reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Jaki koszt takiego pakietu?
Jak firma gwarantuje prywatną opiekę medyczną, to jest dużo taniej, niż jakby sobie normalnie kupić taki pakiet. My mamy z pracy męża medicover i on nie płaci nic, a za mnie 50 zł miesięcznie. Mam tam wizyty u wszystkich specjalistów, badania, nawet prenatalne w ciąży. U innego pracodawcy mial luxmed tak jak Karanga i też nas to tyle kosztowało.

Mnie już przestaky tak boleć jak na początku, teraz są tkliwe ale już tak nie bolą, natomiast czuje mocno jajniki i cały czas mnie coś drapie i ciągnie
To samo aż mnie to nie pokoi wczoraj pisałam właśnie dziewczyna czy to normalne takie kłucie jak na okres dziwne uczucie i koło pępka czuje tez kłucie

Mnie już przestaky tak boleć jak na początku, teraz są tkliwe ale już tak nie bolą, natomiast czuje mocno jajniki i cały czas mnie coś drapie i ciągnie
Ja tak samo. :) duzo żył mi sie pojawiło... I wydaje mi sie ze pojawia sie pasek na brzuchu. Ale piersi zdecydowanie mniej.. PrY dotyku i ugniataniu jedynie

Mialam dzis okropna noc, tak strasznie mnie glowa bolala i boli do tej pory, ale w nocy to bylo cos nie do wytrzymania. Wzielam Paracetamol i masc z mentolem, ale sie krecilam na lozku chyba dwie godziny, nie moglam sobie miejsca znalezc 😢😢😢 U nas wczoraj byla okropna pogoda, zimno i lalo, a dzis slonce swieci, mysle ze to przez ta zmiane pogody .

Do tego moja corka sobie wymyslila, ze zrobi camping w pokoju, rozlozyla sobie tipi i tam spala, tylko ze ubrala sobie koszulke do spania i zapomniala majtek, a ze sie wiercila, to co poszlam ja sprawdzic to koc lezal obok i spala z tylkiem na wierzchu 🤦🏻‍♀️ a jeszcze co chwile gada przez sen i to komicznie wygladalo 😂

Mój pies lat 5- maltanczyk.. szczeka na wszystkich kto przychodzi.. szczeka jak ktoś puka, zadzwoni dzwonek nawet w tv :D albo jak np ja coś robie I pukne to już leci do drzwi.
Wlasnie zadziwia mnie to, ze tu w Barcelonie chyba 90% ludzi ma w domu psy, a w ogole ich nie slychac, ani przez sciany, ani na ulicy, tu psy w ogole nie szczekaja.

Mysle o tym, zeby kupic ten dedektor tetna plodu, taki
IMG_20200515_113539.jpg

Milego dnia dziewczyny i witam nowe mamusie 😊

Ja dostałam od prywatnego gin.liste badań labo.do zrobienia dziś dzwoniłam do rodzinnego i wystawił mi na te badania skierowanie i powiedział, że mogę spokojnie za każdym razem poprosić o wypisanie skierowania u niego na nfz. Zawsze jakiś hajs do przodu :) A jak u was, płacicie za badania?

Ja mam w pracy pakiet premium w Enel-medzie ale prenatalne z testem Papp-a robię w przychodni przyszpitalnej bo szkoda mi wydawać ponad 520 zł. Musiałam tylko wydobyć skierowanie od lekarza i już w najbliższy poniedziałek mam wyznaczony termin wizyty. Zdziwiłam się co tak szybko ale pani w rejestracji stwierdziła, że mają zasadę, że to ich lekarz określa wiek ciąży, nie wierzą na słowo.

I jeszcze prytanie z prośbą o pomoc techniczną ... dziewczyny jak ustawić tu na forum, na dole pasek z wiekiem ciąży?

reklama
Ja tak samo. :) duzo żył mi sie pojawiło... I wydaje mi sie ze pojawia sie pasek na brzuchu. Ale piersi zdecydowanie mniej.. PrY dotyku i ugniataniu jedynie
U mnie to samo zyl pelno i wlasnie wczoraj zauwazylam ze zaczyna delikatnie ciemniec mi kresa i w ogole zauwazylam ze w jej miejscu pojawily sie wloski 😳😳😳 piersi prawie wcale mnie nie bola, czasem zabolą i przestaja

Do góry