego lekarza.

Girls!
A miałaś serduszko? Myślę, że lekarz by coś powiedział :) Ja w ogóle nie mam wymiaru pc, a jeszcze zdjęcie takie do kitu, bo nie mógł dobrze się przyjrzeć :D

jeśli chodzi o mój to już Ci piszę
Plasterki imbiru, trochę soku z cytryny i miodku należy zalać gorącą(nie wrzącą) wodą i pić póki ciepłe ❤️
Ile razy dziennie? Ile tego imbiru? Muszę koniecznie kupić jeśli to działa bo ja od rana choroba lokomocyjna 🙈... wymiotów nie ma na razie ale cały czas mulenie plus głowa ćmi.

Hej dziewczyny! Jestem Agata. Z obliczeń wychodzi poród na 2.12 - wg ostatniego USG (zrobiłam całkowicie prywatnie bo chciałam potwierdzenia czy wszystko ok). Wizytę na założenie karty ciąży mam jutro rano. Będę prowadzić ciążę w Luxmedzie. Wg obliczeń z USG jest dziś 6+3. Na USG było 5+5 i wszystko tam wyglądało dobrze ale maleństwo miało dopiero 1.5mm. Myślicie, że mam szansę na usłyszenie serduszka jutro? Bardzo bym chciała... Czekam na ten moment żeby całkowicie odetchnąć. Przyrost betaHCG też w porządku bo sprawdzałam w tamtym tygodniu. Jedyne co to od piątku czuje mdłości i ból głowy. Jeszcze nie wymiotowałam ale to jest dokładnie takie uczucie jak podczas choroby lokomocyjnej 😏. Pierwsze objawy to był ból piersi, podbrzusza, strasznie mi się chciało (i nadal chce) pić, częste oddawanie moczu, częściej mi zimno... ale wczorajsza noc to był już hit. Nie mogłam spać - najpierw mi coś się przelewało w żołądku to stwierdziłam po godzinie że zjem banana bo jestem głodna więc to pewnie nasila objawy a później o 5 rano obudziła mnie biegunka 😯. Dzisiaj jestem nieprzytomna a pomyśleć ze to może być dopiero początek objawów! Biorę też probiotyki i femibion od zeszłego tygodnia. Jeśli chodzi o pracę to z jednej strony bym pracowała chętnie przynajmniej połowę ciąży a z drugiej jeśli będę się czuć tak cały czas to po prostu nie dam rady 🙈. Fajnie do Was dołączyć, będę śledzić czy macie podobne objawy bo zawsze to lżej jeśli to się z kimś dzieli 😅. Pozdrawiam
Mnie wczoraj a dziś mdłości takie że hej 😑😉 co do biegunki no to też tak mam czasami 🤷
Daj znać po jutrzejszym USG !

Tez jutro mam wizytę u gin 6+3 będzie i też zastanawiam się czy ujrze serduszko ❤️ wg moich obliczeń termin mam na 3 grudnia a jutro zobaczymy co lekarka powie 😊

reklama
Dzień dobry piękne 🌞 Melduję się po weekendzie. Samopoczucie dobre, nastroje huśtawka, waga ta sama i o ile na początku byłam mega głodna i wciągałam wszystko jak odkurzacz to teraz głód pozostał, ale apetyt sobie poszedł i nie wiem już, co ja mam jeść. Na razie leci rooibos.

Wiecie, fajnie, że mamy początek ciąży akurat na wiosnę, w niedzielę posiałam rzeżuchę na Wielkanoc i już kiełkuje, jak na nią dziś patrzyłam to sobie uświadomiłam, że mój maluch jest akurat tej samej wielkości i też sobie tak kiełkuje :D 🌱
Witam Was wszystkie i dołączam do grona grudniowych mamusiek, u mnie ostatnia miesiączka 2 marca, robiłam 3 x betę w odstępach 72h (210-668-2128), ale już więcej nie robię, przyrosty są dobre, a każde czekanie na wynik powoduje u mnie ogromny stres... W środę 13 kwietnia pierwsza wizyta u lekarza. Nie mogę się doczekać, a tym samym jestem cała w strachu czego się dowiem. Wg aplikacji to będzie 6+1, więc może coś się tam pokaże. Trzymam za Was kciuki dziewczyny 🥰
Witamy i gratulacje!! 💚 Chyba wszystkie czujemy się dokładnie tak samo przed tą pierwszą wizytą (u mnie 15-go), ale wszystko będzie dobrze!
Dzień dobry:) ja już na nogach, lecę zaraz do diagnostyki żeby się wepchnąć przed mohery, bo przecież w poniedziałek to będzie pogrom 😁
Trzymam kciuki za rewelacyjne wyniki! 🤞
Ja już po:) szkoda że zdjęcia zapomniałam zabrać bo to taki misiek był na tym USG dziecko już z zalążkami rąk i nóg bo i ciąża starsza o 2 tyg
Wszystko jak na razie jest ok
Ale fajnie! To już na bank będzie listopad, ale zostań z nami :)
Ile razy dziennie? Ile tego imbiru? Muszę koniecznie kupić jeśli to działa bo ja od rana choroba lokomocyjna 🙈... wymiotów nie ma na razie ale cały czas mulenie plus głowa ćmi.
Ja robiłam 3 plasterki imbiru, 2 cytryny, płaska łyżeczka miodu (może być bez miodu, bo to o imbir chodzi), pijesz jak czujesz mdłości i mnie pomogło od razu (nie mam dużych, ale czasem mnie łapie). Na chorobę lokomocyjną też działa, żucie kawałków imbiru to stary sposób dam podróżujących bryczkami ;)

Do góry