reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Hej
Ja mam 12 tc i leci ten czas oj.leci strasznie. U nas.mega duszno.parno nie idzie wytrzymac. Tak.to.lalo.caly tydzien prawie a teraz nagle wczoraj 30 stopni a dzis wcale nie.lepiej. niestety pobolewa migrenowo przez to ze w nocy mialam.za duszno i nie otworzylam.okna wiec super ndz sie zapowiada. Powiem wam ze.oprocz bolacych piersi i chodzenia na siku i boli plecow nie mam juz prawie zadnych objawow. Troche mnie to martwi bardzo sie boje tego wtorkowego.usg :(

reklama
Cześć dziewczyny [emoji4] miałam siebie dzisiaj długo pospać a jak zwykle obudziłam się po 9 [emoji23] co do objawow..mdłości mam ale bardzoo rzadko, piersi nie bolą to raczej jest uczucie jakbym miala male zakwasy. Do toalety to ja chodze w nocy co 2 h (śpię na brzuchu i mysle ze jakoś to bardziej mi na pecherz uciska).

Co do ciuchów chodze w luznych spodniach, na gumkach bo dżinsy jak i kiedyś pisalam jiz mnoe uciskaja. Ja dzisiaj zaczynam 10tc? (9t0d)i nie moge sie doczekać tez jutro mam wizyte o 15 [emoji91]Wagi w domu nie mam ale po wizycie sie dowiem ile przytylam

A jutro zaczynam 12 tydzień :) z objawów ciążowych na chwilę obecną czuje tylko kłucie w podbrzuszu. Wcześniej tego nie było. Nie jest częste, nieraz nie mam go w ogóle w ciągu dnia... Ale nieraz jest. A jak jest to lubi być dokuczliwe. To właściwie taki bol. Np. wczoraj na tyle bolało, że musiałam chodzić bardzo powolutku, dopiero jak usiadłam i rozpielam guzik u spodni (nie wiem czy to mogła być przyczyna tego bólu, tzn uciskające spodnie...wcześniej z pełnym pęcherzem musiałam wytrzymać ponad godzinę-teatr) to powoli zaczęło przestawać. Mąż stwierdził, se musimy kupić te spodnie ciążowe, z gumką u góry. Czy któraś z Was się już w takie zaopatrzyła?

A właśnie moja waga dziś pokazała około 1-1,5 kg więcej. Z tym, że dwa dni temu pokazywała niecały 1 kg więcej więc nie wiem, czy to wina wczorajszego przejedzenia czy faktycznie przytyłam :) muszę to skontrolować przez najbliższe dni, będzie wynik pewny :) tak czy siak, widzę że jestem grubsza ;) moja 1 ciąża.
Ja tez jutro 12ty ! :) Tez glownie z objawow klocie w brzuchu czasem. Wagi nie mam :p

Ja już w nocy nie chodzę siku jak jeszcze 2 tygodnie temu, nie wiem czemu. Budzę się teraz około 7 jak mogę spać długo, ale się wysypiam :) Też na brzuchu sypiam i plecy dają się mocno we znaki.

Ja już dzisiaj zrobiłam wszystko do szkoły co na dziś zaplanowałam :D Więc czas na ogarnięcie pokoju i później będę oglądać Sherlocka bo się wciągnęłam haha. Jest okrutnie duszno dzisiaj, wczoraj też było i wieczorem niezła burza przeszła

Czesc dziewczyny :) ja sie strasznie nie moge doczekac wizyty, jakies takie zle przeczucia mam niczym nieuzasadnione. Ostatnio mowilam do narzeczonego ze sie dobrze czuje, ze nie mam juz mdlosci i mam duzo energii a dzis nie zdazylam odejsc od stolu po sniadaniu i polecialam do lazienki, wszystko zwymiotowalam... i tak mnie do teraz meczy chociaz juz nie mam czym wymiotowac

Hej. U mnie co do objawów to tylko teraz częste parcie na pęcherz i ból piersi. Czasem pobolewa mnie kręgosłup ale jak to rozchodze to jest ok. 3 dni temu miałam takiego pacmana że jadlam wszytsko po kolei co miałam na swojej drodze a teraz nie mam chęci na nic i muszę jeść na siłę żeby wziąć tabletki. W nocy wstaje kilka razy na siku. Dziś wstałam tylko raz bo wczoraj cały dzień poza domem i mało pilam i już wiem że od tego boli mnie głowa.
Usg mam w czwartek i zaczęłam myśleć że nie dopuszczam zlych myśli do siebie więc musi być dobrze, a po wizycie lecę po mezulka na lotnisko.
Wczorajszy dzień na mega że tak napisze wkurwie..... znów moja teściowa.... ale za to był rzeczoznawca w końcu do auta więc się coś ruszyło. Poza tym samopoczucie w miarę dobre o oby tak dalej. Oczywiście obawiam się wizyty ale nie myślę że będzie póki co źle.
Ja mam 1 kg na plus a się czuje jakbym miała conajmniej 5. Tyle że ja przy kości i nikt nie widzi jak uwydatnia się brzuch oprócz mnie ;)

Czesc dziewczyny :) ja sie strasznie nie moge doczekac wizyty, jakies takie zle przeczucia mam niczym nieuzasadnione. Ostatnio mowilam do narzeczonego ze sie dobrze czuje, ze nie mam juz mdlosci i mam duzo energii a dzis nie zdazylam odejsc od stolu po sniadaniu i polecialam do lazienki, wszystko zwymiotowalam... i tak mnie do teraz meczy chociaz juz nie mam czym wymiotowac
Ja też tak się cieszylam że mdłości przeszły i z 1.5 tygodnia nie było a od 3 dni rano codziennie lecę po miskę bo myślę że będę wymiotować i dziś zaczęły się całodniowe mdłości ... Szczerze to też mam ich dosyć ... Ale zauwaZylam że największe mdłości mam po zjedzeniu nawet odrobiny czekolady ;) może to lepiej hehe

Ja też tak się cieszylam że mdłości przeszły i z 1.5 tygodnia nie było a od 3 dni rano codziennie lecę po miskę bo myślę że będę wymiotować i dziś zaczęły się całodniowe mdłości ... Szczerze to też mam ich dosyć ... Ale zauwaZylam że największe mdłości mam po zjedzeniu nawet odrobiny czekolady ;) może to lepiej hehe
Ja tez po slodkim nawet odrobince od razu mdlosci albo muszelkowanie a ze mam zapas tluszczyku to sobie daruje a czekolade. Chodza za mna nektarynki oj jak bym zjadla

reklama
Do góry