Karanga
Fanka BB :)
@sandra_91 była osobna półka oznaczona i tam był całkiem spory wybór do tego etykietki 'krzyczały' że to bez alko więc nie powinno być problemu ze znalezieniem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A dlaczego dostałaś mniej? Podpisywalas jakiś aneks zmniejszający do umowy?Tak to ja wiem... Tylko jestem oprócz tego że teraz dostałam 1500zl mniej a od zusu na macierzyńskim dostanę jeszcze mniej dlatego tak się boje.... Bo wtedy nie damy rady już w ogóle...
Dostałam tyle że względu na to że jestem aktualnie na opiece. Podczas l4 zgodzie się że dostanę w miarę normalne pieniądze ale kiedy firma ogłosi upadłość i mi macierzynskie bedzie wypłacał zus to dostanę wielkie gow...A dlaczego dostałaś mniej? Podpisywalas jakiś aneks zmniejszający do umowy?
ZUS za podstawę wyliczenia zasiłku chorobowego bierze średnią z ostatnich 12 miesięcy.
Jeżeli nie było żadnych zmian w umowie to tak właśnie będziesz miała wypłacane.
Mozesz mi wmawiac, ze nie powinnam byc zaskoczona, ale i tak jestem.
W sumie warto sprawdzać czy jest 0,0% bo w Polsce 0% może być wtedy kiedy ma deklarowana wartosc później 0,5% i wiadomo jak się tam raz na kilka miesięcy jedno takie wypije to się nic nie stanie ale skoro są 0,0% i to bez przekreślonej pani w ciąży to można pic spokojniej
W selgrosie jest u mnie wydzielona półka, w auchan nie pamietam bo widziałam akurat kiedy robiłam spore zapasy alko na trzydziestkę ;p to tylko jako ciekawostkę zobaczyłam ale nie przywiązałam do tego za dużo uwagi.
No i tez można spokojnie zamowic przez internet
No teraz to sie zgodze, bo u mnie ciaza byla jak najbardziej oczekiwana, ale ze sie wreszcie udalo to bylo zaskoczenie. To tak jakbys przez wiele lat grala w totolotka i nagle sie trafia najwyzsza nagroda, niby za kazdym razem mozesz sie spodziewac, ze sie trafi, ale jednak watpisz, ze sie uda i kiedy w koncu sie uda to jest mile zaskoczenie Przynaniej u mnie.Ok, może źle się wyraziłam i słowo zaskoczenie nie jest tutaj odpowiednie, bo ja sama jestem zaskoczona ciążą z moim rzekomo cienkim endometrium, bardziej miałam na myśli sytuację kiedy pada stwierdzenie że dziecko nie było planowane a na pytanie o antykoncepcję odpowiedź brzmi że nie stosowali [emoji6]
No ja właśnie dopiero w ciąży się dowiedziałam, ze w Polsce bezalkoholowe nie musi znaczyć bezalkoholoweMasz rację z tymi procentami, ja sprawdzam na piwkach bezalkoholowych, nie wiem jak jest z winami tego typu