Ewelina:)
Fanka BB :)
Normalne, nie ma sie czym martwić[emoji4]Uwidoczniły mi się na całym ciele żyły. Szczególnie na piersiach. Pojawiają się a potem znikają. Też tak macie? Czy to normalne?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Normalne, nie ma sie czym martwić[emoji4]Uwidoczniły mi się na całym ciele żyły. Szczególnie na piersiach. Pojawiają się a potem znikają. Też tak macie? Czy to normalne?
Nagle przestałam ćwiczyć bo wystraszyłam się, że mogę przez to mieć drugie poronienie. Ale jutro delikatnie poćwiczę, ogólnie robię intensywne interwałowe i obwodowe treningi to w ciąży zacznę od lekkiej gimnastyki i jogiMoim zdaniem ruch jest wskazany w ciąży ale musi być pozwolenie od lekarza i ogólny Twoj dobry stan. Ćwiczeń pełno jest na necie lub jeśli nie chcesz sama na pewno dobry fizjoterpeuta podpowie. Ja sama przed ciąża trochę ćwiczyłam i teraz nie zamierzam z tego rezygnować tylko wiadomo zmieniłam je na bardziej „lajtowe”
W pierwszej ciąży na początku ważyłam 50, skończyłam na 70 więc + 20kg które zgubiłam w 4 m-ce Z tym że to było 8 lat temu, teraz już czuję że nie będzie tak kolorowo, McDonald zbyt łatwo wchodzi a przemiana materii już nie ta co kiedyś[emoji85]Ja startuje z wagi 58 kg ,zawsze ważyłam 50 ale lockdown zostawił dodatkowe kg [emoji4][emoji4]w życiu tyle nie ważyłam jestem ciekawa z jaką waga skończę [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Dziewczyny podpowiedzcie mi czy zmieniłyście coś w swojej diecie już teraz ?czy pijecie jakieś specjalnie wody z cytryna ,napary itp ,czy jecie bardziej zdrowo ? Chciałabym poprowadzić ta ciąże zdrowo i przy okazji nie przytyć 20/30kg
Generalnie jest taka zasada, ze jeśli się bylo aktywnym fizycznie przed ciążą i nie na żadnej patologii to powinno się dalej ćwiczyć. Z tego co wiem to zakazane cwiczenia miesni brzucha.Nagle przestałam ćwiczyć bo wystraszyłam się, że mogę przez to mieć drugie poronienie. Ale jutro delikatnie poćwiczę, ogólnie robię intensywne interwałowe i obwodowe treningi to w ciąży zacznę od lekkiej gimnastyki i jogi
Ale myślę, że zawsze warto zapytać lekarza czy daje zielone światłoGeneralnie jest taka zasada, ze jeśli się bylo aktywnym fizycznie przed ciążą i nie na żadnej patologii to powinno się dalej ćwiczyć. Z tego co wiem to zakazane cwiczenia miesni brzucha.
Właśnie ja mam to do tego że medytacji nie ufam. Będę chodzić do pracy chyba do dnia porodu. Nawet jak piszę "poród" to ze strasznym lękiem.Też się boję , pierwszą poronilam w lutym, ale tym razem nam się uda! Ja zaczęłam uczyć się medytacji, trochę pomaga wyciszyć złe myśli.
Mam nadzieję.. za pierwszą ciążą nie wiedziałam co to beta itp a teraz człowiek patrzy na każdy objaw jakby miał być zwiastunem czegoś najgorszego. A jaka jest Twoja historia?Powinnaś nastawic się pozytywnie. Może oglądanie filmów, jakies zajęcia zeby myśleć o czymś innym. Glowa do góry będzie wszystko dobrze!!!
Nie minie obawiam się. Ja żeby się uspokoić zrobiłam bete (187/533 po 48 h) oraz bylam na usg wszystko okej jest cialko zoltkowe i pecherzyk w macicy. Jeszcze bardziej sie denerwuje..Ja dziś 4+4 i mimo wyników dobrych to boje się. Tzn nie panikuje ale po prostu przez strach po jednym poronieniu nie umiem się cieszyć z tej ciąży. To straszne i mam nadzieje ze minie po usg.
Tak bolą/ nie boląUwidoczniły mi się na całym ciele żyły. Szczególnie na piersiach. Pojawiają się a potem znikają. Też tak macie? Czy to normalne?