reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Witam jestem już po usg prenatalnym wszystkie parametry w normie. Niestety nie powiedział płci ale od poniedziałku bejbik urósł prawie centymetr. Teraz czekam na wynki testu papa który ma być za 10 dni I tu trochę się obawiam.
Gratulacje zdrowego bobaska. Ja też już jestem po usg prenatalnym i teście papa. Długo czekasz na wynik ja miałam po 2 dniach. Ale każda przychodnia pewnie ma swoje terminy. Jeszcze raz gratulacje.

A co sądzicie o położnych? Czytałam że u nich też można prowadzić ciąże. Czy trzeba mieć swoją położna?
Czytałam, że kobietom w ciąży należy się opieka położnej od 21tc. Wrzucam wycinek z informacją, punkt 4.
Ja zamierzam siebie wybrać położna i z tego korzystać, tym bardziej że to pierwsze dziecko 😉

Załączniki

• IMG_20200619_163629.jpg
    IMG_20200619_163629.jpg
    279,7 KB · Wyświetleń: 57
Laseczki, na szybko zdjęcia :
spódniczka baaardzo elastyczna, na teraz trochę za szeroka w pasie, ale za miesiąc dwa będzie myślę w sam raz 😁 U mnie naciągnięta pod cycki, bo jestem karłem, chyba ją skrócę z 10 cm 🙈 No i na pewno lepiej będzie wyglądać, jak ktoś ma fajny tyłek i biodra, z moim płaskodupiem no to ekhem, jak widać xD

Sukienka baaaardzo obszerna, czuję się trochę jak w worku, ale jak wyżej - za jakiś czas pięknie zamaskuje brzuchol 😁
O te spódnice wszystkie sa takie długie?

Właśnie sobie powyciagalam z szafki i oglądałam moje dotychczasowe zakupy 😍 są urocze i bardzo mi się fajnie na sercu robi jak na nie patrze 😍😍😍
Kombinezon upolowałam przez przypadek, jak z ciekawości przeglądałam Vinted. Jest jak nowy, z przesyłką zapłaciłam 30zl, a ten sam w Smyku jest za 130zl. Poczułam się przez to mistrzem oszczędzania 😂😂😂 i coś czuję że na to konto wydam na inne rzeczy znacznie więcej niż powinnam bo już sobie znalazłam usprawiedliwienie że przecież oszczędzam 😎😂

Załączniki

• IMG_20200619_152406.jpg
    IMG_20200619_152406.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 91
  • IMG_20200619_152334.jpg
    IMG_20200619_152334.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 102
  • IMG_20200619_152315.jpg
    IMG_20200619_152315.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 98
Właśnie sobie powyciagalam z szafki i oglądałam moje dotychczasowe zakupy 😍 są urocze i bardzo mi się fajnie na sercu robi jak na nie patrze 😍😍😍
Kombinezon upolowałam przez przypadek, jak z ciekawości przeglądałam Vinted. Jest jak nowy, z przesyłką zapłaciłam 30zl, a ten sam w Smyku jest za 130zl. Poczułam się przez to mistrzem oszczędzania 😂😂😂 i coś czuję że na to konto wydam na inne rzeczy znacznie więcej niż powinnam bo już sobie znalazłam usprawiedliwienie że przecież oszczędzam 😎😂
Śliczne:)

reklama
Ja w sumie nic jeszcze nie kupiłam, mąż kupił jeden zestaw małego batmana :D
Ja na razie przeglądam zdecydowanie drogie rzeczy ale takie ładne, ze cześć i tak kupie :D
Jestem absolutnie zakochana w tym śpiworku i może jak jeszcze będzie kiedy przestane wzdychać to może kupie :D podobno ma wystarczyc na pare sezonów to mniej mnie to 300zl boli :D

Co jest śmieszne bo j generalnie jestem cebula - kocham wyprzedaże, już teraz kupiłam dla siebie płaszcz na zimę bo za 50zl to lepiej niż za 300zl
Ale te niemowlęce rzeczy mnie rozczulają tak, ze niedługo popłynę 🤷🏻‍♀️

Do góry