reklama
niemandin
Fanka BB :)
Macie jakies sposoby na opryszczkę? :/
Wyskoczyła mi.. :/
Najtańszy - maść cynkowa
Jsawww
Opryszczka w ciąży bardzo niebezpieczna, w aptece dużo jest preparatów z acyklovirem miejscowym ale jutro proponuje zapytać rodzinnego lub gin czy nie zaleca leczenia doustnego .Macie jakies sposoby na opryszczkę? :/
Wyskoczyła mi.. :/
niemandin
Opryszczka w ciąży bardzo niebezpieczna, w aptece dużo jest preparatów z acyklovirem miejscowym ale jutro proponuje zapytać rodzinnego lub gin czy nie zaleca leczenia doustnego .
A to nie jest tak, że tylko jeśli pierwszy raz ją mamy w ciąży, to jest niebezpieczna?
Ja miałam sesje i w 1 ciąży z Amelka (chciałam mimo, iż wiedziałam, że Amelka może umrzeć) i w. 2 też z Maksiem. W 1 sama w 2 z partnereem. Teraz też się zdecyduje na pewno.@Akuku, rany jak to dobrze że posłuchałaś intuicji i pojechałaś do tego szpitala ❤ Pewnie strzelą Ci jakąś kurację i będzie wszystko ok
@martini31, ja mam tę poduszkę ciążową, ale i tak śpię na niej z przygniecionym brzuchem, nie umiem inaczejI ciągle jest mi niewygodnie, chyba ją wymienię na zwykłą prostą albo w kształcie U.
Ja dzisiaj nie robię nic na obiad, daję się mężowi wykazaćMam za to dwa egzaminy, więc dzień rozwalony, bo jeden o 12 a drugi o 16.
Czy któraś z Was myślała o sesji ciążowej?Wyskakują mi na fb takie piękne zdjęcia i zaczęłam się zastanawiać. Chociaż nie cierpię siebie na zdjęciach, więc nie wiem czy umiałabym nawet zapozować
![]()
Jsawww
Niebezpieczeństwo opryszczki polega na ryzyku przeniesienia wirusa na narządu płciowe, a to jest już bezpośrednim stanem zagrożenia dla ciąży, i nie ma znaczenia czy jest ro pierwsza opryszczka czy 101A to nie jest tak, że tylko jeśli pierwszy raz ją mamy w ciąży, to jest niebezpieczna?

Ragda
W srode mam ginekologa to na pewno powiem.Opryszczka w ciąży bardzo niebezpieczna, w aptece dużo jest preparatów z acyklovirem miejscowym ale jutro proponuje zapytać rodzinnego lub gin czy nie zaleca leczenia doustnego .
Kajaczek245
Zaangażowana w BB
To może to toJa tez własnie wybieram poduszkę a wiedzialam ze dziewczyny już kupiły więc wiedzą jak się sprawdza i doradzaja też jak czytam że dziewczyny już dawno czują pierwsze ruchy to się dziwię ale czytałam że w pierwszej ciąży to przeważnie od 20tc czuć ruchy dziecka a teraz tak jak mówisz czuje tylko ciągnięcie
![]()

Dziewczyny naczytałam się o skutkach witaminy A, jednak dzienna dawka zalecana to ponad 1mg a ja w suplementach mam jej 0,3 mg, myślicie ze to nie za dużo? Ofc zapytam gin ale wizyta dopiero za 2tyg a może któraś z Was zna się na temacie np z poprzednich ciąż. Chyba ja odłożę

Cześć dziewczyny 
Miłego dnia życze wszystkim
Wczoraj w końcu po długiej przerwie spotkaliśmy się z przyjaciólmi. Co prawda wszyscy poza mna sączyli whisky ale i tak było super. I zamówiliśmy moje ukochane sushi
moje oczywiście w wersji pieczonej
W sumie posiedzieliśmy do 23 więc poczułam się prawie jak przed tą całą epidemia. Dziś też mamy trochę rzeczy do ogarnięcia, mąż wynajmuje 2 mieszkanie studentom a dziś będa je zdawać więc musimy zobaczyć, czy wszystko jest dobrze i czy nie ma zniszczeń
Prawie 40 stron do nadrobienia zaraz zabiueram się za czytanie
Miłego dnia życze wszystkim

Prawie 40 stron do nadrobienia zaraz zabiueram się za czytanie
reklama
Ja już druga ciąża jestem na zastrzykach z heparyny. Brzuch cały pokluty i w siniakachJa często kapalam z m Ale też zdarzało się samej. Mój sposob był taki niezależnie od rodzaju wanny. Ręcznik z kapturkiem pod broda. Wyciagalam bobaska plecami do mnie zakładając kapturek na główkę. Zawijala obiema rękoma I jak juz zawinięte to trzymałam jedna reka przytulone do mnie A druga opuszczalnam przewijak. I tak chwilę trzymałam żeby ręcznik wchłonąl wilgoćpotem kladlam na przewijak.
Drugie wyszlo w normie wiec zastrzyki przeciwzakrzepowe pomagają Ale I tak chca bym została przynajmniej do rana ! Jutro zobaczymy co powiedzą. Ok 8.30.
Dzikeuje :*