reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Aleksander Piotr

Załączniki

• IMG_20201130_190041.jpg
    IMG_20201130_190041.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 165
Troszkę nadrobiłam czytania jak u was przebiega Wszystko i widzę, że też dużo dziewczyn urodziło przed terminem. Ja mam termin na 6 a chciałabym urodzić już dziś teraz 🙈 Wcześniej nie przeszkadzało by mi przenosić parę dni, ale od 4 dni mam takie bóle krocza, że chodzić nie mogę, podnosić się z łóżka czy krzesła to jak jakaś niepełnosprawna bym była. Gdzie cała ciążę wszystko robiłam tak ostatnio w domu jedyne co robię to obiad i pranie a mój chlop sprząta bo ja już bym nie dała rady momentami aż się płakać chce. Rano jak wstaje to jeszcze tak nie boli dramat zaczyna się popołudniu a horrorem kończy na wieczór. Wczoraj miałam wizytę u lekarza to kazał więcej odpoczywać, żeby się rozejście spojenia łonowego nie zrobiło. Mała uciska mocno dlatego ma boleć do końca ciąży 🙄 Według wymiarów waży już 3714. A rozwarcia nie widać i wszystko jest w miarę wysoko i lekarz stwierdził, żebym się nie szykowała na rodzenie na dniach. Jak nie urodzę do 6 to 13 mam się wstawić do szpitala na wywołanie. Czuje się jakbym miała nigdy nie urodzić. A już tak bym chciała tą moją kluseczke mieć przy sobie 😍

Troszkę nadrobiłam czytania jak u was przebiega Wszystko i widzę, że też dużo dziewczyn urodziło przed terminem. Ja mam termin na 6 a chciałabym urodzić już dziś teraz 🙈 Wcześniej nie przeszkadzało by mi przenosić parę dni, ale od 4 dni mam takie bóle krocza, że chodzić nie mogę, podnosić się z łóżka czy krzesła to jak jakaś niepełnosprawna bym była. Gdzie cała ciążę wszystko robiłam tak ostatnio w domu jedyne co robię to obiad i pranie a mój chlop sprząta bo ja już bym nie dała rady momentami aż się płakać chce. Rano jak wstaje to jeszcze tak nie boli dramat zaczyna się popołudniu a horrorem kończy na wieczór. Wczoraj miałam wizytę u lekarza to kazał więcej odpoczywać, żeby się rozejście spojenia łonowego nie zrobiło. Mała uciska mocno dlatego ma boleć do końca ciąży 🙄 Według wymiarów waży już 3714. A rozwarcia nie widać i wszystko jest w miarę wysoko i lekarz stwierdził, żebym się nie szykowała na rodzenie na dniach. Jak nie urodzę do 6 to 13 mam się wstawić do szpitala na wywołanie. Czuje się jakbym miała nigdy nie urodzić. A już tak bym chciała tą moją kluseczke mieć przy sobie 😍
W końcu kolejna dziewczynka 😁 bo coś chłopcy zdominowali nasz miesiąc.

Dobry facet na końcówkę ciąży to skarb. To pierwsza ciąża?

W końcu kolejna dziewczynka 😁 bo coś chłopcy zdominowali nasz miesiąc.

Dobry facet na końcówkę ciąży to skarb. To pierwsza ciąża?
Tak pierwsza moja ciąża i nie ukrywam, że trochę boje się porodu czy dam radę itp dlatego wolałabym aby się samo zaczęło niż by mieli wywoływać 😁 A u ciebie pierwsza ciąża ?

Tak pierwsza moja ciąża i nie ukrywam, że trochę boje się porodu czy dam radę itp dlatego wolałabym aby się samo zaczęło niż by mieli wywoływać 😁 A u ciebie pierwsza ciąża ?
Ja tak samo boję się wywoływania, termin na 7.12, w czwartek mam wizytę kontrolną miałam do niej nie dotrwać, ale małemu się raczej nie śpieszy.. U mnie w rodzinie siostra czy mama rodziły zawsze przed terminem, a ja jakiś wybryk, śmiejemy się z mężem, że mały jest leniuchem po tacie i strachliwy po mamie więc jak decyduje się wyjść to się przestraszy i zmienia zdanie:)

reklama
Hej 🙂
Noc mineła nam dosyć niespokojnie,bo Jaś broił i domagał sie mleczka 😀, między 21 a 24 jadł 4 razy po 10 ml,o 3ciej 30ml, o 4- 15ml,o 6-20ml- nie macie pojęcia jak bardzo sie z tego niewyspania ciesze 😍 Nie ulewał,kupki robił 😀
Na wadze 40g więcej, choć pewnie to zasługa kroplówki bo dalej sie leje i przyszły 3 nowe strzykawki...
Niestety na 9ta zjadł tylko 15 ml...zaraz nowu będziemy próbować jeść

Do góry