reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Witam Was wszystkie i dołączam do grona grudniowych mamusiek, u mnie ostatnia miesiączka 2 marca, robiłam 3 x betę w odstępach 72h (210-668-2128), ale już więcej nie robię, przyrosty są dobre, a każde czekanie na wynik powoduje u mnie ogromny stres... W środę 13 kwietnia pierwsza wizyta u lekarza. Nie mogę się doczekać, a tym samym jestem cała w strachu czego się dowiem. Wg aplikacji to będzie 6+1, więc może coś się tam pokaże. Trzymam za Was kciuki dziewczyny 🥰

reklama
nie nie obawiam się, ja mam umowę do sierpnia i jestem pewna ze mi jej nie przedłuża na stałe (ta miała być kolejna) tylko będę miała do dnia porodu i dowodzenia. Mimo, ze jestem tez chwalona, bezproblemowa itp to poprostu taka mentalność koranska :)
Ale to bylo pytanie czysto ciekawskie, bo strasznie dużo się słyszy o tym jacy są teraz szefowie i jak podchodzą do ciazy. :)
Poczytuje wasze ostatnie wypowiedzi i u mnie podobna sytuacja - umowa do końca września, kolejna miała być na nieokreślony. Nikomu w pracy jeszcze o ciąży nie mówiłam i myślę że do maja raczej nie powiem, ale zastanawia mnie co ze mną zrobią. Jestem, tak mi się przynajmniej wydaje 😀, dobrym pracownikiem, chwalą mnie. Moja przełożona to fajna babka, ale niestety firma to wielkie korpo i mimo, że mamy fajne relacje to mogą przedłużyć mi umowę jedynie do dnia porodu. Mam nadzieję, że jak powiem o ciąży to od razu powiedzą mi co z naszą współpracą, a nie będą kazali czekać do września. Chciałabym pracować jak najdłużej, bo lubię moją pracę i pozwala mi się odciąć od ciągłego myślenia czy z ciążą jest wszystko okej, ale szczerze mówiąc jeśli umowę przedłużą mi tylko do dnia porodu to zechcę pójść na L4 szybciej - pracę mam odpowiedzialną i dość stresującą, szkoda byłoby mi tracić nerwów i się narażać.

Poczytuje wasze ostatnie wypowiedzi i u mnie podobna sytuacja - umowa do końca września, kolejna miała być na nieokreślony. Nikomu w pracy jeszcze o ciąży nie mówiłam i myślę że do maja raczej nie powiem, ale zastanawia mnie co ze mną zrobią. Jestem, tak mi się przynajmniej wydaje 😀, dobrym pracownikiem, chwalą mnie. Moja przełożona to fajna babka, ale niestety firma to wielkie korpo i mimo, że mamy fajne relacje to mogą przedłużyć mi umowę jedynie do dnia porodu. Mam nadzieję, że jak powiem o ciąży to od razu powiedzą mi co z naszą współpracą, a nie będą kazali czekać do września. Chciałabym pracować jak najdłużej, bo lubię moją pracę i pozwala mi się odciąć od ciągłego myślenia czy z ciążą jest wszystko okej, ale szczerze mówiąc jeśli umowę przedłużą mi tylko do dnia porodu to zechcę pójść na L4 szybciej - pracę mam odpowiedzialną i dość stresującą, szkoda byłoby mi tracić nerwów i się narażać.
nie ma sensu mimo wszystko poświęcać zdrowia w ciazy dla miejsca które nas stresuje i przyswaja nerwów. U mnie w pracy od jakiegoś miesiąca okropny mobbing, patrzenie na ręce, gadanie za uszami, faworyzowanie. Uwielbiałam swoją prace. Teraz, odczekam te 3 miesiące, wyszkole asystentkę która właśnie zaczęła i uciekam… nie każdy zakład pracy jest tego wart. A, mam umowę na czas nieokreślony..

we wtorek mam wizyte, ostatni okres 2.03. Bedzie wg aplikacji 5+6, wg moich obliczen 5+2 bedzie cos juz widać? Beta 6.04 955,2

reklama
Do góry