reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
U mnie też tsh maleje ostatni wynik to 0,5. Ważne są właśnie jeszcze te proporcje ft3 i ft4. Pytałam ostatnio lekarza czy to tsh nie jest za niskie. Mówi że narazie jest wszystko w normie więc się nie martwi y. Zobaczymy czy dalej będzie spadać. Powiedział również że lepiej takie niskie niż za wysokie
A masz jakies objawy jak przy nadczynnosci?

Z tego co wiem to w ciazy niebezpieczne jest zarówno za niskie jak i za wysokie tsh. Każde ma inne przyczyny i skutki. Ogólnie to przy złych wynikach tsh powinno się oznaczyć jeszcze ft3 i ft4. I za niskie tsh jest chyba grozniejsze w późniejszej ciąży, bo wtedy nawet normy dla ciężarnych się podnoszą.
Tak dokladnie w kazdym trymestrze jest inna norma tsh. To chyba zalezy od tego.czy ktos.sie leczy jaka sie ma dawke.itp. ja tsh sprawdzam co.mc.a wy ?

W 1 trym max 2,5 jestes na.pograniczu moim.zdaniem najlepiej.spytac endokrynologa.
Tak , lekarz mi mówił że wyślę mnie do endokrynologa jeszcze przed wynikami bo w pierwszej ciąży miałam 3.31 na tym samym etapie co teraz właśnie sprawdziłam i ciąża zdrowa i syn też zdrowy więc trochę mnie to uspokoiło

Jeszcze nie miałaś żadnych badań krwi ? To u mnie w trakcie 7 tc na pierwszej wizycie już dostalam skierowanie, by zrobić badania krwi ..

Nie [emoji854] położna stwierdziła, że zaraz idę na NIPT to po co 2 razy maja mnie kłuć [emoji28]ale ja w Holandii mieszkam więc tu wszystko na odwrót [emoji6]

reklama
Do góry