reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Hej hej,
Ale dużo do nadrabiania miałam ☺
Gratuluję wszystkich nowych pikających serduszek i przytulam dziewczyny które już ich nie zobaczą😢

Ja po wczorajszej wizycie dowiedziałam się tylko tyle,że beta przyrasta ( miałam kilka dni plamień) i za tydzień pierwsze usg .
Beta mnie nie pociesza, bo przy pustym jaju rok temu była prawie 20.000 więc to żaden wyznacznik dla mnie, pozostaje jeszcze tylko przeczekać ten tydzień i będzie juz wszystko wiadomo.

Wie któraś z was może czy suplementacja żelaza jest zalecana w pierwszych tyg ciąży ( jeżeli żelazo jest w dolnej granicy,ledwo się miesci w normie?)bo lekarz mi powiedział, ze dopiero mogę zacząć od 18 tyg suplementacje 65 mg...ale ja tam mu nie ufam ( młody norweski😉)
Ja suplementuje sama. Mam ciagla anemie a teraz to w ogole chodze blada jak sciana, ciagle mi zimno, czuje ze jeszcze gorzej z moim zelazem. Mama mi kazala brac. Ona ma to samo z anemią i wszystkie ciaze od poczatku brala wiec jej ufam i faktycznie czuje sie juz troszeczke lepiej po czasie brania. Ostatnio badalam w lutym i byla lekka anemia teraz dopiero wybieram sie na powtorke ale u mnie zelaza nigdy za wiele 🙈

reklama
Mi też się mega podoba Felicja [emoji3590] a mąż, że nie ma mowy bo jemu się że Skoda(samochodem) kojarzy [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Felicja [emoji173] mojemu sie kojarzy jak delicjami [emoji1787] ale uwielbiam to imie. Mieszkam za granicą więc tu byloby jeszcze bardziej wyjatkowe [emoji3059]

Ostatnia edycja:
My dla synka mielismy kilka typów, ale jak zaczely sie przygody w ciąży, to wiedzialam juz, ze musi byc tylko Wiktor. Dzielny, waleczny Wiktor Zwycięzca :) i na szczęście dał rade. Nie mógł sie wiec inaczej nazywać :)

U nas dla dziewczynki:
Aleksandra - Ola :) jakos od zawsze nam sie podoba.. A ja mam strasznie wielka rodzinę.. I tylko jedna taka jest wiec spoko :) na drugie na pewno Magdalena. Zawsze chcialam zeby corka miala po mnie a syn po mężu drugie :)

Podoba nam sie jeszcze Zosia (zmarla babcia której obrączkę nosimy i moja chrzestna tak sie nazywały :)) i jeszcze Maja i Mia :)

A chlopcy to tragedia u nas imie wybrać... Same najładniejsze zajęte przez moje rodzenstwo... Maja w sumie 7 chłopców :/

Ale przoduje Filip (troche mnie odpycha ze ich tyle ostatnio sie rodzi 😂) ew. Michał, Artur, Tymek :) no tu bedzie tragedia...

U nas dla dziewczynki:
Aleksandra - Ola :) jakos od zawsze nam sie podoba.. A ja mam strasznie wielka rodzinę.. I tylko jedna taka jest wiec spoko :) na drugie na pewno Magdalena. Zawsze chcialam zeby corka miala po mnie a syn po mężu drugie :)

Podoba nam sie jeszcze Zosia (zmarla babcia której obrączkę nosimy i moja chrzestna tak sie nazywały :)) i jeszcze Maja i Mia :)

A chlopcy to tragedia u nas imie wybrać... Same najładniejsze zajęte przez moje rodzenstwo... Maja w sumie 7 chłopców :/

Ale przoduje Filip (troche mnie odpycha ze ich tyle ostatnio sie rodzi 😂) ew. Michał, Artur, Tymek :) no tu bedzie tragedia...
Ola, moja imienniczka 👍 Ole to fajne dziewczyny hihi 😂 🤭

My dla synka mielismy kilka typów, ale jak zaczely sie przygody w ciąży, to wiedzialam juz, ze musi byc tylko Wiktor. Dzielny, waleczny Wiktor Zwycięzca :) i na szczęście dał rade. Nie mógł sie wiec inaczej nazywać :)
Ja mialam byc Wiktor ale wyszla babka i jestem Wiktoria 😁 zawsze od malego kazdy kto slyszy moje imie to od razu ze jak zwycięzca i jak bylam dzieckiem to mega mnie to jakos podnosilo na duchu ze moje imie znaczy zwycięstwo wiec musze robic wszystko zeby zwyciężać...taka motywacja 😂🤣

Ja suplementuje sama. Mam ciagla anemie a teraz to w ogole chodze blada jak sciana, ciagle mi zimno, czuje ze jeszcze gorzej z moim zelazem. Mama mi kazala brac. Ona ma to samo z anemią i wszystkie ciaze od poczatku brala wiec jej ufam i faktycznie czuje sie juz troszeczke lepiej po czasie brania. Ostatnio badalam w lutym i byla lekka anemia teraz dopiero wybieram sie na powtorke ale u mnie zelaza nigdy za wiele 🙈

Chyba zrobię tak samo, też właśnie miałam anemię ,brałam przez 3 miesiace po 10mg, teraz jest ledwo w normie, a on kazał brac znow dipiero od 18 tyg...trochę dziwne

Felicja super imię rzadko spotykane😍

Też dużo imion dla dziewczynek mi sie podoba, dla chłopca będzie problem ,bo wykorzystalam już jedno które lubiłam

reklama
Dziewczyny, zajrzałam do neta i podczas gorącego prysznica ciężko jest podnieść temperaturę ciała tak jak w wannie więc jest napewno bezpieczniejszy [emoji854]

Co do płci to ja nie mam totalnie przeczucia ale myślę że będzie chłopak bo mam wrażenie że jednak chłopców się więcej rodzi i jakoś wszędzie dookoła jak ciąża to chłopak [emoji14]

Jeśli chodzi o imiona to Leoś po dziadku niemęża, a córka Julka chociaż podobno Julek jak mrówków w ostatnich latach [emoji28] ale może nie w 2020?

Mi się podoba imię Aleksander ale partnerowi nie, a dla córki Laura, Matylda, Oliwka ale też niemaż jest przeciwny więc taki kompromis wypracowaliśmy jak wyżej ale to było jeszcze przed zajściem kilka miesięcy [emoji2960]

Mój segregator został odebrany ze sklepu przez kuriera więc jak dobrze pójdzie to jutro będę go miała albo w poniedziałek [emoji3]

Do góry