Ja dostałam.Ja mam dziś pierwsze USG 5+3 beta 8111. Serduszka pewnie nie zobaczę jeszcze. Wiecie może czy zdjęcie z usg na pierwszej wizycie dostanę ? To moja pierwsza ciąża więc jestem zielona w tym temacie.
reklama
AnSalie
Zaangażowana w BB
Dokładnie to samo napisalam tylko innymi slowamiNie utrzyma ciazy z wada.. jesli organizm sam zdecyduje o „pozbyciu” sie wadliwego zarodka i wtedy nawet podczas zazywania mozna poronic ale w zdrowej ciazy gdzie jest niedobor progesteronu na pewno pomoze. Nic dziwnego ze nie przepisuja za granica jak nawet nie zlecaja tego badania jak a nawet bete ciezko zrobic.
Jezeli jest niedobor progesteronu to nalezy go podawac i pomoze.
Ale jesli progesteron jest w normie, a krwawienia wystepuja to on wtedy nic nie da, jezeli ciąża i tak ma ,,obumrzeć".
Blaankaa
Fanka BB :)
W środę mam wizytę zobaczymy co mi powie lekarz, trochę mnie uspokoilyście A wtedy faktycznie nie jadłam kolacji...
Też mi ostatnio wyszły ciała ketonowe w moczu. Lekarka która zlecała badanie skomentowała wynik pytaniem czy mam cukrzycę, silne wymioty, nie mogę jeść lub przerwa między kolacją a pobraniem porannego moczu była bardzo długa... [emoji2368] Cukrzycy przed ciąża nie miałam, glukoza z 8 kwietnia w normie, a z jedzeniem nie mam problemu i nie wymiotuję...
Wystraszyłam się bo od razu mi to pachniało cukrzycą ciążową, ale lekarz u którego będę prowadziła ciążę powiedział że obecność ciał ketonowych we wczesnej ciąży może się zdarzyć i nie jest to powód do niepokoju. Więc mu zaufałam i myślę że za jakieś 2 tygodnie zrobię powtórne badanie i od razu glukoze, żeby zobaczyć czy nie wzrosła.
Ja mam jutro wizytę serduszkowa więc proszę trzymać kciuki.
Ja powiedziałam mamie i przyjaciółce najpierw, potem po 2 dniach chyba tacie. Bardzo bałam się ich reakcji, bo oni myśleli, że już więcej wnuków nie będzie. Że w tym wieku (mam 36 lat) to ja już będę chciała mieć spokój i żadnych pieluch, więc ze strachu im powiedziałem żeby mieć to z głowy .
Tesciowie i rodzeństwo M dowiedziało się teraz w niedzielę i tu reakcja była cudowna, wszyscy się cieszyli choć też na początku myśleli, że żartujemy.
W pracy powiedziałam już kierowniczce i kilku koleżankom ale u nas to normalne, że co chwilę ktoś jest w ciąży bo to duża instytucja.
Ja powiedziałam mamie i przyjaciółce najpierw, potem po 2 dniach chyba tacie. Bardzo bałam się ich reakcji, bo oni myśleli, że już więcej wnuków nie będzie. Że w tym wieku (mam 36 lat) to ja już będę chciała mieć spokój i żadnych pieluch, więc ze strachu im powiedziałem żeby mieć to z głowy .
Tesciowie i rodzeństwo M dowiedziało się teraz w niedzielę i tu reakcja była cudowna, wszyscy się cieszyli choć też na początku myśleli, że żartujemy.
W pracy powiedziałam już kierowniczce i kilku koleżankom ale u nas to normalne, że co chwilę ktoś jest w ciąży bo to duża instytucja.
L
Lebkuchen_mum
Gość
Na grupie ramzi 1 odpowiedz ze dziewuszka.
Zobaczymy jak to bedzie za kilka tygodzi
Zobaczymy jak to bedzie za kilka tygodzi
L
Lebkuchen_mum
Gość
Tak tak wkomcu. 1 osoba pisze ze dziewczynka@Piernik98 dodały Twoje zdjęcie na grupę? Bo widziałam, że jakieś zdjęcia dzisiaj zostały zaakceptowane
Patrycjaaa97
Tak tak wkomcu. 1 osoba pisze ze dziewczynka
No to tak jak obstawiałam
L
Lebkuchen_mum
Gość
Tez tak obstawialam. Zobaczymy za kilka tygodni czy jednak faktycznie moj instynkt i ramzi sie nie mylilyNo to tak jak obstawiałam
L
Lebkuchen_mum
Gość
O 2 odpowiedzi nawet ze dziewczynka...kurcze jestem ciekawa czy sie sprawdzi
reklama
Tymon'sMom
Dziewczyny zgadzam się z wami, tylko oni nawet poziomu progesteronu nie sprawdzają dzisiaj poprosiłam tego ginekologa o to badanie a on do mnie,że nie wykonują ... i powiedział, że słyszał (bo miał już inne dziewczyny z Polski) ,że u nas się podaje tabletki i dzwonił do innego szpitala w większym mieście przy mnie ale tamten lekarz, też powiedział, że w Norwegii tego nie stosują, tylko w wyjątkowych sytuacjach ( mówił też ,że to ma jakiś wpływ na serce, ale nie zrozumiałam czy moje czy dziecka) hmmm...
Ogólnie czuję się tu pozostawiona sama sobie,co będzie to będzie
Jakoś też już uwierzyłam w tą twoją dziewczynkę, i nie wyobrażam sobie,że będzie inaczej
Ogólnie czuję się tu pozostawiona sama sobie,co będzie to będzie
Nie utrzyma ciazy z wada.. jesli organizm sam zdecyduje o „pozbyciu” sie wadliwego zarodka i wtedy nawet podczas zazywania mozna poronic ale w zdrowej ciazy gdzie jest niedobor progesteronu na pewno pomoze. Nic dziwnego ze nie przepisuja za granica jak nawet nie zlecaja tego badania jak a nawet bete ciezko zrobic.
Dokładnie to samo napisalam tylko innymi slowami
Jezeli jest niedobor progesteronu to nalezy go podawac i pomoze.
Ale jesli progesteron jest w normie, a krwawienia wystepuja to on wtedy nic nie da, jezeli ciąża i tak ma ,,obumrzeć".
Tak tak wkomcu. 1 osoba pisze ze dziewczynka
Jakoś też już uwierzyłam w tą twoją dziewczynkę, i nie wyobrażam sobie,że będzie inaczej