L
Lebkuchen_mum
Gość
Tam tez czasem kłuje. Pewnie wszystko sie wlasnie "rozlazi"Może o spojenie łonowe ci chodzi?, tam są kości właśnie i wszystko brzydko mówiąc się "rozłazi" żeby zrobić miejsce powiekszajacej się macicy![]()
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
![Grinning squinting face :laughing: 😆](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f606.png)
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tam tez czasem kłuje. Pewnie wszystko sie wlasnie "rozlazi"Może o spojenie łonowe ci chodzi?, tam są kości właśnie i wszystko brzydko mówiąc się "rozłazi" żeby zrobić miejsce powiekszajacej się macicy![]()
Tez ugniatamHaha ha tak sprawdzam czy napewno jeszcze bolą, chodzę i ugniatamo boli czyli jest ok
![]()
Ten tez chinski, ale jak piszesz, ze dziala i ta laska co sprzedaje, tez pisze ze dziala to chyba sie skusze, 20€ to jeszcze nie taki wydatek, a jak cos to odsprzedam
Ja 25.05 mam komplet badan, w tym badania przesiewowe na trisomie, tarczyce, glukoze (ale z tego co zrozumialam, to nie zawsze robia glukoze, bo babeczka przez telefon rzucila cos "a to ci zapisze jeszcze glukoze dodatkowo")
@Piernik98 jaki ładny brzuszek
W Norwegii mieszkam, w UK pewnie podobnie z tego co @Akuku pisze.
Ja jeszcze pracuje, mam tylko zwolnienie na 50% wiec nie mogę mieć tyle postoju ( w Pl 2 tyg, w Norwegii 10 dni jest) oby to znieśli niedlugo![]()
A kury tydzień. U ciebie nie ma się co martwić ją mam różnieDziewczyny od jakiegoś tygodnia juz nie budzę się na siku w nocy i nie oddaje tak często moczu. Czy to normalne ? Wy też już tak nie odwiedzacie Wc co chwilę ? Fakt że przez mdłości mniej pije napojów, ale nie wiem czy to jest ok.
No u mnie też by padli hahaha dzieci są fajne haha mam już dwoje czasem mnie zaskakują syn lat 5 co dziennie się mnie pyta kiedy pojadę do szpitala rodzicPisalam wczesniej ze pilnuje dzis 7 letniego siostrzenca i w reklamie byl maly murzynek i on do mnie ciociaaaaa a ty tez urodzisz malego murzynka?padłam po prostu haahaha to by sie wszyscy zdziwili
![]()
6 ciąża? Wszystkie donoszone?To pewnie bierz
U nas jest w 12 tyg usg I pappa z krwi. Potem 20 tyg ust. Przy zdrowej ciazy to na tyle, ale jeśli jest wskazanie np pomiar brzucha za mały za duży (od spojenia linowego do dna macicy) , jakieś schorzenia kobiety, pozycja dziecka, u mnie przy cukrzycy ciążowej I że względu na to że to 6 ciąża bede miała więcej usg. W czerwcu już idę do kliniki w szpitalu i tam będę mieć dodatkowe wizyty z lekarzem A on z reguły zalecam mi usg co 2-3-4 tyg w zależności jak mala rosla.
Dodatkowo mialam kontrolowany cukier i wizyty z tym związane oraz przez cukrzycę wywoływany poród. Moglam miec z 10 dni przed Ale akurat mama do pl pojechała...i nie miałabym z kim dzieci zostawic, wywoływały mi 5dni przed terminem jakos.
Więc jak tutaj są wskazania to częściej robią i usg I inne badania.
Mąż jakby się opamiętał. Pyta mnie jak się czuję, pomaga w czym trzeba, dał mi do zrozumienia że jemu też przykro z tego powodu. Aż go nie poznaje... Same wiecie jakie miał nastawienie. Chyba dotarło do niego że sam jakby wykrakał i chyba ma wyrzuty. Ale widzę że też mu ciężko mimo wszystko... Może właśnie tak musiało być żeby się opamiętał.Przykro bardzo [emoji3064]
A jak mąż?
Ściskam Cię mocno [emoji3590]
6 ciąża? Wszystkie domoszoneTo pewnie bierz
U nas jest w 12 tyg usg I pappa z krwi. Potem 20 tyg ust. Przy zdrowej ciazy to na tyle, ale jeśli jest wskazanie np pomiar brzucha za mały za duży (od spojenia linowego do dna macicy) , jakieś schorzenia kobiety, pozycja dziecka, u mnie przy cukrzycy ciążowej I że względu na to że to 6 ciąża bede miała więcej usg. W czerwcu już idę do kliniki w szpitalu i tam będę mieć dodatkowe wizyty z lekarzem A on z reguły zalecam mi usg co 2-3-4 tyg w zależności jak mala rosla.
Dodatkowo mialam kontrolowany cukier i wizyty z tym związane oraz przez cukrzycę wywoływany poród. Moglam miec z 10 dni przed Ale akurat mama do pl pojechała...i nie miałabym z kim dzieci zostawic, wywoływały mi 5dni przed terminem jakos.
Więc jak tutaj są wskazania to częściej robią i usg I inne badania.
Dzidziuś u mnie też widać dodałem dla porównania dwa zdjęcia tyle że u mnie trzecia ciaza pierwsze zdjęcie będzie z 6 tygodnia brzuszek jaki miałam cały czasWlasnie nie wiem bo wzdec nie mamzauwazylam jakos 3 dni temu ten brzuszek. Nawet facet mowi ze to juz jego bobo
Na poczatku ciazy mialam okropne wzdecia ale w sumie przeszly pozniej. Nie wiem moze one ale nie czuje zebym miala
gwizdek mam na szyi bo pilnuje siostrzenca i mecz gramy
![]()
Juz sie zaokrągla. Tez chce taki6 ciąża? Wszystkie domoszone
Dzidziuś u mnie też widać dodałem dla porównania dwa zdjęcia tyle że u mnie trzecia ciaza pierwsze zdjęcie będzie z 6 tygodnia brzuszek jaki miałam cały czas