reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

To na pewno nie jest norma w ciąży, ale jednak przekroczona prawie o 200, wiec nie wiem... Pytanie czy dzwonił ktoś orientujący się w temacie czy tylko pani z recepcji, która widziała literkę H przy wyniku... Ale mimo wszystko trochę mnie zdenerwowała...
Czytam właśnie, że norma może sięgać nawet do 700,wiec się nie stresuj bo pewnie jest tak jak piszesz z tą Panią z recepcji :) ja miałam telefon, że natychmiast mam się zgłosić do szpitala, bo dedimery zamiast 'do 500' mam 3500.a że dochodziły do tego duszności to 3 dni trzymali mnie w szpitalu sprawdzając czy to nie zator płucny.. Finalnie dedimery są w normie dla kobiet w ciąży a mała po prostu tak uciskala na przepone, że ledwo oddychałam :) także w pełni rozumiem Twój stres, bo sama przez to przechodziłam przez to, że pani z recepcji nie wiedziała że jestem w ciąży i normy są inne :)

reklama
Dziewczyny, miała któraś z Was badany fibrynogen przed porodem?

Moja lekarka mi dziś zleciła, mówiła żeby zrobić od razu po wizycie (chociaż gdzie nie czytam, to jest żeby być na czczo...) i właśnie dzwonili do mnie z przychodni, że mam podwyższony (norma niby do 350, ja mam 536) i zgłosić się do lekarza. Gdzie nie czytam na stronach, to jest, że w III trymestrze to normalne, ale już mi podskoczyło ciśnienie, bo jednak dzwonili, a wizytę mogę mieć dopiero w przyszły czwartek... 😥
ja dopiero bede miala badany. Mam badac przed cc tuz. Wydaje mi sie ze nie wiedzialy ze jestes w ciazy i dlatego dzwonily a w ciazy sa inne normy. A robilas jakies inne badania na krzepliwosc? Albo morfologie?

ja dopiero bede miala badany. Mam badac przed cc tuz. Wydaje mi sie ze nie wiedzialy ze jestes w ciazy i dlatego dzwonily a w ciazy sa inne normy. A robilas jakies inne badania na krzepliwosc? Albo morfologie?
Tak, morfologia praktycznie idealna, reszta badań krzepliwości w normie tylko APTT 24,5s norma od 25,3s. Więc tu minimalnie.

Gratulacje! Udalo sie SN? Jak duzy dzieciaczek? :)
Probowalismy sn natury przez 18 h po odejsciu wod. Podali oksytocyne ale poniewaz juz wczesniej mialam CC mogli mi podac tylko jedna dawke. Pomimo tego dalej mialam 1 cm rozwarcia. Czujecie to po 18 h silnych skurczy i odejsciu wod dalej 1 cm. Dziecko bylo wymeczone bo rozwarcie nie postepowalo I tetno zaczelo skakac wiec musialam isc na cesarke. Ciesze sie ze jednak sprobowalam I to tak dlugo. Teraz walcze z bolem po cieciu ale bedzie dobrze. Maly wazy 3.6 kg. Powodzenia przy Twojej cesarce. Trzymam kciuki ♡

reklama
Przebity
Probowalismy sn natury przez 18 h po odejsciu wod. Podali oksytocyne ale poniewaz juz wczesniej mialam CC mogli mi podac tylko jedna dawke. Pomimo tego dalej mialam 1 cm rozwarcia. Czujecie to po 18 h silnych skurczy i odejsciu wod dalej 1 cm. Dziecko bylo wymeczone bo rozwarcie nie postepowalo I tetno zaczelo skakac wiec musialam isc na cesarke. Ciesze sie ze jednak sprobowalam I to tak dlugo. Teraz walcze z bolem po cieciu ale bedzie dobrze. Maly wazy 3.6 kg. Powodzenia przy Twojej cesarce. Trzymam kciuki ♡
Gratulacje kochana 😘 mamy bardzo podobne historie. U mnie po 15h zakończyli to cesarką. Urodził się z wagą 3470g i 57cm. Jest cudowny. Bardzo ładnie ssie pierś

Do góry