reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Ja tak samo boję się wywoływania, termin na 7.12, w czwartek mam wizytę kontrolną miałam do niej nie dotrwać, ale małemu się raczej nie śpieszy.. U mnie w rodzinie siostra czy mama rodziły zawsze przed terminem, a ja jakiś wybryk, śmiejemy się z mężem, że mały jest leniuchem po tacie i strachliwy po mamie więc jak decyduje się wyjść to się przestraszy i zmienia zdanie:)
No to mamy prawie jeden termin 🙈😁 U mnie też wszyscy rodzili przed terminem tylko moja taka uparta 😁 A masz już jakieś takie objawy chociaż zbliżającego się porodu ? Typu fałszywe skurcze itp ?

Witajcie Dziewczyny 😊 mam termin na 28.12. więc jeszcze mam trochę czasu. Zasilam grupę przyszłych księżniczek😀 Dodam jeszcze, że to moja trzecia ciąża, a przeżywam jak pierwszą albo i gorzej...
Ja to mówią jedni boją się nieznanego a drudzy znanego 🙈 a poprzednie ciążę jak zakończone sn czy CC ?

Ja tak samo boję się wywoływania, termin na 7.12, w czwartek mam wizytę kontrolną miałam do niej nie dotrwać, ale małemu się raczej nie śpieszy.. U mnie w rodzinie siostra czy mama rodziły zawsze przed terminem, a ja jakiś wybryk, śmiejemy się z mężem, że mały jest leniuchem po tacie i strachliwy po mamie więc jak decyduje się wyjść to się przestraszy i zmienia zdanie:)
U mnie termin na wczoraj i zero objawów 😟
Dziś na 14 ktg i badanie, zobaczymy co powie lekarz.
Śmieję się że młodemu się nie śpieszy bo to koronawirus, strajki i w ogóle więc woli siedzieć u mamy bez problemów 😁 czekam z niecierpliwością ale też boję się czy nie wyjdzie cesarką ze względu na wagę :(

No to mamy prawie jeden termin 🙈😁 U mnie też wszyscy rodzili przed terminem tylko moja taka uparta 😁 A masz już jakieś takie objawy chociaż zbliżającego się porodu ? Typu fałszywe skurcze itp ?
Z moich objawów to tylko napinający i twardniejący bez bólu brzuch i ogólnie nic więcej się nie dzieje..

Tak pierwsza moja ciąża i nie ukrywam, że trochę boje się porodu czy dam radę itp dlatego wolałabym aby się samo zaczęło niż by mieli wywoływać 😁 A u ciebie pierwsza ciąża ?
Ciąża 2 ale pierwsza poroniłamwe wczesnych tygodniach. Będzie dobrze :) strach jest normalny ale postaraj się myśleć pozytywnie. Mój ginekolog powtarza, że czym jest te max kilkanaście godzin porodu w stosunku do całej ciąży ;)

U mnie chyba też nikt tak długo nie chodził w ciąży 😋. Moja kuzynka miała wywoływany w 38 tygodniu i też strasznie się bała. Teraz mówi, że było spoko i że niepotrzebnie

Hej 🙂
Noc mineła nam dosyć niespokojnie,bo Jaś broił i domagał sie mleczka 😀, między 21 a 24 jadł 4 razy po 10 ml,o 3ciej 30ml, o 4- 15ml,o 6-20ml- nie macie pojęcia jak bardzo sie z tego niewyspania ciesze 😍 Nie ulewał,kupki robił 😀
Na wadze 40g więcej, choć pewnie to zasługa kroplówki bo dalej sie leje i przyszły 3 nowe strzykawki...
Niestety na 9ta zjadł tylko 15 ml...zaraz nowu będziemy próbować jeść
A lekarze potwierdzili już diagnozę? Może się Jaś rozkręci przez kolejne dni 😍

reklama
Do góry