reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Większość kobiet nieznosi facetów jak wypiją, ale mój to jakis ewenement 😂 takie to kochane 😂
Jeszcze teraz spi w salonie i co go budzę, żeby szedl do sypialni to mowi "już już kochanie" i po sekundzie chrapie :D

No ja to miałam dziś taką nockę, że szok... Około 2 się obudziłam i słyszałam jak ktoś chrapie, jak coś stuka i myślę "no gdzie mój synek by tak chrapał", nasłuchuje i nagle jebs w drzwi. Wystraszyłam się, obudziłam mojego i mówię słyszałeś, a on że co, a ja mówię no ktoś walnął nam w drzwi. Wstaliśmy, patrzę do młodego - śpi, nagle jebs w drzwi i chrapanie z klatki... Mówię kurde, pewnie znowu jakiś bezdomny nam wszedł (już kiedyś była taka sytuacja), ale mówię do Marcina żeby nie otwierał, bo się boje. No i w sumie stałam, nie wiedziałam czy zadzwonić na policję czy co, w końcu słyszę a on się wierci, słyszę puka do drzwi do sąsiadów (patrzę, a to nawalony sąsiad). Nie wiem czy sąsiadki nie było czy po prostu go nie chciała wpuścić, ale chyba do 5 rano walił w drzwi... Teraz słyszę, że gdzieś po klatce buszuje, ale chyba poszedł wyżej bo tu go nie widać... Żałuję, że nie jestem na tyle odważna żeby wyjść i go troszkę zje**ć 🙈

reklama
No ja to miałam dziś taką nockę, że szok... Około 2 się obudziłam i słyszałam jak ktoś chrapie, jak coś stuka i myślę "no gdzie mój synek by tak chrapał", nasłuchuje i nagle jebs w drzwi. Wystraszyłam się, obudziłam mojego i mówię słyszałeś, a on że co, a ja mówię no ktoś walnął nam w drzwi. Wstaliśmy, patrzę do młodego - śpi, nagle jebs w drzwi i chrapanie z klatki... Mówię kurde, pewnie znowu jakiś bezdomny nam wszedł (już kiedyś była taka sytuacja), ale mówię do Marcina żeby nie otwierał, bo się boje. No i w sumie stałam, nie wiedziałam czy zadzwonić na policję czy co, w końcu słyszę a on się wierci, słyszę puka do drzwi do sąsiadów (patrzę, a to nawalony sąsiad). Nie wiem czy sąsiadki nie było czy po prostu go nie chciała wpuścić, ale chyba do 5 rano walił w drzwi... Teraz słyszę, że gdzieś po klatce buszuje, ale chyba poszedł wyżej bo tu go nie widać... Żałuję, że nie jestem na tyle odważna żeby wyjść i go troszkę zje**ć 🙈
Ja znając mój charakter koleś już dawno by po schodach leciał 😂

@Akuku, rany jak to dobrze że posłuchałaś intuicji i pojechałaś do tego szpitala ❤ Pewnie strzelą Ci jakąś kurację i będzie wszystko ok :)

@martini31, ja mam tę poduszkę ciążową, ale i tak śpię na niej z przygniecionym brzuchem, nie umiem inaczej 🤦‍♀️ I ciągle jest mi niewygodnie, chyba ją wymienię na zwykłą prostą albo w kształcie U.

Ja dzisiaj nie robię nic na obiad, daję się mężowi wykazać 😁 Mam za to dwa egzaminy, więc dzień rozwalony, bo jeden o 12 a drugi o 16.

Czy któraś z Was myślała o sesji ciążowej? :) Wyskakują mi na fb takie piękne zdjęcia i zaczęłam się zastanawiać. Chociaż nie cierpię siebie na zdjęciach, więc nie wiem czy umiałabym nawet zapozować 😂

Dobry fotograf i wcale nie trzeba potrafić pozować 😁 pokieruje i będzie piękna pamiątka 😍
Jeśli chodzi o mnie, to ja na taką sesję się nie nadaje, po pierwsze nie lubię jak ktoś mi robi zdjęcia i zawsze wyglądam na nich źle, a po drugie źle się czuję w swoim ciele i nie chce oglądać tego na zdjęciach jeszcze 🙈

@Akuku, rany jak to dobrze że posłuchałaś intuicji i pojechałaś do tego szpitala ❤️ Pewnie strzelą Ci jakąś kurację i będzie wszystko ok :)

@martini31, ja mam tę poduszkę ciążową, ale i tak śpię na niej z przygniecionym brzuchem, nie umiem inaczej 🤦‍♀️ I ciągle jest mi niewygodnie, chyba ją wymienię na zwykłą prostą albo w kształcie U.

Ja dzisiaj nie robię nic na obiad, daję się mężowi wykazać 😁 Mam za to dwa egzaminy, więc dzień rozwalony, bo jeden o 12 a drugi o 16.

Czy któraś z Was myślała o sesji ciążowej? :) Wyskakują mi na fb takie piękne zdjęcia i zaczęłam się zastanawiać. Chociaż nie cierpię siebie na zdjęciach, więc nie wiem czy umiałabym nawet zapozować 😂
Ja mam koleżankę również mamę i poleca robić sesje od 7 miesiąca ciąży, brzuszek już ładna a mamy jeszcze na siłach :D wg mnie to super pamiątka. Tylko nie wiem jakie zdjęcia bym chciała bo takie standardowe w sukienkę i z wiankiem na głowie średnio mi się podobają 😂😂😂

Dziękuję za odpowiedź to chyba kupię prosta bo tak jak mówisz ją będę mogła ułożyć jak chce😊
Właśnie przymierzam się do zakupu i miałam pytać jaka w takim razie najlepsza... Dobrze że jesteście bo nie wiem czemu patrzyłam tylko na te w kształcie litery u.

W którym tygodniu jesteś ze juz czujesz ruchy? Bo ja w 17 tc ale jeszcze nic nie czuje dodam że to moja pierwsza ciąża
Ja tak samo, 17tc i pierwsza ciąża i nic. Na grupie na fb babki piszą że czują już od 14tc i się zastanawiam czy ze mną coś nie tak 😅 jedyne co czasem czuje to takie uczucie rozciągania macicy ale kurcze ciężko to wszystko czasem nazwać :D

Dobry fotograf i wcale nie trzeba potrafić pozować 😁 pokieruje i będzie piękna pamiątka 😍
Jeśli chodzi o mnie, to ja na taką sesję się nie nadaje, po pierwsze nie lubię jak ktoś mi robi zdjęcia i zawsze wyglądam na nich źle, a po drugie źle się czuję w swoim ciele i nie chce oglądać tego na zdjęciach jeszcze 🙈

Mam to samo.
Nie mam detektora więc nie posłucham a ruchy w ciągu dnia to poczułam tylko kilka razy, raz na kilka dni wiec też na podstawie ruchów jeszcze nie zaobserwuje czy jest ok. Wierzę, że tak. Jutro o 18 wizyta to sprawdzę co tam u bobaska 🙂

U mnie czasem super się sprawdza poducha szczególnie jak plecy bola ale czasem się też mecze z tą poducha więc wyciągam no i dziś właśnie spałam bez.
Ja robiłam sesje w pierwszej ciąży. Jestem zadowolona ale nie wiem czy drugi raz będę robić bo niewiele się pewnie ta sesja będzie różnić od pierwszej. Brzuch to brzuch. W każdej ciąży podobny.

A ile sobie życzą u Ciebie za taka sesje? I za ile fotek?

Mnie się marzy taka domowa z noworodkiem ale u nas ciemne mieszkanie więc raczej odpada. A szkoda.

Czasem dziecko potrzebuje być same w tym momencie, żeby się skupić 😁🙈

Rozumiem :) to czekamy do jutra :D
Albo połóż się na brzuch :p hihi
Co do ruchów ja teraz czuje niby codziennie Ale delikatnie A czulam już mocniej.

Ja mam koleżankę również mamę i poleca robić sesje od 7 miesiąca ciąży, brzuszek już ładna a mamy jeszcze na siłach :D wg mnie to super pamiątka. Tylko nie wiem jakie zdjęcia bym chciała bo takie standardowe w sukienkę i z wiankiem na głowie średnio mi się podobają 😂😂😂

Właśnie przymierzam się do zakupu i miałam pytać jaka w takim razie najlepsza... Dobrze że jesteście bo nie wiem czemu patrzyłam tylko na te w kształcie litery u.

Ja tak samo, 17tc i pierwsza ciąża i nic. Na grupie na fb babki piszą że czują już od 14tc i się zastanawiam czy ze mną coś nie tak 😅 jedyne co czasem czuje to takie uczucie rozciągania macicy ale kurcze ciężko to wszystko czasem nazwać :D
Ja tez własnie wybieram poduszkę a wiedzialam ze dziewczyny już kupiły więc wiedzą jak się sprawdza i doradza😉 ja też jak czytam że dziewczyny już dawno czują pierwsze ruchy to się dziwię ale czytałam że w pierwszej ciąży to przeważnie od 20tc czuć ruchy dziecka a teraz tak jak mówisz czuje tylko ciągnięcie 😉

reklama
Do góry