reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

A że o to chodzi. No faktycznie trochę dziwne ale pytanie czy w każdym szpitalu są takie zasady?
Mi nie zależy na porodzie z mężem dlatego się tym nie interesowałam.
Ja jakoś w ogóle o porodzie nie myślę 😂 ja myślę o kolejnej wizycie czy coś będzie czy nie i czy przebrne 1 trymestr heh. Chociaż miło by było mieć mojego Wojtunia obok. Wiecie jak dzielnie robi mi zastrzyki? 😂😍😁

reklama
A w ogóle najlepsze bo nam powiedziała, że jak biore duphaston to mamy się wstrzymać z seksem...i nie wiem czy ta przerwa tylko do tej wizyty na której mam nadzieje, że zobacze serduszko czy już w ogóle do końca ciąży... 🙄🙄🙄
Ja tez biore duphaston i narazie caly 1 trymestr seks zakazany pozniej lekarz mowi zobaczymy ale duphaston pewnie bede dlugo brac. Tylko to jest zalezne od sytuacji u mnie np bylo poronienie wczesniej dlatego teraz nie drażnimy sie z bobasem zeby zostal z mamusia do grudnia 😂

Ja tez biore duphaston i narazie caly 1 trymestr seks zakazany pozniej lekarz mowi zobaczymy ale duphaston pewnie bede dlugo brac.
No właśnie mi też powiedziała, że jak biore duphaston to zero seksu. I w sumie nie wnikałam w temat aczkolwiek zaczyna mi już doskwierać brak bliskości :p

Oj jak ci kochana zazdroszcze. Super ze taki kochany dla Ciebie i malenstwa ten twoj maz.
Fragment mojej rozmowy dzis z mężem
M: To już kompletna tragedia (w odniesieniu do tego jak powiedziałam, że mam nadzieję że z ciążą wszystko będzie ok)
Ja: uważam, że są większe niż posiadanie trzeciego dziecka.
M: Na przykład jakie?
Ja: No nie wiem, choćby takie jakby Ci np. mama umarła (nie daj Boże)
M: To chyba nawet by była mniejsza tragedia ....
Ja: Ale pier*olisz (bo już nie wytrzymałam)

I takie mam mniej więcej wsparcie póki co.

Ale może czas to zmieni :)
Napisałyście tyle, że nie nadążam nadrobic :)

A no i ogólnie jakiś brak sił ostatnio u mnie. Nawet mam wyrzuty, że dzieciom na szybko robię cos do jedzenia i nie dogadzam tak jak zwykle, ehh czy wy też tak macie czasem, czy tylko ja taka leniwa stałam się przez tą ciążę?
Wrrr... chyba po takim tekście uspalabym go i zrobiła wazektomie.... wrrr. Przykro mi, ze nie masz wsparcia ze strony męża :(

@Piernik98 albo dziewczyny, ktore mialy takie dolegliwości doradzicie cos? Oczywiście skontaktuje sie ze swoim ginekologiem ale Wasza opinia też jest dla mnie ważna
Ja stosowałam clotrimazolum w kremie 3x dziennie i Pimafucin w globulkach dopochwowych ale to już na receptę :(

A tak z innej beczki: uprawiacie jakaś aktywność fizyczną? Ja zanim zrobiłam test odpaliłam rolki, teraz mąż się na mnie drze i każe mi leżeć...a mi tak tęskno za rolkami albo chociaż rowerem... Zostaje mi ogródek i kwiatki :(
Ja mam zielone światło na sporty tylko nie na takie bardzo intensywne. Czyli raczej takie, które uprawiałam wcześniej ;)

na seks miałam zakaz na 3 dni, jeśli się nie powtórzy plamienie to wszystko spoko

Ja mam zielone światło na sporty tylko nie na takie bardzo intensywne. Czyli raczej takie, które uprawiałam wcześniej ;)

na seks miałam zakaz na 3 dni, jeśli się nie powtórzy plamienie to wszystko spoko
Zazdroszcze! Ja byłam bardzo aktywna i dziennie robiłam po 20km na rolkach a rowerem to i do 50km potrafilam dobić :p a teraz albo leże albo grzebie coś w ogrodku..

No jestem po 2 poronieniach i w sumie dmuchamy na zimne. Mam cały zestaw leków normalnie jak moja babcia :o no i plus te zastrzyki...
To sie dziwisz ze zakaz seksu 😂 do konca 1 trymestru mysle ze na bank nie bedzie pozwolenia na ruchanko 😂 u mnie 1 poronienie i lekarz zabronil seksu plus mam lezec wiekszosc dnia w lozku i odpoczywac zeby zapobiec ewentualnej powtorce mimi se jest wszystko ok tylko progesteron byl nie najlepszy.

reklama
A w ogóle mój mąż zabrania mi każdej aktywności i każe mi leżeć...a to ma swoje plusy bo... Teraz on sam z siebie odkurza, myje gary,rozwiesza pranie, robi zakupy :D ja wedle jego zaleceń odpoczywam hahahaha :D

Do góry