reklama
Mrs.Alice
Fanka BB :)
Nie ma tak. Jak firma zgłasza upadłość to nie interesuje ich, że Kobiet w ciąży. Niestety takie prawo.Jak uciekniesz na l4 to chyba będziesz chroniona i dostaniesz również macierzyński ?
Mrs.Alice
To ja czytałam, że jest inaczej. Ale może się mylę.Czytałaś już co się dzieje w takiej sytuacji? Mąż w Niemczech miał taką sytuację i płacenie wypłat przeszło na Państwo. W ciąży zwolnić Cię nie mogą, więc szybko L4 i będziesz miała pewnie normalnie do porodu plus macierzyński wyplacony z zus.
niemandin
Nie ma tak. Jak firma zgłasza upadłość to nie interesuje ich, że Kobiet w ciąży. Niestety takie prawo.
A nie jest tak, że wtedy płaci ZUS?
Asia Kasia
Dokladnie tak jest płaci zus. Ale zastanawia mnie to czy jesli korzysta z tarczy antykryzysowej to czy może ta upadłość ogłosić. Czytałam że nieA nie jest tak, że wtedy płaci ZUS?
bejbi002
Tak to prawda wietrzenie pomaga, czasem lepiej niz niejedna maść czy globulkiMoja w poprzedniej ciąży powiedziała, że lepiej tego nie brać, także jak widać co lekarz to opinia. Można śmiało clotrimazolum i zdecydowanie trzeba leczyć szybko, bo to się okropnie rozwija. Wiem, bo cała ciążę walczyłam. Wiecie co najlepiej pomaga? Bawełniane majtki i spanie w koszuli nocnej bez majtek. Serio, wietrzenie jest najważniejsze.
Ostatnia edycja:
Jakie zarządzenie? Już wracają porody rodzinne
Dziewczyny, widziałyście zarządzanie o porodach rodzinnych? Współczuję tym, które rodzą w najbliższym czasie... Ciekawe, co będzie do grudnia [emoji848]
Dolvit
Jeśli w ciągu 5 dni przed porodem tatuś zrobi test na korone i wyjdzie ujemny to może być przy porodzie ))Jakie zarządzenie? Już wracają porody rodzinne
reklama