reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Większość kobiet nieznosi facetów jak wypiją, ale mój to jakis ewenement 😂 takie to kochane 😂
Jeszcze teraz spi w salonie i co go budzę, żeby szedl do sypialni to mowi "już już kochanie" i po sekundzie chrapie :D

No ja to miałam dziś taką nockę, że szok... Około 2 się obudziłam i słyszałam jak ktoś chrapie, jak coś stuka i myślę "no gdzie mój synek by tak chrapał", nasłuchuje i nagle jebs w drzwi. Wystraszyłam się, obudziłam mojego i mówię słyszałeś, a on że co, a ja mówię no ktoś walnął nam w drzwi. Wstaliśmy, patrzę do młodego - śpi, nagle jebs w drzwi i chrapanie z klatki... Mówię kurde, pewnie znowu jakiś bezdomny nam wszedł (już kiedyś była taka sytuacja), ale mówię do Marcina żeby nie otwierał, bo się boje. No i w sumie stałam, nie wiedziałam czy zadzwonić na policję czy co, w końcu słyszę a on się wierci, słyszę puka do drzwi do sąsiadów (patrzę, a to nawalony sąsiad). Nie wiem czy sąsiadki nie było czy po prostu go nie chciała wpuścić, ale chyba do 5 rano walił w drzwi... Teraz słyszę, że gdzieś po klatce buszuje, ale chyba poszedł wyżej bo tu go nie widać... Żałuję, że nie jestem na tyle odważna żeby wyjść i go troszkę zje**ć 🙈

reklama
No ja to miałam dziś taką nockę, że szok... Około 2 się obudziłam i słyszałam jak ktoś chrapie, jak coś stuka i myślę "no gdzie mój synek by tak chrapał", nasłuchuje i nagle jebs w drzwi. Wystraszyłam się, obudziłam mojego i mówię słyszałeś, a on że co, a ja mówię no ktoś walnął nam w drzwi. Wstaliśmy, patrzę do młodego - śpi, nagle jebs w drzwi i chrapanie z klatki... Mówię kurde, pewnie znowu jakiś bezdomny nam wszedł (już kiedyś była taka sytuacja), ale mówię do Marcina żeby nie otwierał, bo się boje. No i w sumie stałam, nie wiedziałam czy zadzwonić na policję czy co, w końcu słyszę a on się wierci, słyszę puka do drzwi do sąsiadów (patrzę, a to nawalony sąsiad). Nie wiem czy sąsiadki nie było czy po prostu go nie chciała wpuścić, ale chyba do 5 rano walił w drzwi... Teraz słyszę, że gdzieś po klatce buszuje, ale chyba poszedł wyżej bo tu go nie widać... Żałuję, że nie jestem na tyle odważna żeby wyjść i go troszkę zje**ć 🙈
Ja znając mój charakter koleś już dawno by po schodach leciał 😂

@Akuku, rany jak to dobrze że posłuchałaś intuicji i pojechałaś do tego szpitala ❤ Pewnie strzelą Ci jakąś kurację i będzie wszystko ok :)

@martini31, ja mam tę poduszkę ciążową, ale i tak śpię na niej z przygniecionym brzuchem, nie umiem inaczej 🤦‍♀️ I ciągle jest mi niewygodnie, chyba ją wymienię na zwykłą prostą albo w kształcie U.

Ja dzisiaj nie robię nic na obiad, daję się mężowi wykazać 😁 Mam za to dwa egzaminy, więc dzień rozwalony, bo jeden o 12 a drugi o 16.

Czy któraś z Was myślała o sesji ciążowej? :) Wyskakują mi na fb takie piękne zdjęcia i zaczęłam się zastanawiać. Chociaż nie cierpię siebie na zdjęciach, więc nie wiem czy umiałabym nawet zapozować 😂

Dobry fotograf i wcale nie trzeba potrafić pozować 😁 pokieruje i będzie piękna pamiątka 😍
Jeśli chodzi o mnie, to ja na taką sesję się nie nadaje, po pierwsze nie lubię jak ktoś mi robi zdjęcia i zawsze wyglądam na nich źle, a po drugie źle się czuję w swoim ciele i nie chce oglądać tego na zdjęciach jeszcze 🙈

@Akuku, rany jak to dobrze że posłuchałaś intuicji i pojechałaś do tego szpitala ❤️ Pewnie strzelą Ci jakąś kurację i będzie wszystko ok :)

@martini31, ja mam tę poduszkę ciążową, ale i tak śpię na niej z przygniecionym brzuchem, nie umiem inaczej 🤦‍♀️ I ciągle jest mi niewygodnie, chyba ją wymienię na zwykłą prostą albo w kształcie U.

Ja dzisiaj nie robię nic na obiad, daję się mężowi wykazać 😁 Mam za to dwa egzaminy, więc dzień rozwalony, bo jeden o 12 a drugi o 16.

Czy któraś z Was myślała o sesji ciążowej? :) Wyskakują mi na fb takie piękne zdjęcia i zaczęłam się zastanawiać. Chociaż nie cierpię siebie na zdjęciach, więc nie wiem czy umiałabym nawet zapozować 😂
Ja mam koleżankę również mamę i poleca robić sesje od 7 miesiąca ciąży, brzuszek już ładna a mamy jeszcze na siłach :D wg mnie to super pamiątka. Tylko nie wiem jakie zdjęcia bym chciała bo takie standardowe w sukienkę i z wiankiem na głowie średnio mi się podobają 😂😂😂

Dziękuję za odpowiedź to chyba kupię prosta bo tak jak mówisz ją będę mogła ułożyć jak chce😊
Właśnie przymierzam się do zakupu i miałam pytać jaka w takim razie najlepsza... Dobrze że jesteście bo nie wiem czemu patrzyłam tylko na te w kształcie litery u.

W którym tygodniu jesteś ze juz czujesz ruchy? Bo ja w 17 tc ale jeszcze nic nie czuje dodam że to moja pierwsza ciąża
Ja tak samo, 17tc i pierwsza ciąża i nic. Na grupie na fb babki piszą że czują już od 14tc i się zastanawiam czy ze mną coś nie tak 😅 jedyne co czasem czuje to takie uczucie rozciągania macicy ale kurcze ciężko to wszystko czasem nazwać :D

Dobry fotograf i wcale nie trzeba potrafić pozować 😁 pokieruje i będzie piękna pamiątka 😍
Jeśli chodzi o mnie, to ja na taką sesję się nie nadaje, po pierwsze nie lubię jak ktoś mi robi zdjęcia i zawsze wyglądam na nich źle, a po drugie źle się czuję w swoim ciele i nie chce oglądać tego na zdjęciach jeszcze 🙈

Mam to samo.
Nie mam detektora więc nie posłucham a ruchy w ciągu dnia to poczułam tylko kilka razy, raz na kilka dni wiec też na podstawie ruchów jeszcze nie zaobserwuje czy jest ok. Wierzę, że tak. Jutro o 18 wizyta to sprawdzę co tam u bobaska 🙂

U mnie czasem super się sprawdza poducha szczególnie jak plecy bola ale czasem się też mecze z tą poducha więc wyciągam no i dziś właśnie spałam bez.
Ja robiłam sesje w pierwszej ciąży. Jestem zadowolona ale nie wiem czy drugi raz będę robić bo niewiele się pewnie ta sesja będzie różnić od pierwszej. Brzuch to brzuch. W każdej ciąży podobny.

A ile sobie życzą u Ciebie za taka sesje? I za ile fotek?

Mnie się marzy taka domowa z noworodkiem ale u nas ciemne mieszkanie więc raczej odpada. A szkoda.

Czasem dziecko potrzebuje być same w tym momencie, żeby się skupić 😁🙈

Rozumiem :) to czekamy do jutra :D
Albo połóż się na brzuch :p hihi
Co do ruchów ja teraz czuje niby codziennie Ale delikatnie A czulam już mocniej.

Ja mam koleżankę również mamę i poleca robić sesje od 7 miesiąca ciąży, brzuszek już ładna a mamy jeszcze na siłach :D wg mnie to super pamiątka. Tylko nie wiem jakie zdjęcia bym chciała bo takie standardowe w sukienkę i z wiankiem na głowie średnio mi się podobają 😂😂😂

Właśnie przymierzam się do zakupu i miałam pytać jaka w takim razie najlepsza... Dobrze że jesteście bo nie wiem czemu patrzyłam tylko na te w kształcie litery u.

Ja tak samo, 17tc i pierwsza ciąża i nic. Na grupie na fb babki piszą że czują już od 14tc i się zastanawiam czy ze mną coś nie tak 😅 jedyne co czasem czuje to takie uczucie rozciągania macicy ale kurcze ciężko to wszystko czasem nazwać :D
Ja tez własnie wybieram poduszkę a wiedzialam ze dziewczyny już kupiły więc wiedzą jak się sprawdza i doradza😉 ja też jak czytam że dziewczyny już dawno czują pierwsze ruchy to się dziwię ale czytałam że w pierwszej ciąży to przeważnie od 20tc czuć ruchy dziecka a teraz tak jak mówisz czuje tylko ciągnięcie 😉

reklama
Do góry