reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Moim zdaniem ruch jest wskazany w ciąży ale musi być pozwolenie od lekarza i ogólny Twoj dobry stan. Ćwiczeń pełno jest na necie lub jeśli nie chcesz sama na pewno dobry fizjoterpeuta podpowie. Ja sama przed ciąża trochę ćwiczyłam i teraz nie zamierzam z tego rezygnować tylko wiadomo zmieniłam je na bardziej „lajtowe”
Nagle przestałam ćwiczyć bo wystraszyłam się, że mogę przez to mieć drugie poronienie. Ale jutro delikatnie poćwiczę, ogólnie robię intensywne interwałowe i obwodowe treningi to w ciąży zacznę od lekkiej gimnastyki i jogi🙂

Ja startuje z wagi 58 kg ,zawsze ważyłam 50 ale lockdown zostawił dodatkowe kg [emoji4][emoji4]w życiu tyle nie ważyłam jestem ciekawa z jaką waga skończę [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
W pierwszej ciąży na początku ważyłam 50, skończyłam na 70 więc + 20kg które zgubiłam w 4 m-ce Z tym że to było 8 lat temu, teraz już czuję że nie będzie tak kolorowo, McDonald zbyt łatwo wchodzi a przemiana materii już nie ta co kiedyś[emoji85]

Dziewczyny podpowiedzcie mi czy zmieniłyście coś w swojej diecie już teraz ?czy pijecie jakieś specjalnie wody z cytryna ,napary itp ,czy jecie bardziej zdrowo ? Chciałabym poprowadzić ta ciąże zdrowo i przy okazji nie przytyć 20/30kg

Hej ja pije dużo wody nie jem słodyczy i czipsów
Dużo warzyw i owoców 😌
Nie mogę ćwiczyć bo jest wtedy ryzyko plamien 🥺 wiec będę musiała się postarać o siebie ostro po porodzie 😉
A teraz tez myśle żeby to zrobić z głowa to z
1 ciąża przytyłam 25 kg
2 ciąża 15 kg
3 ciąża tylko 6 kg ale tam wymiotowałam do końca 5 miejsca 🤦🏻‍♀️

Nagle przestałam ćwiczyć bo wystraszyłam się, że mogę przez to mieć drugie poronienie. Ale jutro delikatnie poćwiczę, ogólnie robię intensywne interwałowe i obwodowe treningi to w ciąży zacznę od lekkiej gimnastyki i jogi🙂
Generalnie jest taka zasada, ze jeśli się bylo aktywnym fizycznie przed ciążą i nie na żadnej patologii to powinno się dalej ćwiczyć. Z tego co wiem to zakazane cwiczenia miesni brzucha.

Powinnaś nastawic się pozytywnie. Może oglądanie filmów, jakies zajęcia zeby myśleć o czymś innym. Glowa do góry będzie wszystko dobrze!!!
Mam nadzieję.. za pierwszą ciążą nie wiedziałam co to beta itp 😁a teraz człowiek patrzy na każdy objaw jakby miał być zwiastunem czegoś najgorszego. A jaka jest Twoja historia?

Ja dziś 4+4 i mimo wyników dobrych to boje się. Tzn nie panikuje ale po prostu przez strach po jednym poronieniu nie umiem się cieszyć z tej ciąży. To straszne i mam nadzieje ze minie po usg.
Nie minie obawiam się. Ja żeby się uspokoić zrobiłam bete (187/533 po 48 h) oraz bylam na usg wszystko okej jest cialko zoltkowe i pecherzyk w macicy. Jeszcze bardziej sie denerwuje..

reklama
Do góry