reklama
niemandin
Fanka BB :)
Macie jakies sposoby na opryszczkę? :/
Wyskoczyła mi.. :/
Najtańszy - maść cynkowa
Jsawww
Opryszczka w ciąży bardzo niebezpieczna, w aptece dużo jest preparatów z acyklovirem miejscowym ale jutro proponuje zapytać rodzinnego lub gin czy nie zaleca leczenia doustnego .Macie jakies sposoby na opryszczkę? :/
Wyskoczyła mi.. :/
niemandin
Opryszczka w ciąży bardzo niebezpieczna, w aptece dużo jest preparatów z acyklovirem miejscowym ale jutro proponuje zapytać rodzinnego lub gin czy nie zaleca leczenia doustnego .
A to nie jest tak, że tylko jeśli pierwszy raz ją mamy w ciąży, to jest niebezpieczna?
Ja miałam sesje i w 1 ciąży z Amelka (chciałam mimo, iż wiedziałam, że Amelka może umrzeć) i w. 2 też z Maksiem. W 1 sama w 2 z partnereem. Teraz też się zdecyduje na pewno.@Akuku, rany jak to dobrze że posłuchałaś intuicji i pojechałaś do tego szpitala ❤ Pewnie strzelą Ci jakąś kurację i będzie wszystko ok
@martini31, ja mam tę poduszkę ciążową, ale i tak śpię na niej z przygniecionym brzuchem, nie umiem inaczej I ciągle jest mi niewygodnie, chyba ją wymienię na zwykłą prostą albo w kształcie U.
Ja dzisiaj nie robię nic na obiad, daję się mężowi wykazać Mam za to dwa egzaminy, więc dzień rozwalony, bo jeden o 12 a drugi o 16.
Czy któraś z Was myślała o sesji ciążowej? Wyskakują mi na fb takie piękne zdjęcia i zaczęłam się zastanawiać. Chociaż nie cierpię siebie na zdjęciach, więc nie wiem czy umiałabym nawet zapozować
Jsawww
Niebezpieczeństwo opryszczki polega na ryzyku przeniesienia wirusa na narządu płciowe, a to jest już bezpośrednim stanem zagrożenia dla ciąży, i nie ma znaczenia czy jest ro pierwsza opryszczka czy 101A to nie jest tak, że tylko jeśli pierwszy raz ją mamy w ciąży, to jest niebezpieczna?
Ragda
W srode mam ginekologa to na pewno powiem.Opryszczka w ciąży bardzo niebezpieczna, w aptece dużo jest preparatów z acyklovirem miejscowym ale jutro proponuje zapytać rodzinnego lub gin czy nie zaleca leczenia doustnego .
Kajaczek245
Zaangażowana w BB
To może to to obie jesteśmy w 17tc z tego co wyczytałam. No nic czekam na jakieś bardziej 'widoczne' ruchy, też się nie mogę doczekaćJa tez własnie wybieram poduszkę a wiedzialam ze dziewczyny już kupiły więc wiedzą jak się sprawdza i doradza ja też jak czytam że dziewczyny już dawno czują pierwsze ruchy to się dziwię ale czytałam że w pierwszej ciąży to przeważnie od 20tc czuć ruchy dziecka a teraz tak jak mówisz czuje tylko ciągnięcie
Dziewczyny naczytałam się o skutkach witaminy A, jednak dzienna dawka zalecana to ponad 1mg a ja w suplementach mam jej 0,3 mg, myślicie ze to nie za dużo? Ofc zapytam gin ale wizyta dopiero za 2tyg a może któraś z Was zna się na temacie np z poprzednich ciąż. Chyba ja odłożę
Cześć dziewczyny
Miłego dnia życze wszystkim Wczoraj w końcu po długiej przerwie spotkaliśmy się z przyjaciólmi. Co prawda wszyscy poza mna sączyli whisky ale i tak było super. I zamówiliśmy moje ukochane sushi moje oczywiście w wersji pieczonej W sumie posiedzieliśmy do 23 więc poczułam się prawie jak przed tą całą epidemia. Dziś też mamy trochę rzeczy do ogarnięcia, mąż wynajmuje 2 mieszkanie studentom a dziś będa je zdawać więc musimy zobaczyć, czy wszystko jest dobrze i czy nie ma zniszczeń
Prawie 40 stron do nadrobienia zaraz zabiueram się za czytanie
Miłego dnia życze wszystkim Wczoraj w końcu po długiej przerwie spotkaliśmy się z przyjaciólmi. Co prawda wszyscy poza mna sączyli whisky ale i tak było super. I zamówiliśmy moje ukochane sushi moje oczywiście w wersji pieczonej W sumie posiedzieliśmy do 23 więc poczułam się prawie jak przed tą całą epidemia. Dziś też mamy trochę rzeczy do ogarnięcia, mąż wynajmuje 2 mieszkanie studentom a dziś będa je zdawać więc musimy zobaczyć, czy wszystko jest dobrze i czy nie ma zniszczeń
Prawie 40 stron do nadrobienia zaraz zabiueram się za czytanie
reklama
Ja już druga ciąża jestem na zastrzykach z heparyny. Brzuch cały pokluty i w siniakach . W pierwszej ciąży miałam zakrzep w nodze i okazało się że mam zakrzepice. Po porodzie wszystko przeszlo. Jednak mój lekarz zaraz przy pierwszej wizycie i potwierdzeniu drugiej ciąży zaraz zapisał mi heparyne i tak będę miała aż do porodu.Ja często kapalam z m Ale też zdarzało się samej. Mój sposob był taki niezależnie od rodzaju wanny. Ręcznik z kapturkiem pod broda. Wyciagalam bobaska plecami do mnie zakładając kapturek na główkę. Zawijala obiema rękoma I jak juz zawinięte to trzymałam jedna reka przytulone do mnie A druga opuszczalnam przewijak. I tak chwilę trzymałam żeby ręcznik wchłonąl wilgoć potem kladlam na przewijak.
Drugie wyszlo w normie wiec zastrzyki przeciwzakrzepowe pomagają Ale I tak chca bym została przynajmniej do rana ! Jutro zobaczymy co powiedzą. Ok 8.30.
Dzikeuje :*