reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A tak z innej beczki: uprawiacie jakaś aktywność fizyczną? Ja zanim zrobiłam test odpaliłam rolki, teraz mąż się na mnie drze i każe mi leżeć...a mi tak tęskno za rolkami albo chociaż rowerem... Zostaje mi ogródek i kwiatki :(

Na razie tylko spacery, ale mam nadzieję, że na następnej wizycie lekarz da mi zielone światło na ćwiczenia no i chodzenie po górach 😁

Na razie tylko spacery, ale mam nadzieję, że na następnej wizycie lekarz da mi zielone światło na ćwiczenia no i chodzenie po górach 😁
A w ogóle najlepsze bo nam powiedziała, że jak biore duphaston to mamy się wstrzymać z seksem...i nie wiem czy ta przerwa tylko do tej wizyty na której mam nadzieje, że zobacze serduszko czy już w ogóle do końca ciąży... 🙄🙄🙄

Aktywność fizyczna w ciąży jest zalecana. Pokaż mężowi takie informacje. Rower akurat i rolki to ryzyko upadku ale już bieganie, czy stacjonarny rower, orbitrek etc jeśli masz to śmiało można ćwiczyć :)
A tak z innej beczki: uprawiacie jakaś aktywność fizyczną? Ja zanim zrobiłam test odpaliłam rolki, teraz mąż się na mnie drze i każe mi leżeć...a mi tak tęskno za rolkami albo chociaż rowerem... Zostaje mi ogródek i kwiatki :(

Ja biorę duphaston i nie mam zakazu seksu [emoji848]
A w ogóle najlepsze bo nam powiedziała, że jak biore duphaston to mamy się wstrzymać z seksem...i nie wiem czy ta przerwa tylko do tej wizyty na której mam nadzieje, że zobacze serduszko czy już w ogóle do końca ciąży... [emoji849][emoji849][emoji849]

A w ogóle najlepsze bo nam powiedziała, że jak biore duphaston to mamy się wstrzymać z seksem...i nie wiem czy ta przerwa tylko do tej wizyty na której mam nadzieje, że zobacze serduszko czy już w ogóle do końca ciąży... 🙄🙄🙄

Ja też mam zakaz 😭 Ale mam nadzieję, że tylko do następnej wizyty, tak zresztą zrozumiałam...bo jakby mam większą ochotę, niż zwykle i żal nie skorzystać 😂

A że o to chodzi. No faktycznie trochę dziwne ale pytanie czy w każdym szpitalu są takie zasady?
Mi nie zależy na porodzie z mężem dlatego się tym nie interesowałam.
Ma to sens jeśli masz zaplanowaną cesarke i przy cesarce pozwolą być. W innym przypadku jak przewidzisz kiedy urodzisz? Od połowy grudnia co 5 dni będziecie robić test za 500zl? :D

reklama
Do góry