reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Witam Was wszystkie i dołączam do grona grudniowych mamusiek, u mnie ostatnia miesiączka 2 marca, robiłam 3 x betę w odstępach 72h (210-668-2128), ale już więcej nie robię, przyrosty są dobre, a każde czekanie na wynik powoduje u mnie ogromny stres... W środę 13 kwietnia pierwsza wizyta u lekarza. Nie mogę się doczekać, a tym samym jestem cała w strachu czego się dowiem. Wg aplikacji to będzie 6+1, więc może coś się tam pokaże. Trzymam za Was kciuki dziewczyny 🥰

reklama
nie nie obawiam się, ja mam umowę do sierpnia i jestem pewna ze mi jej nie przedłuża na stałe (ta miała być kolejna) tylko będę miała do dnia porodu i dowodzenia. Mimo, ze jestem tez chwalona, bezproblemowa itp to poprostu taka mentalność koranska :)
Ale to bylo pytanie czysto ciekawskie, bo strasznie dużo się słyszy o tym jacy są teraz szefowie i jak podchodzą do ciazy. :)
Poczytuje wasze ostatnie wypowiedzi i u mnie podobna sytuacja - umowa do końca września, kolejna miała być na nieokreślony. Nikomu w pracy jeszcze o ciąży nie mówiłam i myślę że do maja raczej nie powiem, ale zastanawia mnie co ze mną zrobią. Jestem, tak mi się przynajmniej wydaje 😀, dobrym pracownikiem, chwalą mnie. Moja przełożona to fajna babka, ale niestety firma to wielkie korpo i mimo, że mamy fajne relacje to mogą przedłużyć mi umowę jedynie do dnia porodu. Mam nadzieję, że jak powiem o ciąży to od razu powiedzą mi co z naszą współpracą, a nie będą kazali czekać do września. Chciałabym pracować jak najdłużej, bo lubię moją pracę i pozwala mi się odciąć od ciągłego myślenia czy z ciążą jest wszystko okej, ale szczerze mówiąc jeśli umowę przedłużą mi tylko do dnia porodu to zechcę pójść na L4 szybciej - pracę mam odpowiedzialną i dość stresującą, szkoda byłoby mi tracić nerwów i się narażać.

Poczytuje wasze ostatnie wypowiedzi i u mnie podobna sytuacja - umowa do końca września, kolejna miała być na nieokreślony. Nikomu w pracy jeszcze o ciąży nie mówiłam i myślę że do maja raczej nie powiem, ale zastanawia mnie co ze mną zrobią. Jestem, tak mi się przynajmniej wydaje 😀, dobrym pracownikiem, chwalą mnie. Moja przełożona to fajna babka, ale niestety firma to wielkie korpo i mimo, że mamy fajne relacje to mogą przedłużyć mi umowę jedynie do dnia porodu. Mam nadzieję, że jak powiem o ciąży to od razu powiedzą mi co z naszą współpracą, a nie będą kazali czekać do września. Chciałabym pracować jak najdłużej, bo lubię moją pracę i pozwala mi się odciąć od ciągłego myślenia czy z ciążą jest wszystko okej, ale szczerze mówiąc jeśli umowę przedłużą mi tylko do dnia porodu to zechcę pójść na L4 szybciej - pracę mam odpowiedzialną i dość stresującą, szkoda byłoby mi tracić nerwów i się narażać.
nie ma sensu mimo wszystko poświęcać zdrowia w ciazy dla miejsca które nas stresuje i przyswaja nerwów. U mnie w pracy od jakiegoś miesiąca okropny mobbing, patrzenie na ręce, gadanie za uszami, faworyzowanie. Uwielbiałam swoją prace. Teraz, odczekam te 3 miesiące, wyszkole asystentkę która właśnie zaczęła i uciekam… nie każdy zakład pracy jest tego wart. A, mam umowę na czas nieokreślony..

we wtorek mam wizyte, ostatni okres 2.03. Bedzie wg aplikacji 5+6, wg moich obliczen 5+2 bedzie cos juz widać? Beta 6.04 955,2

reklama
Do góry