reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny podpowiedzcie mi czy zmieniłyście coś w swojej diecie już teraz ?czy pijecie jakieś specjalnie wody z cytryna ,napary itp ,czy jecie bardziej zdrowo ? Chciałabym poprowadzić ta ciąże zdrowo i przy okazji nie przytyć 20/30kg
Nic w tym zakresie nie zmieniłam, może jedynie piję więcej wody. Ale również zastanawiam się nad wprowadzeniem zdrowszych potraw do jadłospisu [emoji848]

reklama
Nic w tym zakresie nie zmieniłam, może jedynie piję więcej wody. Ale również zastanawiam się nad wprowadzeniem zdrowszych potraw do jadłospisu [emoji848]
Ja tez zaczęłam chodzić wszędzie z buteleczkami z woda ,starań się pic 3 litry dziennie 😊ale nie wiem co dalej może macie dziewczyny jakieś rady 😊wiem ze jest tu już wiele mam

Dziewczyny podpowiedzcie mi czy zmieniłyście coś w swojej diecie już teraz ?czy pijecie jakieś specjalnie wody z cytryna ,napary itp ,czy jecie bardziej zdrowo ? Chciałabym poprowadzić ta ciąże zdrowo i przy okazji nie przytyć 20/30kg
W poprzedniej ciąży nie zmieniłam jakoś szczególnie diety, starałam się po prostu jeść więcej warzyw i owoców, ale fast food raz na jakis czas też się pojawiał 😅 i piłam baaaaardzo dużo wody.
No ale ja przytyłam 20 kg w ciąży, więc moich rad nie słuchajcie 🤣🤣

hej dziewczyny. jestem tu nowa. mam córeczkę 6 lat, rok temu miałam usunięte puste jajo płodowe, tego stycznia ciąża biochemiczna. teraz 4 tydzień i 5 dni. pomogło nam branie witamin i baaardzo zdrowy sty życia od sylwestra. strasznie codziennie się boję że stracę też tą ciążę. macie jakieś rady na ten straszek?
Ja dziś 4+4 i mimo wyników dobrych to boje się. Tzn nie panikuje ale po prostu przez strach po jednym poronieniu nie umiem się cieszyć z tej ciąży. To straszne i mam nadzieje ze minie po usg.

Co do wątku niestresowania się, który pojawił się wyżej, to - może to głupie - ale ja codziennie po przebudzeniu kładę ręce na brzuchu i przesyłam Maleństwu dobrą energię, mówiąc mu, że na pewno będzie zdrowe, że niczego mu nie zabraknie i jesteśmy z jego tatusiem przeszczęśliwi, że na nie czekamy :) Może to infantylne, ale ja wierzę w dobrą energię i przyciąganie myślami :) I chyba też dlatego nie powtarzałam ani razu bety i nie analizuję w necie objawów itp., bo jak znam siebie, to bym się nakręciła. A tak to grzecznie czekam na pierwsze USG za 2 tygodnie :D

Co do wątku niestresowania się, który pojawił się wyżej, to - może to głupie - ale ja codziennie po przebudzeniu kładę ręce na brzuchu i przesyłam Maleństwu dobrą energię, mówiąc mu, że na pewno będzie zdrowe, że niczego mu nie zabraknie i jesteśmy z jego tatusiem przeszczęśliwi, że na nie czekamy :) Może to infantylne, ale ja wierzę w dobrą energię i przyciąganie myślami :) I chyba też dlatego nie powtarzałam ani razu bety i nie analizuję w necie objawów itp., bo jak znam siebie, to bym się nakręciła. A tak to grzecznie czekam na pierwsze USG za 2 tygodnie :D
Cudowne podejście ❤️ bardzo mnie ujęło to co napisałaś, chyba też coś takiego wdrożę w życie 😊

Ja jem 5-6 małych posiłków dziennie, bez fastfoodów, słodyczy i słodkich gazowanych napojów :)

reklama
Może mi poradzicie. Mam spory ploblem z kręgosłupem, jestem po jednej operacji z kwalifikacją do kolejnej (mocny ucisk przepukliny na rdzeń). Przed ciążą jakiś czas nie brałam mocnych leków przeciwbólowych ale ćwiczyłam praktycznie codziennie wzmacniając mięśnie brzucha i pleców. Przestałam cwiczyc przez 2tyg i wrócił ból, z którym ledwo wytrzymuję a boję się, że będzie coraz gorzej. Nie wiecie czy we wczesnej ciąży można wykonywać jakieś ćwiczenia wzmacniajace?

Do góry