reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Pytanie do dziewczyn, które mają już doświadczenie:)
Używałyście takiej zwykłej wanienki ze stelażem czy takiej z odprowadzaniem wody jak te:
Link do: Wanienka z przewijakiem - Przewijaki - - CebaBaby
Widziałam na olx, że u mnie w mieście ktoś sprzedaje taką za niecałe 200zł, jest razem z przewijakiem i wygląda to fajnie, ale ciekawa jestem opinii doświadczonych :p
Ja przewijaka prawie nie używałam , przewijalam
Córkę na łóżku ....
a wanienkę mam taka

Załączniki

• B7E5F7FB-23EE-404E-9B19-9C22F7A360CA.jpeg
    B7E5F7FB-23EE-404E-9B19-9C22F7A360CA.jpeg
    171,5 KB · Wyświetleń: 115
reklama

Załączniki

• co-robisz-wymieniam-zarowke-co-sie-spalila-ciezarnej-zonie-kaz-wymieniac-zarowki.jpg
    co-robisz-wymieniam-zarowke-co-sie-spalila-ciezarnej-zonie-kaz-wymieniac-zarowki.jpg
    141,2 KB · Wyświetleń: 109
Humory ... To mało powiedziane ja wpadam w zlosc A potem becze nie wiadomo czemu po co . A męża to bym zatukla.dzis caly dzien byl w pracy to bym go pozarla przez telefon bo czemu on ma tak dobry humor jak mi jest gorąca i czuje sie jak zdechniety flak ....
Ja dziś w dzień napisałam do męża ze zjadłabym takie małe marchewki surowe ..... później jak już miał kończyć prace zadzwoniłam z pretensjami gdzie on jest skoro dawno miał być w domu... ten mówi ze w sklepie.... a ja z gęba ze po sklepach łazi do domu to się nie spieszy .... a on biedny ze ja marchewki chciałam..... to ja żeby w du*e wsadził sobie te marchewki

Tadam 😂😂😂

Pytanie do dziewczyn, które mają już doświadczenie:)
Używałyście takiej zwykłej wanienki ze stelażem czy takiej z odprowadzaniem wody jak te:
Link do: Wanienka z przewijakiem - Przewijaki - - CebaBaby
Widziałam na olx, że u mnie w mieście ktoś sprzedaje taką za niecałe 200zł, jest razem z przewijakiem i wygląda to fajnie, ale ciekawa jestem opinii doświadczonych :p

Ja używałam najzwyklejszej, początkowo ze stelażem, ale szybko zrezygnowaliśmy nawet z niego. Powiem szczerze, że nie wiedziałam nawet, że takie udogodnienia są 😁

Ja używałam najzwyklejszej, początkowo ze stelażem, ale szybko zrezygnowaliśmy nawet z niego. Powiem szczerze, że nie wiedziałam nawet, że takie udogodnienia są 😁
No ja też nie wiedziałam, wpisałam sobie wanienka na olx i moje miasto i własnie takie coś mi wyskoczyło to się zainteresowałam:) Wydaje mi się, że to odprowadzanie wody może być wygodne, zamiast brać całą wanienkę z wodą :p

Dziewczyny bo zgłupiałam juz. Zna sie któraś z was na prawie do urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego?

Mam umowe o pracę na czas określony. Kończy sie ona 31.12. 2020r. Termin porodu mam na sam poczatek grudnia, wiec urodzę przed zakonczeniem umowy. I teraz pytanie. Czy przysługuje mi pelne 52 tyg urlopu macierzynskiego czy tylko zasilek z zusu przez 20 tyg? Pracodawca na pewno nie bedzie mi przedłużał umowy. Wiem, ze pracodawca musi przedłużać tylko do dnia porodu i wtedy jest tylko zasilek z zusu. Ale ja urodze w czasie umowy o pracę. 🤔
Jest któraś z Was w takiej sytuacji? Na początku myslalam, ze dostane tylko przez pol roku to Kosiniakowe czy jakos tak.. Ale teraz juz sama nie wiem

Oj bidula 😕 A co do tej strony Kwestia Smaku to tez ja lubie, wszystkie przepisy, ktore probowalam wyszly mi dobrze, nawet te na ciasta, co rzadko ufam przepisom z internetu.
Co do wychowania, to przez wiekszosc mojego dziecinstwa moj tata byl w Kanadzie. Moja mamá pracowala, wiec w sumie tez najwiecej czasu spedzalam z babcia, ktora mieszkala z nami i byla cudowna (ta babcia co byla na zdjeciu ze mna w wozku 😉) Kiedys byla dyrektorka przedszkola wiec miala super podejscie do dzieci, bawila sie z nami, robila najlepsze pierogi na swiecie i wysylala mnie do cukierni po paczki i mowila kup sobie co chcesz 😍 Prawde mowiac jakies wspomnienia wspolnych zajec z moimi rodzicami, to juz z pozniejszych czasow, kiedy jezdzilismy na wycieczki. Moze faktycznie moi rodzice nigdy nie byli jacys bardzo wylewni w okazywaniu uczuc i teraz przy wnuczce im latwiej 😉
Ooo totalnie się zgodzę ta strona ma super przepisy i jeszcze nigdy nie miałam problemu ze cos nie wyszło od nich 😁 pyszne i zawsze się udają 😁

Tak na pewno dam radę, choć to nie wiadomo jeszcze czy będę musiała.. narazie robią na wszelki wypadek

Yhm biedna.

Jednak zostawili mnie w szpitalu, jestem na sali pod ciągłą obserwacja :o
Cała noc pod maszyną mam być. W pokoju jest przejście do dyzurki wiec ciagle ktoś tu łazi.
Wysyłam dużo zdrowia ❤️ lepiej zostać pod obserwacja!

Dziewczyny, jak Wasze humory? Mnie dziś tak wszystko wkurza, że szok 🙈 Mąż oczywiście najbardziej 😬 Macie huśtawki nastrojów i tym podobne?
A my pojechaliśmy ze znajomymi nad jezioro A ja ciągle mam ochotę leżeć w łóżku i spać... Taki dzień chyba przespałabym cały najchętniej....
Ja tez jem wszystko bez apetytu. W sklepie dla mnie nic nie ma 😒 ciagle mi burczy w brzuchu wiec trzeba cos wepchnąć a nic nie smakuje. Jedynie te limonki ale nie bede na kazdy posilek limonki jadla 😂 zaczynam w poniedzialek 16tc
Mi na takie Stany bardzo pomogły soli :) zjeść nic nie mogłam a wypić łatwiej, wyciskam ulubione owoce i warzywa i robię różne mixy więc przy okazji zdrowo :D

reklama
Ooo totalnie się zgodzę ta strona ma super przepisy i jeszcze nigdy nie miałam problemu ze cos nie wyszło od nich 😁 pyszne i zawsze się udają 😁

Wysyłam dużo zdrowia ❤️ lepiej zostać pod obserwacja!

A my pojechaliśmy ze znajomymi nad jezioro A ja ciągle mam ochotę leżeć w łóżku i spać... Taki dzień chyba przespałabym cały najchętniej....

Mi na takie Stany bardzo pomogły soli :) zjeść nic nie mogłam a wypić łatwiej, wyciskam ulubione owoce i warzywa i robię różne mixy więc przy okazji zdrowo :D
Ja tez calyczas bym spala 😂 ogolnie chodze tak przymulona...wiekszosc dnia leze w lozku. Dzis poszly 2 drzemki 🙈🙉

Do góry