Klaudyna91
Fanka BB :)
Butelki avent polecam, kosze, kokony- nie wiem nie miałam i nie odczułam braku, bujak moim zdaniem bardzo przydatna rzecz choć ja córkę zaczęłam wkładać jak już miała że 2-3 miesiące i podkladalam coś pod duoke żeby plecki były prosto no i nie za długo, ale ja byłam sama, mąż był za granicą to chociaż jak si kąpałam postawić bujak w łazience. Maty kontrolujące oddech....no nikt ze znajomych nie używał prócz szwagierki ale tam się urodził wcześniak z padaczką i to było zalecenie lekarza.Pytanie z innej beczki. Na jakim etapie wyprawek jesteście? To mój pierwszy raz i staram się słuchać opini bardziej doświadczonych mam i kupować świadomie. Czy ktoś kupił lub wcześniej korzystał z ekspresu do mleka i z maty do łóżeczka kontrolującej bezdech dziecka? Kokon niemowlecy czy łóżeczko Mojżesza?
Muszę ostro wziąć się za zamawianie bo dopiero mam część ubranek i kilka gadżetów. Ostatnio czytałam i wybierałam butelki. Wybór padł na avent Philips z wolnym przepływem, chociaż zastanawiałam się nad tommee tippee.
Bujak odpuściłam. Czytałam o ich wpływie na blogu mama fizjoterapeuta.
Miłego dnia
No i moim zdaniem jak zamierzasz kp to wystarczy jedna butelka, laktator i tyle. Za to duuuzo wkładek laktacyjnych polecam kupić.