reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Ragda ja tez mam takie sny dziwne i okropne. W poprzednich ciazach meczylam sie tak do konca. Teraz to samo.... chyba z nerwow
Ja mam nadzieję, ze to minie bo taka zmeczona sie budze przez to 😮
Ja już nie mogę z tymi mdlosciami :/ wczoraj sie chwaliłam mężowi ze sie super czuje, ze mnie nie mdli od rana, przyszedl wieczor.... powtorka z rozrywki, romans z muszlą i dreszcze... nie zniese :p jak to bedzie u mnie trwalo do końca ciąży jak u niektórych z Was, to się załamie 😭 Plus jest taki, że juz schudlam 2kg, bo mało jem, a czesto zeby powstrzymać mdłości. 22.05 mam prenatalne, 3majcie kciuki :))

Ps jest tu ktos z Krakowa?
Na pewno przejda po 1 trymestrze. Trzeba byc dobrej myśli 😍 ale nie ma co sie chwalic ze jest dobrze po potem zaraz znowu mdli 😂 mialam tak samo :D

reklama
@Mrs.Alice gratulacje :) 😍 😍
@Blaankaa a napisałabys gdzie można kupić winko bezalkoholowe? Szukałam w lidlu i biedronce niestety bezskutecznie.
Tak czytam i czytam o waszych objawach, wymiotach...u mnie totalnie nic...no może od czasu do czasu delikatne mdłości...może to jeszcze za wczesnie? Dzis wg apki 7+5. Dzwonili do mnie wczoraj i mam przełozoną wizyte z 12.05 na 11. 05. Nawet sie cieszę, bo bardzo chciałabym zobaczyć czy na pewno wszystko jest dobrze.

@sandra_91 ja bezalkoholowe winko kupowałam koleżance w Piotrze i Pawle, z tym że to było jakoś rok temu. Ale może jeszcze mają :) szukałabym właśnie w takich delikatesach "wyższej klasy"

@Karanga @Rumiankowa bardzo wam dziękuję :) Niestey u mnie w okolicy tylko Lidl, Biedronka i delikatesy Mila ;) ale dobrze wiedzieć, może pojedziemy troszkę dalej i zakupimy w końcu :) A jest tam jakas półka oznakowana, że to wina bezalkoholowe czy po kolei musze sprawdzać? Czy wy pytałyście po prostu sprzedawcę?

Powinno być napisane 0 procent. Ja widziałam w żabce i biedronce martini prosecco 0%
@Karanga @Rumiankowa bardzo wam dziękuję :) Niestey u mnie w okolicy tylko Lidl, Biedronka i delikatesy Mila ;) ale dobrze wiedzieć, może pojedziemy troszkę dalej i zakupimy w końcu :) A jest tam jakas półka oznakowana, że to wina bezalkoholowe czy po kolei musze sprawdzać? Czy wy pytałyście po prostu sprzedawcę?

Powinno być napisane 0 procent. Ja widziałam w żabce i biedronce martini prosecco 0%

W sumie warto sprawdzać czy jest 0,0% bo w Polsce 0% może być wtedy kiedy ma deklarowana wartosc później 0,5% i wiadomo jak się tam raz na kilka miesięcy jedno takie wypije to się nic nie stanie ale skoro są 0,0% i to bez przekreślonej pani w ciąży to można pic spokojniej ;)

W selgrosie jest u mnie wydzielona półka, w auchan nie pamietam bo widziałam akurat kiedy robiłam spore zapasy alko na trzydziestkę ;p to tylko jako ciekawostkę zobaczyłam ale nie przywiązałam do tego za dużo uwagi.

No i tez można spokojnie zamowic przez internet ;)

W Auchan kupowałam [emoji16]
@Mrs.Alice gratulacje :) [emoji7] [emoji7]
@Blaankaa a napisałabys gdzie można kupić winko bezalkoholowe? Szukałam w lidlu i biedronce niestety bezskutecznie.
Tak czytam i czytam o waszych objawach, wymiotach...u mnie totalnie nic...no może od czasu do czasu delikatne mdłości...może to jeszcze za wczesnie? Dzis wg apki 7+5. Dzwonili do mnie wczoraj i mam przełozoną wizyte z 12.05 na 11. 05. Nawet sie cieszę, bo bardzo chciałabym zobaczyć czy na pewno wszystko jest dobrze.

@mr.alice gratulacje, będzie dobrze [emoji16][emoji173][emoji2956]

Jeżeli forma ogłasza upadłość A Ty jesteś w ciąży, to jesteś chroniona i placi później ZUS

reklama
@mr.alice gratulacje, będzie dobrze [emoji16][emoji173][emoji2956]

Jeżeli forma ogłasza upadłość A Ty jesteś w ciąży, to jesteś chroniona i placi później ZUS
Tak to ja wiem... Tylko jestem oprócz tego że teraz dostałam 1500zl mniej a od zusu na macierzyńskim dostanę jeszcze mniej dlatego tak się boje.... Bo wtedy nie damy rady już w ogóle...

Do góry