reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Powiem Wam, że po tym krwawieniu spowodowanym krwiakiem mam jeszcze większe obawy... Mam dość spore białe uplawy, czuję "mokro" na dole i co chwilę sprawdzam czy to nie krew... Masakra...
Dobra wiadomość u mnie jest taka, że wymiotowałam tylko raz w nocy i raz nad ranem. 🙂 Pilnuje regularnego jedzenia i jak na razie mdlosci nie kończą się wymiotami. 😊
Ja żadnego krwawienia nie miałam ale jak czuje że mam mokro zaraz biegnę do WC tak jak wy 😂 Mam nadzieję że to jest normalne że takie upławy są 🙂

Dziś w nocy śniło mi się, że dostałam krwawienia i poronilam. Dziś boli mnie brzuch i co poczuje się bardziej wilgotna to spanikowana biegnę do toalety 😑

Dziewczyny, pani doktor powiedziala zeby zgłosić się na kontrolę za tydzień/dwa. Bo według niej ciaza jest młodsza niż wynika z miesiączki. Jest pęcherzyk w macicy. Ale przy becie okolo 20000 powinien juz byc zarodek moim zdaniem ? Mam sie czym denerwowac ? Pomocy!

Dziewczyny, pani doktor powiedziala zeby zgłosić się na kontrolę za tydzień/dwa. Bo według niej ciaza jest młodsza niż wynika z miesiączki. Jest pęcherzyk w macicy. Ale przy becie okolo 20000 powinien juz byc zarodek moim zdaniem ? Mam sie czym denerwowac ? Pomocy!
nie, to jeszcze nie czas na nerwy. Ja robilam usg przy becie 15220 dokładnie i tez widziala tylko pecherzyk.
U innego lekarza na ciut lepszym sprzęcie 2 dni później byl zarodek i serduszko. Także spokojnie.

reklama
Hej dziewczyny,
Po rozmowach z kilkoma lekarzami i wczorajszej wizycie u mojego ginekologa prowadzącego ciąże zdecydowałam sie na szczepienie. Dostalam zalecenie zeby nie była to Astra Zeneca. Podjęłam taka decyzję, ponieważ boje sie ciężkiego przebiegu covid w ciazy, a niestety o kilku takich przypadkach slyszalam, nawet w moim mieście.
Chcialam sie tym z Wami podzielić :)
Ja też planuję się szczepić, ale w całej Wwie dostępna jest tylko AZ.
Ale i tak czytałam, że szczepić można się dopiero w drugim trymestrze, a tymczasem wczoraj widziałam, że można zapisać się na terminy tylko do końca maja, więc zobaczymy co będzie, jak uruchomią więcej terminów. Może i szczepionki mRNA się pojawią.

Do góry