reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Ja po dzisiejszym dniu wiem ze nie bede tam rodzic. Mam nadzieję że podjelam sluszna decyzję i nie bede zalowac. Co ma byc to bedzie bede sie modlic bo nic więcej nie moge zrobic.
Ja w 7tyg.mialam do wyboru lezenie w szpitalu lub w domu to wybralam w domu bo lekarz mi powiedzial,ze wlasciwie to i tu i tu dostane te same leki i bede lezec.

Ja w 7tyg.mialam do wyboru lezenie w szpitalu lub w domu to wybralam w domu bo lekarz mi powiedzial,ze wlasciwie to i tu i tu dostane te same leki i bede lezec.
A mi nie dal takiego wyboru... Jeszcze kazal pod ta ich klauzula napisać ze zdaje sobie sprawę z tego ze moge stracic ciaze. Nie było to fajne ale zaufalam swojej intuicji mam nadzieję że sie nie myle

A mi nie dal takiego wyboru... Jeszcze kazal pod ta ich klauzula napisać ze zdaje sobie sprawę z tego ze moge stracic ciaze. Nie było to fajne ale zaufalam swojej intuicji mam nadzieję że sie nie myle
Jesli tak cie tam traktowali to ja bym tam tak jak ty ani minuty dłużej nie zostala..wazne ze z dzidzia okej i twoja intuicja nie zawiedzie ;)

Hej , właśnie zaczęłam 11 tydzien. Objawy sie zmniejszyły jakiś czas temu chociaż do tej pory mam poranne mdłości jak tylko wstanę z łóżka , bol piersi i cierpię na bezsenność rano hehe
Wy też tak wcześnie wstajecie ? Ja już o 5 na nogach ale w dzień muszę sobie robić drzemkę :) w piątek mam USG jeśli będzie dobrze to będę w to wierzyć że już będzie dalej ok ;) póki co mam jeszcze strach i niewiem jak sie go pozbyć ...

11 tydzień a ja nic nie przytyłam. Czy któraś z Was też jeszcze nic nie przytyła ? Do super szczupłych nie należę raczej do normalnej budowy ciała więc na tyciu mi nie zależy ;p ale martwię się że moze sle się odżywiam .... W 1 ciąży na tym etapie byłam już +4 kg , być może ten mój postoj wagi jest spowodowany kilometrami które robię codziennie za moim synkiem na dworze mam nadzieję że odżywiam się w miarę ok i dostarczam niezbędnych witamin :(

@Mama2018mama2019

Hej [emoji5]
Ja tez mam 11 tydzień i mdłości ustały, jedynie co mi przeszkadza to zapach mięsa, surowego i pieczonego. Piersi zaczęły mnie ponownie bolec od 2 dni, miałam chwile spokoju z nimi. Ja wstaje różnie jest dzień, że wstaje o 5 a w następny o 8 zależy tez od pęcherza [emoji6]
Ja mam jutro USG i też nie mogę się doczekać potwierdzenia, że wszystko jest dobrze, jakoś ciężko mi dopuścić do siebie myśl, że mogłoby być inaczej.
Co do tycia, ja póki co straciłam 1kg. Brzucha rano nie mam w ogóle, dopiero w ciągu dnia delikatnie się uwydatnia. Ja należę do osób mega szczupłych i na moim brzuchu widać nawet wzdęcia
Dzisiaj idziemy na komunie, jestem jeszcze trochę przeziębiona, a w sumie to kaszel mnie meczy i katar. Ma być 22 stopnie wiec stwierdziłam, że nie ma sensu odnawiać, dobrze wyjść i się przewietrzyć. Po kościele do restauracji wiec zjemy tylko obiad i ciacho i zbierzemy się do domu. Jest to Komunia syna naszych przyjaciół, tylko oni wiedzą o ciąży, nie będziemy się jakoś sami zbytnio chwalić, może wyjdzie z rozmowy, albo w ogóle nikt się nie dowie, ale powiem szczerze, że ciężko mi się tym nie dzielić z innymi [emoji854]

reklama
A jutro zaczynam 12 tydzień :) z objawów ciążowych na chwilę obecną czuje tylko kłucie w podbrzuszu. Wcześniej tego nie było. Nie jest częste, nieraz nie mam go w ogóle w ciągu dnia... Ale nieraz jest. A jak jest to lubi być dokuczliwe. To właściwie taki bol. Np. wczoraj na tyle bolało, że musiałam chodzić bardzo powolutku, dopiero jak usiadłam i rozpielam guzik u spodni (nie wiem czy to mogła być przyczyna tego bólu, tzn uciskające spodnie...wcześniej z pełnym pęcherzem musiałam wytrzymać ponad godzinę-teatr) to powoli zaczęło przestawać. Mąż stwierdził, se musimy kupić te spodnie ciążowe, z gumką u góry. Czy któraś z Was się już w takie zaopatrzyła?

A właśnie moja waga dziś pokazała około 1-1,5 kg więcej. Z tym, że dwa dni temu pokazywała niecały 1 kg więcej więc nie wiem, czy to wina wczorajszego przejedzenia czy faktycznie przytyłam :) muszę to skontrolować przez najbliższe dni, będzie wynik pewny :) tak czy siak, widzę że jestem grubsza ;) moja 1 ciąża.

Do góry