reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Przy cukrzycy, wymiotach, jak mało jadłaś, po większym wysiłku fizycznym.
Warto powtórzyć badanie. Może być tak, że dziś są, a jutro juz będzie wynik ok
Dziewczyny odebrałam wyniki i jestem trochę załamana: mcv, rdw-cv, rdw-sd wszystko już zaznaczone bo poniżej normy...
Tsh 2,32
No I mam pozytywny wynik na ciała ketonowe w moczu... czy któraś może się wypowiedzieć coś na ten temat ?

Teraz to już jestem załamana... boję się strasznie [emoji26][emoji26][emoji26]

reklama
Moi rodzice, teściowie i moja przyjaciółka i jej mąż dowiedzieli się od razu, ale poprosiliśmy, żeby zachowali to póki co dla siebie :) reszcie bliskich osób powiemy pewnie najwczesniej za miesiąc, dwa.
U mnie wiedzą moi rodzice i mój brat bo z nimi mieszka. Wie też moja najbliższą przyjaciolka. Teściom ani nikomu z rodziny meza nie mówilismy bo oni wszyscy od razu rozgadają komu popadnie. A jeszcze nie chcemy mówić wszystkim bo to jeszcze wcześnie.

Dziewczyny odebrałam wyniki i jestem trochę załamana: mcv, rdw-cv, rdw-sd wszystko już zaznaczone bo poniżej normy...
Tsh 2,32
No I mam pozytywny wynik na ciała ketonowe w moczu... czy któraś może się wypowiedzieć coś na ten temat ?

Teraz to już jestem załamana... boję się strasznie [emoji26][emoji26][emoji26]
Też mi ostatnio wyszły ciała ketonowe w moczu. Lekarka która zlecała badanie skomentowała wynik pytaniem czy mam cukrzycę, silne wymioty, nie mogę jeść lub przerwa między kolacją a pobraniem porannego moczu była bardzo długa... 🤷‍♀️ Cukrzycy przed ciąża nie miałam, glukoza z 8 kwietnia w normie, a z jedzeniem nie mam problemu i nie wymiotuję...
Wystraszyłam się bo od razu mi to pachniało cukrzycą ciążową, ale lekarz u którego będę prowadziła ciążę powiedział że obecność ciał ketonowych we wczesnej ciąży może się zdarzyć i nie jest to powód do niepokoju. Więc mu zaufałam i myślę że za jakieś 2 tygodnie zrobię powtórne badanie i od razu glukoze, żeby zobaczyć czy nie wzrosła.

Ja mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn korzystających z usług luxmed , na teleporadzie zostanę umówiona na usg ? Do tego samego lekarza ?

Ja mam wczesna ciążę, ale powiedziałam mojej przyjaciółce ona urodziła w październiku dziecko 😁 a w weekend powiem rodzica oraz bratu. Mąż chce też powiedzieć przyjacielowi. A reszta dowie dopiero w czerwcu 😁 jeszcze tak fajnie sklada się że 1 trymestr kończy mi się moja 1 rocznicę ślubu, a 2 trymestr w moje urodziny 😁 Musi być dobrze 😁

Ja mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn korzystających z usług luxmed , na teleporadzie zostanę umówiona na usg ? Do tego samego lekarza ?

Ja rozmawiałam z moją lekarką i ona mnie zapisała do siebie na wizytę, prowadzenie ciąży z usg :) Ale możliwe, że zapisują też do innych, nie wiem na ile to moje szczęście (bo chciałam żeby ona prowadziła) a na ile regularna praktyka w luxmedzie :)

reklama
Do góry