reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A ten ekspres do mleka to masz na myśli podgrzewacz do butelek?
Czy to jakiś zupełnie inny wynalazek?

Co do butelek to faktycznie Avent najlepszy, od zawsze. Używałam już 17 i 15 lat temu przy swoich synach.

Miałam kosz wiklinowy na kółkach...przy dużym domu to się sprawdza, dziecko może wszędzie z Tobą pojechać. Ale taką samą funkcję może spełnić wózek jeśli bedziesz go trzymać w mieszkaniu.

Kokony są chyba spoko. Kupię na pewno.

W skrócie ekspres do mleka przygotowuje ci wodę do odpowiedniej temperatury. Podstawiasz butelkę z proszkiem (Chyba są też opcje wysłania i ośmieszanie mm przez ekspres) i w mniej niż minutę masz wszystko gotowe. Bez stresu, że za zimne czy ciepłe. Dodatkowo mają funkcję sterylizacji butelek, podgrzewania słoiczków i innych pojemników etc.

Moja siostra bardzo sobie chwaliła. Zwłaszcza jak zależało jej na jak najszybszym przygotowaniu mleka w nocy

reklama
Dzień dobry dziewczyny [emoji274] trochę się stresuje i denerwuje teleporada i nawet nie wiem jak mam zacząć rozmowę czy spytać czy da l4 czy coś? A u was jak było,? dziewczyny,

Dzień dobry dziewczyny [emoji274] trochę się stresuje i denerwuje teleporada i nawet nie wiem jak mam zacząć rozmowę czy spytać czy da l4 czy coś? A u was jak było,? dziewczyny,
Hej! A nie miałaś dotąd zwolnienia lekarskiego? Jeśli nie, to wprost o nie poproś :) nie wiem jaki masz charakter pracy ale możesz powiedzieć że masz wysoki czynnik stresu i czujesz duże zmęczenie. Ja w sumie nie musiałam podawać zbyt wielu powodów :)

Dziewczyny, a jak wasza morfologia? Ja odebrałam kolejne wyniki i znowu wychodzi, że mam problem z żelazem. Na dodatek wszystkie wskaźniki mimo tabletek poszły w dół :( ostatnio zasłabłam stojąc w kolejce w sklepie. Nie straciłam przytomności ale nic nie widziałam, zalały mnie siódme poty i mega się przez to zdenerowalam :/ po powrocie do domu sprawdzałam na Dopplerze jak dzidzia to serce biło jak szalone-lekarz tłumaczy, że to Przez moje zdenerwowanie.. Ale po kolejnych słabych wynikach zastanawiam się czy to nie przypadkiem nie anemia :// któraś z Was ma/miała podobny problem?

Może powiedz jaką masz sytuację, jak się czujesz i czy jest możliwość żebyś dostała L4. Nie powinno być problemu, moja gin pyta mnie sama czy chcę dalej L4. Powodzenia🙂
Dziewczyny, a jak wasza morfologia? Ja odebrałam kolejne wyniki i znowu wychodzi, że mam problem z żelazem. Na dodatek wszystkie wskaźniki mimo tabletek poszły w dół :( ostatnio zasłabłam stojąc w kolejce w sklepie. Nie straciłam przytomności ale nic nie widziałam, zalały mnie siódme poty i mega się przez to zdenerowalam :/ po powrocie do domu sprawdzałam na Dopplerze jak dzidzia to serce biło jak szalone-lekarz tłumaczy, że to Przez moje zdenerwowanie.. Ale po kolejnych słabych wynikach zastanawiam się czy to nie przypadkiem nie anemia :// któraś z Was ma/miała podobny problem?
U mnie wyniki w normie, nawet od ostatniego badania trochę się poprawiły. Bardzo źle się czułam przez kilka dni, miałam kołatanie serca, duszność, szumy w uszach i mroczki przed oczami i okazało się, że mam bardzo niskie ciśnienie - za mało piłam wody w upały a dużo wtedy chodziłam po sklepach. Pilnuję teraz tego nawodnienia, trochę więcej solę i jest ok. Co do wyników to najlepiej dopytaj lekarza, w ciąży są trochę inne normy a na zasłabnięcia tez jesteśmy bardziej podatne, zwłaszcza w taką pogodę jak teraz

Ja nawet nie wiem który parametr na to wskazuje, po morfologii mój lekarz ogląda wyniki i najwyżej komentuje, więc stricto swoich wyników oprócz tych wpisanych w książeczkę ciąży nie widzę.

Co do l4 - mój lekarz mówił mi że wprost mam mu powiedzieć a nie widziwiać że tu boli, tam coś skacze :)

reklama
Ja miałam teraz robiona morfologię ale żelaza samego nie miałam zleconego.Jeszcze nie byłam z wynikami,ale po hemogloginie patrząc jest ok. Jeżeli masz niski poziom żelaza to lekarz może ci zlecić preparat z żelazem,a sama możesz na własną rękę pić np. Zakwas z buraków (do kupienia lub zrobienia w domu).

Do góry