Tutaj masz racje. U mnie też chwilowy stres jest a znając mojego lekarza to będę musiała go błagać o duphaston.Jak mi spadl z 30 do 17 tez nic mi sie nie dzialo ale jednak nie wiadomo jakby bylo jesli nie wkroczylabym wtedy z tabletkami...jednak w ciagu 2 tygodni tak spadlo no to mysle ze zaczelo by spasac jeszcze bardziej a w drugim tygodniu spadl wiecej niz w pierwszym. Na szczescie sytuacja opanowana ale strachu sie najadłam....jeszcze mialam lekarza ktory mial mnie gdzies...duphaston jest dobry, nie zaszkodzi napewno a moze pomoc. Wiadomo czlowiek spokojniej sie czuje jak go przyjmuje
reklama
bejbi002
Fanka BB :)
A to widzisz nawet nie wiedziałam, że tak można. Czyli da się do tej samej. Przepraszam za wprowadzenie w błądJa rozmawiałam z moją lekarką i ona mnie zapisała do siebie na wizytę, prowadzenie ciąży z usg Ale możliwe, że zapisują też do innych, nie wiem na ile to moje szczęście (bo chciałam żeby ona prowadziła) a na ile regularna praktyka w luxmedzie
L
Lebkuchen_mum
Gość
Mi ten pierwszy nie chcial wypisac i szukalam na wlasna reke czy ma ktos do sprzedania bo recepty nie mialam skad wziac na szczescie zmienilam na super lekarza i mowi ze badzo dobrze i madrze zrobilam. Jednak mimo ze wszystko jest dobrze i biore leki lekarz kazal mi lezec do konca 1 trymestru dla zmniejszenia szans na ewentualne zagrozenie...takze nawet sie za bardzo nie ruszam. Czasem jak juz nie wytrzymuje to wyskocze na krociotki spacerek albo usiade na lawce przed domem w takim parkuTutaj masz racje. U mnie też chwilowy stres jest a znając mojego lekarza to będę musiała go błagać o duphaston.
Mrs.Alice
Gratulacje!!!! :**Ale dzisiaj mam dobry dzień dziewczyny
Wróciłam właśnie z usg i płaczę ze szczęścia, zobaczyłam moją kropeczkę z serduszkiem (7+1)❤ w dodatku są dwa pęcherzyki i za dwa tygodnie dowiem się czy będzie druga kruszynka po 3 latach starań i pustym jaju w zeszyłym roku, doczekałam się w końcu
Pytałam doktora o to plamienie które miałam i progesteron, bo mówiłam,ze w Pl to norma ,że po poronieniu i przy krwawieniu kobieta dostaje ,ale on mówił, że w Norwegii nie stosują.Dzwonił nawet do innego szpitala się pytać i powiedzieli,że w bardzo ciężkich przypadkach gdy kobieta juz kilka ciąż straciła i sama nie moze donosić. Także beznadzieja...
Ale liczę na to ,że będzie juz tylko dobrze.
Kto dziś jeszcze wizytuje? Trzymam kciuki
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn które juz widzialy serduszka
Ja nawet nie mam jak leżeć teraz bo pracuje. Oby wszystko u mnie było dobrze. A skąd u ciebie taki spadek progesteronu ? I poważnie lekarz kazał ci leżeć ?Mi ten pierwszy nie chcial wypisac i szukalam na wlasna reke czy ma ktos do sprzedania bo recepty nie mialam skad wziac na szczescie zmienilam na super lekarza i mowi ze badzo dobrze i madrze zrobilam. Jednak mimo ze wszystko jest dobrze i biore leki lekarz kazal mi lezec do konca 1 trymestru dla zmniejszenia szans na ewentualne zagrozenie...takze nawet sie za bardzo nie ruszam. Czasem jak juz nie wytrzymuje to wyskocze na krociotki spacerek albo usiade na lawce przed domem w takim parku
Ja co prawda jeszcze nie ale lekarka na teleporadzie mi powiedziała ze skoro miałam nadciśnienie pod koniec pierwszej ciąży to teraz prawdopodobnie pojawi się dużo dużo wczesniej. Kazała mierzyć dwa razy dziennie, prowadzić zrzeszyt ciśnień i od razu wypisała receptę na Dopegyt (podobno niezalecany podczas kp).Dziewczyny czy któraś z Was borykała sie z wysokim ciśnieniem w wczesnej ciąży?
Tętno ja tez mialam wysokie w ciazy, ale ja generalnie mam wysokie.Martwi mnie też duży puls...
Tarczycę będę dopiero badać
Ketony glodowe, raczej nie ma sie czym martwic, pewnie mialas długa przerwe w jedzeniuZ tym że ja nie wymiotuje... glukoza 4,9 norma u mnie (3.9-5.8)
L
Lebkuchen_mum
Gość
Nie wiem skad spadek progesteronu. Moze po prostu taka "uroda" no i wczesniej mialam biochemiczną wiec mysle ze cos u mnie po prostu z tym progesteronem nie gra. Tak lekarz kazal mi lezec (na szczescie nie pracuje), nie dzwigac, ogolnie odpoczywac. Jestem po poronieniu wiec zachowujemy specjalna ostroznosc zwlaszcza w tym 1 trymestrzeJa nawet nie mam jak leżeć teraz bo pracuje. Oby wszystko u mnie było dobrze. A skąd u ciebie taki spadek progesteronu ? I poważnie lekarz kazał ci leżeć ?
młoda1994
Cześć dziewczyny. Cieszę się że wasze ciąże przebiegają bezproblemowo i doszło was więcej tylko szkoda że nie które musiałyśmy odejść.
Może dla niecierpliwych o płci. Znalazłam przez przypadek taki test gdzie wkrapiasz kilka kropli moczu i pokazuje ci się okienko niebieskie lub różowe. Może któraś wypróbuje i zobaczy czy się sprawdzi. Chociażby tak dla zabawy.
Może dla niecierpliwych o płci. Znalazłam przez przypadek taki test gdzie wkrapiasz kilka kropli moczu i pokazuje ci się okienko niebieskie lub różowe. Może któraś wypróbuje i zobaczy czy się sprawdzi. Chociażby tak dla zabawy.
reklama
Niestety nie dostałam duphastonu, powiedział że jak nie ma plamień to nie będzie mi zatruwał ciąży. Chyba muszę poszukać innego lekarza.Mi ten pierwszy nie chcial wypisac i szukalam na wlasna reke czy ma ktos do sprzedania bo recepty nie mialam skad wziac na szczescie zmienilam na super lekarza i mowi ze badzo dobrze i madrze zrobilam. Jednak mimo ze wszystko jest dobrze i biore leki lekarz kazal mi lezec do konca 1 trymestru dla zmniejszenia szans na ewentualne zagrozenie...takze nawet sie za bardzo nie ruszam. Czasem jak juz nie wytrzymuje to wyskocze na krociotki spacerek albo usiade na lawce przed domem w takim parku