reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Cena chyba bez papa będę dzwonić do niego jak już będę mieć skierowanie na badanie . A czy test pappa to się dowiem jak będę dzwonić i pytać. Wiem że koleżanka robiła tam wszystkie 3 badania prenatalne ma on certyfikat fmf.
Do obu Was to samo pytanie ;)

Ale już za zintegrowany test wg FMF? USG+Pappa?
Z tego co czytam to ma tam usg i pappe

No ja najtaniej znalazłam 550 u nas ale ta klinika za 560 bardziej mnie przekonuje. Większość i tak 650-700zl więc i tak...
Widziałam, że w mieście rodziców też właśnie 470zł ale cóż nie od dziś wiem, że Wrocław do tanich nie należy :D

Ja pójdę ponownie do Ginemedica :)

Wy wszystkie o prenatalnych a ja za 8 dni może dowiem się w końcu czy jest dzidziuś czy nie.. 😳 aż mnie coraz mocniej to zaczyna martwić
Nie stresuj się ;)
Prawda jest taka, że ja się zapisałam żeby zaklepać termin (bo chciałam w tym tygodniu 12+ a u mnie to wypada w tygodniu z bożym ciałem) i po cichu po prostu liczę, że do tego czasu wszystko będzie ok. 22 maja kolejne USG i też będę panikować :)
Strasznie zazdroszczę tym co mają na początek grudnia termin bo szybciej przekroczą barierę 2 trymestru.

Powiem Ci, że musiałabyś chyba grać w otwarte karty. Ja zaszłam w ciążę 2 miesiące po podpisaniu umowy na rok i nie miałam gdzie wracać po macierzyńskim. Weź to pod uwagę, że musiałabyś dostać od razu umowę na 2 lata albo na czas nieokreślony.
Na stałe, pytał o pracę sezonowe. Ale nie miałabym z kim z dnia na dzień małej zostawić. A dać mała do żłobka i siedzieć w domu i czekać na telefon o pracę na 2 tygodnie nie ma sensu. Zależy mi na stałym zatrudnieniu, mimo ciąży bo po macierzyńskim odrazu chciałabym wrócić i pracować dalej.

Powiem Wam, że zaczynam mieć mieszane uczucia. Trochę się boję c oto będzie z tym drugim dzieckiem, które jest mniejsze i Pani doktor daje mu 50% szans. Strasznie taka niepewna sytuacja. Z drugiej strony zaczynam myśleć nad posiadaniem bliźniaków i jestem przerażona [emoji33][emoji23] A to problem z autem, bo 3 foteliki, a to 2 łóżeczka itd itd. Termin mam na 20 grudnia, więc poród na święta też brzmi świetnie :D Bliźniaki raczej się rodzą wcześniej, my tu nie mamy żadnej rodziny, więc ktoś by musiał przyjechać, żeby mi pomóc. Jedna wielka niewiadoma, a do tego moja dwulatka to jest bardzo wymagające dziecko [emoji85]

reklama
Powiem Wam, że zaczynam mieć mieszane uczucia. Trochę się boję c oto będzie z tym drugim dzieckiem, które jest mniejsze i Pani doktor daje mu 50% szans. Strasznie taka niepewna sytuacja. Z drugiej strony zaczynam myśleć nad posiadaniem bliźniaków i jestem przerażona [emoji33][emoji23] A to problem z autem, bo 3 foteliki, a to 2 łóżeczka itd itd. Termin mam na 20 grudnia, więc poród na święta też brzmi świetnie :D Bliźniaki raczej się rodzą wcześniej, my tu nie mamy żadnej rodziny, więc ktoś by musiał przyjechać, żeby mi pomóc. Jedna wielka niewiadoma, a do tego moja dwulatka to jest bardzo wymagające dziecko [emoji85]
Zafira jest 7osobowa 😂😂 moj maz juz przelicza kolejne dzieci 😂😂😂😂 czubek jeden

Do góry